100 órás intenzív Ashtanga jóga oktatóképzés

A 100 órás INTENZÍV Ashtanga Jóga Oktatóképzés képzés a Yoga Alliance India (YAI) szakmai felügyelete alatt álló akkreditált képzés. Az Ashtanga jóga oktatóképzést a nagy tapasztalattal rendelkező Deepak Anthwal vezeti. A kurzus sikeres befejezésével a hallgatók minősített jóga oktatókká válnak, mely alapján világszerte oktathatnak Ashtanga Jógát.

ashtanga jóga

Az Ashtanga vinyásza jógáról

A jóga ősi tudását először Patandzsali összegezte és rendszerezte a Jóga Szútrák című írásában. Az ashtanga szanszkrit kifejezés jelentése nyolc ág. Ez a rendszer egy irányelveket és (technikai) módszereket tartalmazó leírást ad minden jóginak (nemcsak az ashtanga jógát gyakorlóknak) a kezébe.

Az ashtanga jóga nyolc foka:

 • jáma: az erkölcsi fegyelemmel kapcsolatos irányelvek (erőszakmentesség, igazsághoz való hűség, lopástól való tartózkodás, szexuális önkontroll, anyagi gyűjtögetéstől való mentesség)
 • nijáma: a jógi magatartására és életmódjára vonatkozó szabályok (tisztaság, megelégedettség, lemondás, az önvaló tanulmányozása és képzése, önmagunk Istennek szentelése,
 • ászana: a testhelyzetek
 • pránájáma: a légzés szabályozása
 • pratjáhára: az érzékek visszavonása
 • dhárana: a koncentráció
 • dhjána: a meditáció
 • szamádhi: a lelki elmerülés

Az ashtanga jóga a dél-indiai Mysore városából származó Sri K. Pattabhi Jois munkásságának köszönhetően került el a nyugati világba, ő alakította ki a modern időnek megfelelő jógát a klasszikus indiai jóga alapján. Ezt a tudást adjuk tovább Neked.

Miről szól a képzés?

Az elméleti és a gyakorlati részek átfogó és részletes ismereteketeket adnak:

 • az ashtanga jógáról;
 • a pránájámáról, az uddzsájí légzésről és a bandhákról;
 • a fönt említett ashtanga jóga nyolc ágáról;
 • az ashtanga sorozatairól, a Mysore és a vezetett órákkal kapcsolatos ismeretekről;
 • az ashtanga oktatásának módszertana;
 • az emberi test anatómiájáról;

Megtanítjuk:

 • az első sorozatot;
 • az ászanák helyes végrehajtását, lehetőségeiket és variációkat;
 • az ászanák oktatását, javítását;
 • a dristi és a bandhák, valamint a relaxáció és a meditáció jelentőségét és alkalmazásukat.

Kinek ajánljuk?

A jógaoktatói képzésre bárki jelentkezhet, aki gyakorolja az ashtanga jógát, akkor is, ha nincs még oktatói végzettsége. A tanfolyam során az Ashtanga Vinyásza jóga rendszer első,  sorozatának helyes kivitelezését és oktatását tanuljuk meg.

A képzés oktatói:

Deepak Anthwal – Master jóga oktató, pandit /hindu pap/

dr. Kotroczó Anikó – Alternatív gyógyászat doktora (jóga, ájurvéda szakirányban), Vaisnava jógamester, Ájurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.

A képzés időpontja:

A 100 órás intenzív képzést három részre bontott ütemezésben lehet elvégezni.  A képzési napokon (9 nap) az oktatás 9-14 óra között zajlik.

I. ütem: 2021. február 19-21. (péntek-vasárnap)

II. ütem: 2021. március 12-14. (péntek-vasárnap)

III. ütem: 2021. április 09-11. (péntek-vasárnap)

 

A záróvizsga  időpontja: megegyezés szerint, az oktatás első napján

A képzés angol nyelven történik, tolmácsolással.

A képzés helyszíne:

Sarasvati Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

A képzés díja:

149.000,- Ft egy összegben kifizetve. Részletfizetés maximum 3 részletben lehetséges!

Részletfizetés esetén a képzés díja: 169.000,- Ft. 

Jelentkezést követően a 50.000 Ft (ötvenezer forint) regisztrációs díjat kérjük elutalni, mert ezzel biztosítod a helyedet a képzésen. A regisztrációs díj összege beleszámít a képzési díjba!

Jelentkezés és egyéb információk:

A képzési díjat Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámla számára kérjük elutalni. A közlemény rovatba a jelentkező nevét, és a képzés megnevezését kérjük feltüntetni! 

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a +36 70/426-3444-es telefonszámon.

COVID tájékoztató: amennyiben a vírus helyzet miatt ismételt kijárási korlátozás, vagy tilalom lenne, úgy a képzés az online oktatási felületünkön továbbra is zökkenőmentesen folytatódik! 🧘‍♂️😊

Hallgatók felvételének feltételei:

A képzés létszáma 16 főben limitált. A képzésre való jelentkezés előfeltétele minimum 12 hónapos ashtanga, vagy hatha jóga.

Jelentkezés a képzésre

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-jét (általános szerződési feltételek).

Scroll to Top