Csomóné Lindmayer Katalin

Okleves ThetaHealing konzulens, BodyTalk és Családállító terapeuta, dúla, szoptatás- és szülés körüli támogató, Schüssler-arcdiagnoszta, kismama jógaoktató, Primavera aromaszakértő, cseh és szlovák tolmács és fordító vagyok.

Budapesten születtem egy négygyermekes család legidősebb gyermekeként. Mivel több testvérem és sok kisebb unokatestvérem is van, a várandósság, a születés és a gyerekek egész életemben végigkísértek. Később barátnőim kérték, hogy legyek mellettük várandósságuk alatt és a pici babával való ismerkedés, összeszokás első napjaiban, heteiben. Ekkor még nem tudtam, hogy ezt a segítséget dúlaságnak hívják, de éreztem, hogy ez az az út, amire vágytam és még nem is tudtam, hova fogok eljutni innen. A családdá válás folyamatában fontosnak tartom az édesapák támogatását és a család, testvérek bevonását is a baba várásába, fogadásába, amennyiben ezt az adott körülmények lehetővé teszik.

Férjemmel élek szerető házasságban, és bár papírforma szerint lehetetlen, mégis 2006. augusztus 4-én, pénteken, otthonunkban megszületett kislányunk Erzsébet Zsófia (Böbe). Bábáinknak, dúlánknak hatalmas köszönet a támogatásért és a gyönyörű szülésért, születésért. Nagy szeretettel és örömmel fogadtuk őt, és hatalmas örömet jelent számunkra jelenléte minden egyes pillanatban. 

A születés számomra az a pillanat, amikor az Ég és a Föld összeér anélkül, hogy bármit is kellene érte tennünk.

2004 novemberében végeztem el a magyarországi dúlaképzőt, ami Advent első vasárnapján ért véget, abban az időszakban, ami a várakozásról és a születésről szól. A Magyarországi Dúlák Egyesületének elnökhelyettese lettem pár évig, 2005 novemberében pedig DONA nemzetközi szülés körüli és gyermekágyas dúlaképző tanfolyamán vettem részt.

Nagyon fontos számomra, hogy a belülről jövő lelki támogatás mellett megfelelő ismeretek és tapasztalati tudás megszerzésével támogassam a hozzám fordulókat, ezért hangsúlyt fektetek saját magam folyamatos (tovább-)képzésére is.

Sok babának nehézséget jelent az első napokban, hetekben, hogy megfelelő mennyiségű anyatejhez jusson, más mamák pedig több tejet tudnak adni, mint amennyire kisbabájuknak szüksége van.         
Ezért született az Eszter-Lánc Anyatejmisszó. Segítünk megkeresni és összeismertetni a mamákat, akiknek gyermekei tejtestvérré válhatnak. Fontosnak tartom, hogy a kisbabák elsősorban az édesanyjuk anyatejét kaphassák, ezért szoptatási tanácsadással támogatjuk az édesanyákat elsőként.

2008 óta tartok továbbképzéseket, tanfolyamokat szülés körüli témákban, szülésre-, szoptatásra felkészítő csoportokat családoknak és szakmai képzéseket szülés körüli szakembereknek és érdeklődőknek.

Útközben végeztem el Kotroczó Anikó Kismamajóga-oktatói képzését, majd aromaterápiás alaptanfolyamot, és Schüssler arcdiagnosztikát.

2009-ben jelentkeztem a SE Egészségtudományi Karának szülésznőképzésére.

2010 óta a Nemzetközi AnyaBaba-Barát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés magyarországi referenseként teszek azért, hogy a szülészeti ellátás a nemzetközi ajánlásokhoz kapcsolódjon. Ekkor találkoztam a szülészeti trauma témakörrel is, amit Michaela Mrowetz csehországi pszichoterapeuta, törvényszéki szakértő és kötődéskutató segítségével kezdtem el megérteni és tanultam a traumagyógyulás útját. Egészen speciális területként pedig a szeparációs traumagyógyulás módját.

Ekkor született meg a Semmelweis Mozgalom a szülészet újjászületéséért is, mely 2010 decemberében egy nemzetközi konferenciával indult útjára. Tevékenységünknek köszönhető együttműködésből született meg a Szülésznői képviselői meghallgatás az Országgyűlés Irodaházában, az Intézeten kívüli szülést szabályozó kormányrendelet, a szülésznői szakmai kód, a szülésznők által is végezhető várandós gondozás és ennek a felülvizsgálata, és elkezdődtek a tárgyalások egy olyan szülészeti referenciaintézményről, melyben az ellátás alapja az AnyaBaba-barát szülészeti modell az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alapján.

Milyen volt … szül(et)és és én csoportokban a saját szül(et)éssel kapcsolatos világunkat gyógyítjuk. Megváltoznak az addigi fájó emlékek, és újra lehet építeni a családon belüli kapcsolatokat. Ennek a csoportnak a hatása a szeretetteljes kapcsolatok megerősödésében és a saját megerősítésünkben mutatkozik. Többen számoltak be arról, hogy meddőség megszűnt, autisztikus gyerekek levetették ezt a viselkedést, gyerekek születnek a világra úgy, hogy édesanyjuk megerősödve képes véghezvinni a folyamatot, ami ott rejtőzik benne.

Születésmese pedig gyerekeknek szól: a szülés alatt/körül elszenvedett traumák csoportos vagy egyéni feldolgozása.

Szülés körüli és gyermekágyas dúlaképzéseket és továbbképzéseket tartunk Kotroczó Anikóval közösen.

Kívánom, hogy megtaláld az Utad és kényelmesen, kellemesen, élvezettel járd!

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top