Hatha jóga

A hatha jóga a jóga gyakorlati ága: tartalmaz légzőgyakorlatokat, pozíciókat, koncentrációt fejlesztő, és mentálisan ellazító gyakorlatokat.

Ez az óra Neked szól ha szeretnél:
– kímélő és mégis hatékony módon mozogni
– javítani a tartásodon
– javítani a stressztűrő képességeden és a koncentrációdon
– javítani az emberi kapcsolataidon
– egészségesebb lenni
– jógázni

A jóga elsődleges jelentése: kapcsolat, összekapcsolódás. Ez a kapcsolódás többféleképpen értelmezhető: kapcsolat a test és az elme, az elme és a lélek között, valamint a lélek összekapcsolódása Istennel.
A hatha elsődleges jelentése: erő, erőltetés, valamit erőteljesen csinálni – utal ez például az ászanák okozta nehézségre, önmagunk fizikai korlátainak átlépésére – a tudatunk támogatásával.

A jóga segítségével képessé válunk megteremteni a belső egyensúlyt a testünk és az elménk között. Gyakorlatai mindig több szinten fejtik ki hatásukat, melyeknek fő célja a testi és tudati blokkok feloldása, a stresszoldás és az ellazulásra való képesség javítása. Rendszeres jóga gyakorlással támogatjuk az életerő és az egészség fenntartását, növeljük a csont- és izomrendszer mozgékonyságát és erejét, fejlesztjük a hajlékonyságot és a rugalmasságot, javítjuk a vérkeringést, kedvezően befolyásoljuk az anyagcsere-folyamatokat, kiegyensúlyozzuk az immun- és hormonrendszert. A statikus és/vagy dinamikus gyakorlatok hatását a mozgáshoz kapcsolt helyes légzés és a speciális légzőgyakorlatok teszik teljessé.

Ez az óra Neked szól ha szeretnél

  • kímélő és mégis hatékony módon mozogni
  • javítani a tartásodon
  • javítani a stressztűrő képességeden és a koncentrációdon
  • javítani az emberi kapcsolataidon
  • egészségesebb lenni
  • jógázni
Scroll to Top