Kismama és baba mama jóga oktatóképzés

Videó lejátszása

Miről szól a kismama jóga oktatóképzés?

A kismama jóga oktatóképzés módszertana távol-keleti és más természeti népek technikáiból származik, a várandósság során felmerülő akadályok elhárításához, valamint a szülés megkönnyítésére koncentrál.

Sokszor találkoztunk azzal a problémával, hogy a szülés után nem tudja a kismama, itt már anya hogyan idomuljon az új jövevényhez. Nehéz megfelelnie az anya és feleség szerepnek egyszerre. Az áldott állapotnak köszönhető testi-lelki változások (elhízás, narancsbőr, szülés utáni depresszió, levertség stb…) következtében a kismamáknak- anyáknak jobb, ha ugyan azzal az oktatóval jógázhatnak a szülés után is, mint előtte.

A nehezebb időszakon tudja átsegíteni a jól felkészült és szakképzett Kismama és baba mama jógaoktató az anyukát. Mivel a Kismama Jógára járó hölgyek nagyobb része igényt tart a szülés után is a Jóga áldásos hatásaira, ezért szívesebben tér vissza ugyan ahhoz az oktatóhoz, akivel a szülés előtt dolgozott együtt, mint hogy el kezd keresni valakit és próbálja a szülés után  felépíteni a jó kapcsolatot és bizalmat.

Magyarország legteljesebb Kismama oktatóképzése és Baba mama jógaoktató képzése! Nemzetközi akkreditációval.

Kinek ajánljuk?

 • A képzés azoknak szól, akik szeretnének a várandósság és szülés idejét élő kismamákkal foglalkozni, kismama jógát oktatni, valamint a szülés után visszatérő, most már anyáknak és babájuknak további segítséget és törődést nyújtani a jóga által.
 • Jógaoktatóknak,
 • Védőnőknek,
 • Szülésznőknek, dúláknak,
 • De babát váró kismamáknak, és kisbabás édesanyáknak is (magaddal hozhatod a babádat).
 • Ez a mozgásforma kiválóan elsajátítható azon kismamák részére is, akik nem járatosak a jógában.

Kinek nem ajánljuk?

 • Azoknak akik felelőtlenek. (Itt nem csak az anyára, hanem a pocakjában növekvő babára is felelősséget kell vállalni.)
 • Azoknak akik nem család centrikusak. (Fontos, hogy tudd itt találkozol mindennel ami egy családhoz tartozik, és neked megértőnek és segítőkésznek kell lenned.)
 • Akik nem bírják a “szellemi” terhelést. (A kisbabák nem mindig kiegyensúlyozottan érkeznek az órára, és ez adott esetben az oktatóképzésre is igaz lehet.)
 • Akik csak egy jó üzleti lehetőséget keresnek.

A képzés tematikája:

Kismama Jóga oktatóképzés:

 • A várandósság és szülés anatómiája, és élettana: Tisztában leszel azzal, hogy egy várandós kismama milyen testi változásokon megy keresztül, és neked mi a dolgod, hogy ezekre a változásokra felkészítsd és így megkönnyítsd a szülést, és a szülésig tartó időszakot.
 • A várandósság pszichológiája: Felkészítünk arra, hogy a testi változások milyen lelki következményekkel járnak, és neked mint jóga oktatónak, milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, hogy átsegítsd a kismamákat ezen a sokszor nehézkes időszakon.
 • Kismama jóga elmélete, és gyakorlata: 
 1. Ászana: Megtanulod, hogyan kell módosítani a Hatha Jóga ászanákat egy kismamának.
 2. Gyakorlatok: Melyek a javallott és ellen javallott jóga gyakorlatok az élet ezen időszakában.
 3. Légzés-Pránajáma: Milyen speciális légzőgyakorlatokat alkalmazhatsz a várandóság alatt a szülés megkönnyítésére.
 4. Megelőzés: A medence alapi izmok tornáját is megtanulod, hogy a várandóság alatt fellépő problémákat el tudja kerülni a kismama, pl: hüvelygyengeség, akaratlan vizelet vesztés, széklet és szél visszatartási problémák, (stressz inkontinencia)
 5. Relaxáció: Megtanulod, hogy a lelki változásokon amin egy kismama át megy, milyen speciális relaxációs-meditációs gyakorlatokkal tud felül emelkedni, és megélni az anyaság és a szülés gyönyörűségét a maga teljes valójában. (imaginációs, vizualizációs technikák.)
 • Oktatás elmélete, módszertana: A kismama jóga egy speciális mozgás és terápiás forma, melyet az ősi időktől alkalmaznak a várandós kismamák felkészítésére. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a különleges testi és lelki állapot miatt, a tematikára. Elsajátítod a tanfolyamon, hogy milyen lépések szerint, mely módszerekkel tudsz és érdemes haladnod a tanítás és felkészítés során.
 • A várandósság alatti életmód, táplálkozás és természetgyógyászati módszerek: Ezen a tanfolyamon megtanulod, hogy a jóga ászanákon kívül, milyen természetes megoldásokat tudsz javasolni a várandóság alatt felmerülő problémákra.

Baba Mama Jóga oktatóképzés:

 • Jóga gyakorlatok babákkal: Megtanulod, hogy miként vond be a babát a jóga gyakorlásába már 6 hetes kortól. Milyen különbségek vannak az egyes fejlődési időszakok között és ezt hogyan tudod figyelembe venni a jóga oktatás során, mind a két baba korcsoportban:
 1. Kisbabás jóga (6hét-8hónap közötti babák)
 2. Nagy babás jóga (8 hónapos-2év közötti babák)
 • Egészségfejlesztő gyakorlatok: Olyan technikákat fogsz megismerni, amelyekkel egy szülés után lévő anyukát és a babáját megfelelő egészségi állapotba hozhatod.
 • Mozgáskoordinációs gyakorlatok babákkal: Figyelembe véve a babák mozgásfejlődéses időszakait, olyan gyakorlatokat alkalmazhatsz, melyekkel nagyban segítheted az ezen irányú fejlődést.
 • Baba-Mama kapcsolat: Miután a baba és mama együtt dolgoznak, kettejük között a harmónia sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. A mamát megtaníthatod, hogy miként érezze a babát, miként alkalmazkodjon a baba igényeihez erőltetés nélkül. Ettől a baba is sokkal jobban fogja érezni magát, mert érzi a törődést.  Ráadásul a baba így már életének kezdeti időszakában megtapasztalja, hogy a mozgás öröm.
 • Mondókák, versek: Vidám hangulat, feszültségoldás, gátlások legyőzése,  a babák bevonása a mozgásba vidám hangulatú “mantrákkal” “versekkel”
 • Tejtermelést serkentő gyakorlatok
 • Relaxáció babával: Segítesz megteremteni és elmélyíteni a baba és a mama közti szeretetteljes harmonikus lelki kapcsolatot.
 • Babamasszázs: Az érintéssel a baba és a mama között erősödik a kapcsolat, valamint ezzel tudod a babát  felkészíteni a jógára.
 • Szoptatási ismeretek: 

Mit fogsz Kapni:

 • A tanfolyam jegyzeteit
 • Hivatalos Kismama és baba mama nemzetközi jógaoktatói oklevelet

A képzéshez szükséges eszközöket biztosítjuk!

Óralátogatás(hospitálás):

6 alkalom (3 kismamás és 3 babás mamás) jógafoglalkozás látogatása kötelező része a tanfolyamnak, amit egy hospitálási naplóban kell vezetni. Ezt a képzés első napján adjuk ki.

A képzés oktatói:

dr. Kotroczó Anikó – Alternatív gyógyászat doktora – jóga, és ayurvéda szakirányban; Vaisnava jógamester, Ayurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta, Grand master (5000 órás) jóga oktató

Szender Nikoletta – Birthlight Kismama és babás jógaoktató, független szülésfelkészítő, dúla, Fitmummy tréner, Bach-virág tanácsadó Level 3/BFRP/

A képzésen még találkozni fogtok további profi oktatókkal, úgy mint Szülész-nőgyógyász, Szoptatási tanácsadó, Kommunikációs tréner, Védőnő.

A képzés időpontja:

Intenzív nyári képzés időpontjai:

 • 2024. július 03-07. (szerdától vasárnapig)
 • 2024. július 25-28. (csütörtöktől vasárnapig) 

2024 őszi képzés dátuma:

 • 2024. szeptember 28-29.
 • 2024. október 19-20.
 • 2024. november 09-10.
 • 2024. november 30-december 01.
 • 2025. január 04-05.
 • 2025. január 25-26.

Az oktatás a képzési napokon 9 órától 16 óráig tart.

A képzés helyszíne:

Sarasvati Oktatási Központ, 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 57-61. 2. emelet (Alumíniumgyár épülete)

A képzés díja:

A képzés díja egy összegben befizetve: 217.300.- Ft

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben! Ez esetben a képzés díja: 237.300.- Ft.

Részletfizetési adatlapot itt lehet letölteni. 

A hospitálási díj külön fizetendő, nincs benne a képzési díjban!

A képzés vizsga díja: 20.000.-Ft

Jelentkezésedet 70.000.- Ft előleg befizetésével erősítheted meg a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára  tudod utalni. A fennmaradó összeget egy összegben vagy részletekben tudod befizetni.

FONTOS! A regisztrációs díj foglalóként működik, csak akkor áll módunkban visszafizetni, ha a képzés a szervezők hibájából nem indul el.

Jelentkezés és egyéb információk:

Jelentkezni a csatlakozási gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
 
Jelentkezni minden esetben csak a teljes összeggel tudsz!
A csatlakozás gombra kattintva menj végig a rendelési folyamaton, a végén a fizetésre kattintva. Itt nem kell számlaszámot megadnod! Ha sikeres a regisztráció, kapsz egy visszaigazoló e-mailt, melyben benne lesz a regisztrációs szám és az alábbi számlaszám, ahova utalhatod az előleget vagy a kedvezményes összeget:
 
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
 

További információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 70/426-3444-es telefonszámon.

 A képzés sikeres elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

Lehetőség van a nemzetközi Yoga Alliance által kiállított oklevél igénylésére is, mely egyben fényképes regisztrációt is jelent. Ennek összegét a képzés díja nem tartalmazza, ez külön fizetendő.

Vizsga időpontja:

Vizsga időpontja: oktatóval való megbeszélés alapján

Az oklevél kiadásának feltétele az elektronikusan küldött szerződések kitöltése és aláírása!

Hallgatók felvételének feltételei:

Szakirányú tanulmány nem előfeltétel, hiszen az egyes tantárgyak tartalmát a hallgató alapszintről ismeri meg.

Jógaoktatói végzettség, vagy intenzív jógás múlt természetesen előnyt jelent.

Jelentkezés a képzésre

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-jét (általános szerződési feltételek).

Scroll to Top