Nemzetközileg akkreditált Kismama és baba mama jóga oktatóképzés

A Sarasvati Oktatási Központ szervezésében 2020. február 29-én ismét elindul a 130 órás Kismama és baba mama jógaoktatói program. Nemzetközi akkreditációval!

km joga kep

A képzés időpontjai:

 • 2020. február 29 és március 01.
 • 2020. március 21-22.
 • 2020. április 18-19.
 • 2020. május 09-10.
 • 2020. május 23-24.
 • 2020. június 13-14.
 • + 1 vizsganap június 20-án.

Az oktatás a képzési napokon 9 órától 16 óráig tart.

A következő képzés:  Intenzív képzés 2020 nyarán lesz ismét. 

A módszer, távol-keleti és más természeti népek technikáiból származik, a várandósság során felmerülő akadályok elhárításához, valamint a szülés megkönnyítésére koncentrál.

Sokszor találkoztunk azzal a problémával, hogy a szülés után nem tudja a kismama, itt már anya hogyan idomuljon az új jövevényhez. Nehéz megfelelnie az anya és feleség szerepnek egyszerre. Az áldott állapotnak köszönhető testi-lelki változások (elhízás, narancsbőr, szülés utáni depresszió, levertség stb…) következtében a kismamáknak- anyáknak jobb, ha ugyan azzal az oktatóval jógázhatnak a szülés után is, mint előtte.

A nehezebb időszakon tudja átsegíteni a jól felkészült és szakképzett Kismama és baba mama jógaoktató az anyukát. Mivel a Kismama Jógára járó hölgyek nagyobb része igényt tart a szülés után is a Jóga áldásos hatásaira, ezért szívesebben tér vissza ugyan ahhoz az oktatóhoz, akivel a szülés előtt dolgozott együtt, mint hogy el kezd keresni valakit és próbálja a szülés után  felépíteni a jó kapcsolatot és bizalmat.

Magyarország legteljesebb Kismama és Baba mama jógaoktató képzése!

sarasvati

Mit fogsz tanulni?

Kismama Jóga:

 • A várandósság és szülés anatómiája, és élettana: Tisztában leszel azzal, hogy egy várandós kismama milyen testi változásokon megy keresztül, és neked mi a dolgod, hogy ezekre a változásokra felkészítsd és így megkönnyítsd a szülést, és a szülésig tartó időszakot.
 • A várandósság pszichológiája: Felkészítünk arra, hogy a testi változások milyen lelki következményekkel járnak, és neked mint jóga oktatónak, milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, hogy átsegítsd a kismamákat ezen a sokszor nehézkes időszakon.
 • Kismama jóga elmélete, és gyakorlata: 
 1. Ászana: Megtanulod, hogyan kell módosítani a Hatha Jóga ászanákat egy kismamának.
 2. Gyakorlatok: Melyek a javallott és ellen javallott jóga gyakorlatok az élet ezen időszakában.
 3. Légzés-Pránajáma: Milyen speciális légzőgyakorlatokat alkalmazhatsz a várandóság alatt a szülés megkönnyítésére.
 4. Megelőzés: A medence alapi izmok tornáját is megtanulod, hogy a várandóság alatt fellépő problémákat el tudja kerülni a kismama, pl: hüvelygyengeség, akaratlan vizelet vesztés, széklet és szél visszatartási problémák, (stressz inkontinencia)
 5. Relaxáció: Megtanulod, hogy a lelki változásokon amin egy kismama át megy, milyen speciális relaxációs-meditációs gyakorlatokkal tud felül emelkedni, és megélni az anyaság és a szülés gyönyörűségét a maga teljes valójában. (imaginációs, vizualizációs technikák.)
 • Oktatás elmélete, módszertana: A kismama jóga egy speciális mozgás és terápiás forma, melyet az ősi időktől alkalmaznak a várandós kismamák felkészítésére. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a különleges testi és lelki állapot miatt, a tematikára. Elsajátítod a tanfolyamon, hogy milyen lépések szerint, mely módszerekkel tudsz és érdemes haladnod a tanítás és felkészítés során.
 • A várandósság alatti életmód, táplálkozás és természetgyógyászati módszerek: Ezen a tanfolyamon megtanulod, hogy a jóga ászanákon kívül, milyen természetes megoldásokat tudsz javasolni a várandóság alatt felmerülő problémákra.

Baba Mama Jóga:

 • Jóga gyakorlatok babákkal: Megtanulod, hogy miként vond be a babát a jóga gyakorlásába már 6 hetes kortól. Milyen különbségek vannak az egyes fejlődési időszakok között és ezt hogyan tudod figyelembe venni a jóga oktatás során, mind a két baba korcsoportban:
 1. Kisbabás jóga (6hét-8hónap közötti babák)
 2. Nagy babás jóga (8 hónapos-2év közötti babák)
 • Egészségfejlesztő gyakorlatok: Olyan technikákat fogsz megismerni, amelyekkel egy szülés után lévő anyukát és a babáját megfelelő egészségi állapotba hozhatod.
 • Mozgáskoordinációs gyakorlatok babákkal: Figyelembe véve a babák mozgásfejlődéses időszakait, olyan gyakorlatokat alkalmazhatsz, melyekkel nagyban segítheted az ezen irányú fejlődést.
 • Baba-Mama kapcsolat: Miután a baba és mama együtt dolgoznak, kettejük között a harmónia sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. A mamát megtaníthatod, hogy miként érezze a babát, miként alkalmazkodjon a baba igényeihez erőltetés nélkül. Ettől a baba is sokkal jobban fogja érezni magát, mert érzi a törődést.  Ráadásul a baba így már életének kezdeti időszakában megtapasztalja, hogy a mozgás öröm.
 • Mondókák, versek: Vidám hangulat, feszültségoldás, gátlások legyőzése,  a babák bevonása a mozgásba vidám hangulatú “mantrákkal” “versekkel”
 • Tejtermelést serkentő gyakorlatok
 • Relaxáció babával: Segítesz megteremteni és elmélyíteni a baba és a mama közti szeretetteljes harmonikus lelki kapcsolatot.
 • Babamasszázs: Az érintéssel a baba és a mama között erősödik a kapcsolat, valamint ezzel tudod a babát  felkészíteni a jógára.
 • Szoptatási ismeretek: 

Mit fogsz Kapni:

 • A tanfolyam jegyzeteit
 • Hivatalos Kismama és baba mama nemzetközi jógaoktatói oklevelet

A képzéshez szükséges eszközöket biztosítjuk!

A képzés vezetője:

dr. Kotroczó Anikó (Alternatív gyógyászat doktora – jóga, és ayurvéda szakirányban; Vaisnava jógamester, Ayurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta) és Profi Oktató csapata. (Szülész-nőgyógyász, Szoptatási tanácsadó, Kommunikációs tréner, Védőnő.) Grand master (5000 órás) jóga oktató.

Képzés helyszíne: Sarasvati Oktatási Központ Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

 

Kinek ajánljuk képzésünket?

 • A tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének a várandósság és szülés idejét élő kismamákkal foglalkozni, kismama jógát oktatni, valamint a szülés után visszatérő, most már anyáknak és babájuknak további segítséget és törődést nyújtani a jóga által.
 • Jógaoktatóknak,
 • Védőnőknek,
 • Szülésznőknek, dúláknak,
 • De babát váró kismamáknak, és kisbabás édesanyáknak is (magaddal hozhatod a babádat).
 • Ez a mozgásforma kiválóan elsajátítható azon kismamák részére is, akik nem járatosak a jógában.

Jelentkezés feltétele:

Szakirányú tanulmány nem előfeltétel, hiszen az egyes tantárgyak tartalmát a hallgató alapszintről ismeri meg.

Jógaoktatói végzettség, vagy intenzív jógás múlt természetesen előnyt jelent.

Kinek nem ajánljuk?

 • Azoknak akik felelőtlenek. (Itt nem csak az anyára, hanem a pocakjában növekvő babára is felelősséget kell vállalni.)
 • Azoknak akik nem család centrikusak. (Fontos, hogy tudd itt találkozol mindennel ami egy családhoz tartozik, és neked megértőnek és segítőkésznek kell lenned.)
 • Akik nem bírják a terhelést. (A kisbabák nem mindig kiegyensúlyozottan érkeznek az órára, és ez adott esetben az oktatóképzésre is igaz lehet.)
 • Akik csak egy jó üzleti lehetőséget keresnek!

Óralátogatás (hospitálás):

6 alkalom (3 kismamás és 3 babás mamás) jógafoglalkozás látogatása kötelező része a tanfolyamnak, amit egy hospitálási naplóban kell vezetni. Ezt a képzés első napján adjuk ki. Amennyiben nálunk szeretnéd az órákat látogatni, úgy központunkban 50% kedvezményt biztosítunk a heti rendszeres jógafoglalkozások árából a jelentkezési díj befizetését követően, a képzés kezdetétől a végéig.

A képzés díja egy összegben befizetve: 169.000.- Ft

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben! Ez esetben a képzés díja: 189.000.- Ft.

Jelentkezésedet 40.000.- Ft előleg befizetésével erősítheted meg, melyet központunkban előre egyeztetett időpontban tudsz befizetni, vagy az Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára  tudod utalni. A fennmaradó összeget egy összegben vagy részletekben tudod befizetni.

Sarasvati Worldwide Ltd. számlaszám: OTP Bank Zrt.  11742087-29902169

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 20/933-1292-es, vagy a 30/695-6814-es telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ITT olvashatod.

Hogy tudok jelentkezni?

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a szeminárium díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek).


Név: *
Email: *
Teljesnév: *
Cégnév:
Irányitószám: *
Város: *
Cím: *
Telefon: *
Hozzájárulok, hogy e-mailt küldjenek nekem a képzésekkel kapcsolatban.
Az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom.