100 órás INTENZÍV Ashtanga jóga oktatóképzés

100 órás INTENZÍV Ashtanga Jóga Oktatóképzés indul 2020. május 15-én a Sarasvati Oktatási Központban. A képzés a Yoga Alliance India (YAI) szakmai felügyelete alatt álló akkreditált képzés. Az oktatást a nagy tapasztalattal rendelkező Deepak Anthwal vezeti. A kurzus sikeres befejezésével a hallgatók minősített jóga oktatókká válnak, mely alapján világszerte oktathatnak Ashtanga Jógát.

Az ashtanga vinyasa jógáról

A jóga ősi tudását először Patandzsali összegezte és rendszerezte a Jóga Szútrák című írásában. Az ashtanga szanszkrit kifejezés jelentése nyolc ág. Ez a rendszer egy irányelveket és (technikai) módszereket tartalmazó leírást ad minden jóginak (nemcsak az ashtanga jógát gyakorlóknak) a kezébe.

Az ashtanga jóga nyolc foka:

-jáma: az erkölcsi fegyelemmel kapcsolatos irányelvek (erőszakmentesség, igazsághoz való hűség, lopástól való tartózkodás, szexuális önkontroll, anyagi gyűjtögetéstől való mentesség)

nijáma: a jógi magatartására és életmódjára vonatkozó szabályok (tisztaság, megelégedettség, lemondás, az önvaló tanulmányozása és képzése, önmagunk Istennek szentelése,

ászana: a testhelyzetek

pránájáma: a légzés szabályozása

pratjáhára: az érzékek visszavonása

dhárana: a koncentráció

dhjána: a meditáció

szamádhi: a lelki elmerülés

Az ashtanga jóga a dél-indiai Mysore városából származó Sri K. Pattabhi Jois munkásságának köszönhetően került el a nyugati világba, ő alakította ki a modern időnek megfelelő jógát a klasszikus indiai jóga alapján. Ezt a tudást adjuk tovább Neked.

Miről szól a képzés?

Az elméleti és a gyakorlati részek átfogó és részletes ismereteketeket adnak:

  • az ashtanga jógáról;
  • a pránájámáról, az uddzsájí légzésről és a bandhákról;
  • a fönt említett ashtanga jóga nyolc ágáról;
  • az ashtanga sorozatairól, a Mysore és a vezetett órákkal kapcsolatos ismeretekről;
  • az ashtanga oktatásának módszertana;
  • az emberi test anatómiájáról;

Megtanítjuk:

  • az első sorozatot;
  • az ászanák helyes végrehajtását, lehetőségeiket és variációkat;
  • az ászanák oktatását, javítását;
  • a dristi és a bandhák, valamint a relaxáció és a meditáció jelentőségét és alkalmazásukat.

Kinek ajánljuk a képzést?

A jógaoktatói képzésre bárki jelentkezhet, aki gyakorolja az ashtanga jógát, akkor is, ha nincs még oktatói végzettsége. A tanfolyam során az Ashtanga Vinyásza jóga rendszer első,  sorozatának helyes kivitelezését és oktatását tanuljuk meg.

Mik a felvételi követelmények?

A képzés létszáma 16 főben limitált. A képzésre való jelentkezés előfeltétele minimum 12 hónapos ashtanga, vagy hatha jóga.

A képzés oktatói:

Deepak Anthwal – jóga oktató

Kotroczó Anikó – Alternatív gyógyászat doktora (jóga, ájurvéda szakirányban), Vaisnava jógamester, Ájurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.

Az intenzív képzés időpontja:

A 100 órás intenzív képzést három részre bontott ütemezésben lehet elvégezni.  A képzési napokon (9 nap) az oktatás 9-14 óra között zajlik.

I. ütem: 2020. május 15-17.  (péntek-vasárnap)

II. ütem: 2020. június 05-07. (péntek-vasárnap)

III. ütem: 2020. június 19-21. (péntek-vasárnap)

A záróvizsga  időpontja: megegyezés szerint, az oktatás első napján

A képzés angol nyelven történik, tolmácsolással.

A képzés helyszíne: Sarasvati Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

A képzés díja: 149.000,- Ft egy összegben kifizetve. Részletfizetés maximum 3 részletben lehetséges!

Részletfizetés esetén a képzés díja: 169.000,- Ft. 

Jelentkezést követően a 40.000,- Ft (negyvenezer forint) regisztrációs díjat kérjük elutalni, mert ezzel biztosítod a helyedet a képzésen. A regisztrációs díj összege beleszámít a képzési díjba!

A képzési díjat Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámla számára kérjük elutalni. A közlemény rovatba a jelentkező nevét, és a képzés megnevezését kérjük feltüntetni!

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a +36 20/933-1292-es, vagy a 30/695-6814-es telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ITT olvashatod.

Hogy tudok jelentkezni?

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek).


Hogyan szólíthatunk? *
Teljes neved: *
e-mail címed: *
Céged neve (ha van):
Irányítószám: *
Település: *
Utca, házszám: *
Telefon: *
Hozzájárulok, hogy e-mailt küldjenek nekem a képzésekkel kapcsolatban.
Az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom.