Menopauza problémamentesen

Menopauza problémamentesen

Sok nő úgy gondolja, hogy a menopauza alatti súlygyarapodás és egyéb tünetek, mint a puffadás, hőhullámok és ízületi fájdalmak normálisak, és nem lehet megállítani őket.
DE!!!
Van 3 dolog, ami a menopauza alatt történik, ami miatt ezek a tünetek elkerülhetetlennek tűnnek.
És van 3 természetes módja annak, hogy kezeljük ezeket az egészségesebb és boldogabb menopauza érdekében:
😫 Ok #1: Rendellenes ösztrogénszintek
Az ösztrogén segít szabályozni az anyagcserét, a testsúlyt és csökkenti a gyulladást.
A menopauza alatt hajlamosak vagyunk az ösztrogénszint csökkenésére, ami a csökkent anyagcsere miatt gyorsabb súlygyarapodáshoz vezet.
Az ösztrogén emellett ízületi kenőanyagként is működik. Az ösztrogénszint csökkenése a szervezetünkben hatással lehet az ízületekre, szalagokra és inakra is, ami feszültséget, duzzanatot, merevséget és nyikorgást okozhat.
Ez a változás a szervezet kollagéntermelésében is pusztítást végezhet. Ez azért probléma, mert a kollagén gazdag aminosavakban, amelyek fontos szerepet játszanak az ízületi porcok felépítésében.
👍 Megoldás: Kurkumin
A kurkumin egy fitoösztrogén (az ösztrogén növényi forrása), amely segít a menopauzában lévő nőknek, hogy egészségesen és természetes módon egyensúlyba hozzák ösztrogénszintjüket.
A fitoösztrogének vagy fokozó (ösztrogén/pozitív) vagy csökkentő (anti-ösztrogén/ negatív) hatással vannak az általános ösztrogénszintre.
A természetes fitoösztrogének, mint például a kurkumin, azért ajánlottak, mert képesek az ösztrogénszintet egyéb mellékhatások nélkül kezelni.
Ez egy természetes antimikrobiális és gyulladáscsökkentő gyógynövény is, amely támogatja a súlykontrollt, az emésztést, az ízületi fájdalmakat és hűsíti a hőhullámokat/éjszakai izzadást.
A kurkumin a kurkumában található fő hatóanyag. A legjobb hatás érdekében ügyeljünk arra, hogy az arany kurkuma gyökér kivonatot (95% kurkuminoidok) fekete borssal együtt vegyük be, ami segít a kurkumin felszívódásának növelésében.
😫 Ok #2: Gyulladás
Az ösztrogénszint csökkenése is okozhat magasabb gyulladásszintet.
A magas gyulladásszintek megnövekedett zsírsejteket, fokozott zsírfelszívódást és súlygyarapodást okozhatnak.
Az idő előrehaladtával egyes nők azt is észrevehetik, hogy a korábbiaknál több fájdalmat éreznek olyan területeken, mint a térd, a váll, a nyak, a könyök vagy a kéz, ami kellemetlenséget és menopauzával összefüggő ízületi gyulladást okozhat.
👍 Megoldás: Moringa levelek
A moringa levelek még a kurkuminnál is erősebb gyulladáscsökkentő hatást fejtenek ki, és tele vannak számos alapvető ásványi anyaggal, például vassal.
Ezért a női egészségügyi szakértők azt javasolják a nőknek, hogy naponta legalább 350 mg Moringa-t fogyasszanak az ízületi gyulladások leküzdésére, és élvezzék a simább ízületeket.
😫 Ok #3: Rossz bélbaktériumok
Az ösztrogénszint csökkenése a menopauza során a rossz baktériumok gyorsabb elszaporodását okozhatja a bélben (ami bélgyulladáshoz és “szivárgó bélrendszerhez” is vezethet).
Ezért gyakori a haspuffadás, a súlygyarapodás és más emésztési problémák a menopauza alatt.
Amit azonban a nők nem tudnak, hogy a rossz bélműködés ízületi gyulladáshoz is vezethet.
👍 Megoldás: Termogén probiotikumok
A probiotikumok nagyszerűen erősítik a bélrendszert, és jó baktériumokkal népesítik be azt.
A savanyúságok, a kimchi, a savanyú káposzta és a kefir gazdag probiotikumokban, amelyek jó baktériumokat juttatnak a bélbe.
Egészségesebb bélrendszer -> Alacsonyabb gyulladás -> Kevesebb ízületi fájdalom.
Gondtalan mindennapok! 🥰

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top