Maradjunk egyensúlyban

Elfoglalt emberek problémája évtizedek óta, hogyan válasszák külön a munkát az otthontól, a karriert a családtól, a gyerekekkel való törődést a velük eltöltött időtől… A kognitív viselkedésterápia olyan eszközöket kínál, amelyek segítségével világosabban látjuk a helyzetünket, és talán az ideális egyensúlyt is könnyebben érjük el. Ez az egyszerű gyakorlat kezdetnek tökéletes.

MIKOR ALKALMAZZUK?
Hetente többször nézzünk rá a listánkra, és cselekedjünk. Például írjuk be a határidőnaplónkba a családi eseményeket: így elég időt fogunk hagyni rájuk. Vagy harcoljunk ki egy napot, amikor otthonról dolgozhatunk, vagy vegyünk fel valakit, aki néha kitakarít.

FELADAT
1. Vegyünk egy üres lapot és egy vonalzót, és húzzunk egy függőleges vonalat a lap aljáig.

2. A bal oldalra írjuk fel azokat a dolgokat, amelyek elengedhetetlenek a boldogságunkhoz. Ezek lehetnek kis dolgok, mint elmenni a futóversenyre, élvezni egy találkozót vagy eljutni a Sarasvatiba jóga órára. ♥️

3. A jobb oldalra azt írjuk fel, ami meggátol abban, hogy boldogok legyünk. Pl. hogy nyomaszt a rumli a konyhában, vagy kifáraszt az ingázás.

4. Pusztán az a tény, hogy leírtuk, mi a jó és mi a rossz segít, hogy világosabban lássunk és hamarabb változtassunk. Ha eszünkbe jut egy megoldás, tegyünk érte, hogy meg is valósuljon.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top