Ayurvédikus terápiák a gyakorlatban tanfolyam

Ayurvédikus terápiák a gyakorlatban tanfolyam, indiai oktatóval.

Azon érdeklődök számára ajánljuk az ayurvédikus terápiák tanfolyamunkat, akik már elsajátították és gyakorlatban is alkalmazzák a melegolajos, abhyanga masszázstechnikákat, és szeretnék további masszázsokkal, kezelésekkel színesíteni az ayurvédikus szolgáltatásaikat, és teljeskörű ayurvédikus kezeléseket adni a vendégei számára. Emellett természetesen azon jelentkezőket is várjuk, akik szeretnék a tematikában felsorolt terápiákat elsajátítani, de még nem végeztek abhayanga képzést.

Miről szól a masszázs tanfolyam?

A tanfolyam során szó lesz a panchakarma eljárás során leggyakrabban használt masszázsokról, kezelésekről. A gyakorlati kivitelezés, technika bemutatásán túl szó lesz az egyes kezelések előnyeiről, milyen problémák, betegségek esetén javasolt, hogyan készüljünk elő, milyen olajat használjunk vagy megtudhatjuk azt is, hogyan készítsünk patra potlit, milyen porkeveréket érdemes használni udvartanam masszázshoz.

Az ayurvédikus továbbképző masszázstanfolyam tananyaga a felsorolt ayurvédikus kezelések elmélete mellett gyakorlati alkalmazását is elsajátítják hallgatóink: 

 • Indiai tradicionális masszázs:
 • Shirodara (a fej olajos terápiája): A Shiro Dhara a fejjel, nyakkal, füllel, szemmel, torokkal, orral, idegrendszerrel kapcsolatos betegségek legkiválóbb terápiája. A kezelés mély ellazulást hoz, nyugtatja az idegrendszert, oldja a stresszt, segít az alvás problémákon, idegrendszeri rendellenességeken, pihentető nyugtató kezelé A tanfolyam során megtanuljuk, a kezelés pozitív hatásait, milyen betegségek, problémák esetén javasolt a használata, szó lesz a shirodhara olajról, illetve a kezelés lefolytatásáról: mennyi ideig és hogyan, milyen technikát alkalmazva kell a melegolajat csurgatunk.
 • Patra potli gyógynövény batyus kezelés: a potli használatának előnyei mellett, a batyuk elkészítésétől, mi a patra potli „masszázs” technikája.
 • Udvartanam – egy különleges gyógynövényporral, őrleménnyel végzett száraz masszázs, mely segíti a testsúly csökkentését, alakformálást, illetve a test méregtelenítését, anyagcsere folyamatok beindítását. A tanfolyam során az udvartam masszázs előnyei mellett a speciális masszázs technikáját is megtanuljuk, és azt is megtudjuk, hogy milyen keveréket javasolt használni, hogy a legjobb hatást érjük el.
 • Vasti kezelések: Rendkívül hatékony terápia a test bizonyos területein kialakult fájdalmak, degeneratív állapotok kezelésé Az érintett testtájon (derék, hát, nyaki rész, térdízület, mellkas/légzési problémák) a terapeuta rugalmas tészta jellegű anyagból medencét épít, melyben a kezelés, olajozás fog történni. Az olaj használata, a tészta készítését, használata és maga a vasti kezelések menetét mind részletesen fogjuk tárgyalni tanfolyamunkon.
 • nasya terápia egy különleges kezelés melynek számos pozitív hatása van, általánosságban fej- és nyakproblémákra ajánljuk, javasolt még fogfájdalom, torokbetegség, arcbénulás, epilepszia esetén is. A nasya során orrjáratokon keresztül juttatunk be gyógyhatású olajat, mely segít megtisztítani a fej és a nyaki területet. Tanfolyamon részletesen tárgyaljuk a kezelés előnyeit, olajat használatot, illetve a nasya eljárás meneté

A tanfolyam tematikája:

Május 24. – Ájurvéda elmélete- 3 guna, 5 elem, 3 dósa elmélete

Május 25-26. 

 • tradicionális ayurvédikus masszázs
 • Patra potli
 • Nasya
 • indiai fejmasszázs
 • udvartanam
 • Vasti kezelések
 • shirodhara 

A tanfolyam oktatói:

 • dr Kotroczó Anikó (elméleti oktató) – Alternatív gyógyászat doktora (jóga, ayurvéda szakirányban), Vaisnava jógamester, Ayurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.
 • Ajay Singh (gyakorlati oktató) – Ayurvédikus szakértő

A tanfolyam időpontja:

 • 2024. 05. 24-25-26. (péntek-szombat-vasárnap)

Az oktatás  pénteken 9:00-16:00 óráig, hétvégén 9:00-17:00 óra között lesz megtartva.

A tanfolyam helyszíne:

Sarasvati Oktatási Központ 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 57-61. II.em.

A tanfolyam díja:

150.000,- Ft egy összegben kifizetve.  

Jelentkezés és egyéb információk:

Jelentkezésedet 50.000.- Ft előleg befizetésével erősítheted meg a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára  tudod utalni. A fennmaradó összeget egy összegben vagy részletekben tudod befizetni.

Hallgatók felvételének feltételei:

Nincs külön feltétel.

Jelentkezés a képzésre

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-jét (általános szerződési feltételek).

Scroll to Top