Számítógépes állapotfelmérés & Terápia

Meridiánok (energiacsatornák) számítógépes állapotfelmérése és értékelése az egészség megőrzés szolgálatában

Hogyan függ össze a meridiánok egyensúlya és az egészségünk?
 
A kínaiak már több mint 4000 éve felfedezték, hogy minden betegség forrása az emberi szervezet megzavart energia háztartására vezethető vissza, amelynek állapota a meridiánokon, a szervezet energiapályáin mérhető le. A meridiánokban áramló Csi keringését az egymással szemben álló, de egymást kiegészítő poláris erők a yin és a yang irányítják. Testünk-lelkünk egyensúlyát egészségét a yin-yang elv szerint a két ellentétes erő megfelelő egyensúlya biztosítja. Az egyensúly felbomlása betegséghez vezet. Amennyiben a yang kerül túlsúlyba, a kialakuló betegségekre az energiateltség, a bőség és a hiper-funkció jellemző.
 
Ezzel szemben a yin túlsúlya okozta kórállapotokra az energiahiány, a hipo-funkció jellemző.
 

Hogyan történik az állapotfelmérés?

1. MÉRÉS

Egy ún. letapogató szonda segítségével megmérjük minden egyes meridián energiaszintjét a test (kéz és láb) előre meghatározott pontjain, ahogyan a számítógép –  fényképes illusztrációval segítve – pontról pontra kalauzol bennünket. A mért értékeket a számítógép automatikusan rögzíti és tárolja. A mérés fájdalom mentes, időtartama kb. 3 perc!
 
meridian_meres
 
2. KIÉRTÉKELÉS
Látványos grafikonok segítségével egy komplex kiértékelést kap a kliens, amely több szempontot figyelembe véve nyújt részletes elemzést a meridiánok energiaszintjéről.
 
A kiértékelési eredmény az alábbiakat tartalmazza:
  • Alap értékelés: Az oszlopok értékei ábrázolják a kliens energiaszintjét a kar és a láb meridiánjait értékelve.
  • „Yin/Yang ábrázolás”: a test bal- és jobb részén elhelyezkedő meridiánokat hasonlítja össze. Itt kerül meghatározásra a Ying-Yang egyensúly.
  • Összehasonlítás: A mért értékek összehasonlítását szolgáló ábrázolás.
  • Öt elem: az egyes szerveink ill. a hozzájuk tartozó meridiánok is az Öt Elem valamelyikéhez kötődnek. A mért eredményekből megtudhatjuk az 5 elem értékeit, (+) amennyiben túlműködés tapasztalható, (-) amennyiben túl alacsony az energiaszint illetve (X) értéket kapunk, ha a jobb- és a baloldal mért értékei túlzottan eltérnek egymástól.
  • Szervóra: ebben az esetben a meridiánok energiaszintjét egy szervórán láthatjuk feltüntetve, a 12 /fő/  meridián energiaáramlás sorrendjében  (Tüdő, Vastagbél, Gyomor, Lép, Szív, Vékonybél, Húgyhólyag, Vese, Vérerek ura, Hármas melegítő, Epehólyag, Máj). – Eltérés esetén pl. a Tüdő aktív ideje hajnali 3 és 5 óra között van, ilyenkor készíti föl a tüdő a szervezetet a napi aktivitásra. Asztmás betegek ilyenkor rendszerint erős köhögéssel ébrednek.
  • Energetikai Egyensúly: a kliens energetikai egyensúlyának teljes elemzése történik, továbbá összehasonlításra kerül a jobb-bal, felső-alsó energiaszintek értékei.
  • Részletes tájékoztató: szöveges formában ad tájékoztatást a meridiánok funkcióiról, az aktuális mérés kapcsán észlelt egyensúly zavarokról, lehetséges tünet-együttesekről és az energetikai egyensúly mértékéről.
 
3. TERÁPIA
Kielemezve a meridiánok energiaszintjét a számítógépes program lehetőséget ad a kezelőnek arra, hogy különböző terápiás javaslatok között válasszon, ezek tanácsait fontolóra vegye és beillessze a saját kezelési mechanizmusába.
 
A terápiás javaslatok:

a.) Mérési eredmények alapján: Személyre szabottan, az állapotfelmérést követően, a szoftver a mérési eredmények alapján fülakupunktúrás kezelési javaslatot tesz (a hagyományos kínai orvoslás törvényszerűségei alapján) oly módon, hogy fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.

b.) Betegségek adatbázisából: ABC sorrendben felsorolt diagnózisok közül választhat a szakember, ahol fotózott fülön pontról pontra követhető a terápiás protokoll.

c.) Pont-, zónakereső funkció: A mérőszonda segítségével megkereshetjük a fülön az aktív pontokat illetve zónákat és a szoftver lehetőséget ad ezen pontok (zónák) fülön való megjelölésére, rögzítésére. (alkalmas lehet a testakupunktúra pontok keresésére is)

4.ELLENŐRZÉS

A terápia végén egy újabb méréssel ellenőrizhető a kezelés eredményessége, egyértelműen láthatóvá válik, hogy mennyire sikerült a meridiánok energiaszintjét egyensúlyba hozni.
 
5. TUDATOSSÁG
Kliensünk, megértve a szervezetében fennálló egyensúlyzavart, a részesített terápián és tanácsainkon felül, akár maga önállóan is részt vehet egészsége helyreállítása és megtartása érdekében. A Hagyományos Kínai és Indiai (Ayurvéda) Orvoslás irányelveit figyelembe véve, az igénybe vett kezelésen túl, a gyógynövényektől a táplálkozásig lehetőség van arra, hogy megfelelő energiaszintet visszaállítsuk és/vagy egyensúlyba hozzuk. A terápiás kezeléseket kiegészítjük még mozgással is, mely a jóga terápiás módszerre épül.
 
A méréseket és a kezeléseket Kotroczó Anikó végzi. Alternatív gyógyászat doktora, 5000 órás jóga nagymester.
 
Az állapotfelmérés és az első kezelés ára: 10.000,- Ft.
 

Bejelentkezés/időpont egyeztetés:

+36 70 426 3444

Scroll to Top