Farkas Dániel bemutatkozás

Egészen kisgyermek korom óta lételemem a mozgás, apukám testnevelő tanár volt, így nagyjából 3 évesen már a tornateremben rohangáltam és próbáltam a magam módján megismerni az eszközöket. 10 éves koromra nem sok olyan sport maradt, amit ne próbáltam volna ki. Végül 13 évesen a gördeszkázás mellett tettem le a voksomat. 17 évesen lettem támogatott, „profi” versenyző, az aktív versenyzői időszak nagyjából 25 éves koromig tartott, de a mai napig nagy szenvedély és örök szerelem.

16 évesen ismerkedtem meg a testépítés világával, valamint a táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel kapcsolatos ismereteket is ezidőtájt kezdtem elmélyíteni. 24 évesen a Fitness Company-nál végeztem személyi edzőként és szerencsére elmondhatom, hogy jó néhány ember életét sikerült megváltoztatnom ennek köszönhetően.
Sajnos azonban egyfajta születési rendellenességnek köszönhetően a gerincem túl egyenes, a lumbális, illetve a nyaki szakaszon gyakorlatilag hiányzik belőle a megfelelő görbület. Így idővel, mivel újságíróként és hírszerkesztőként dolgozom főállásban, kialakultak sérvek, több is az említett szakaszokon. Emiatt kezdtem kutatni a megoldást a problémára, így találtam rá 2022-ben a yogára és szerettem bele, már az első óra alkalmával, szerencsére a sport múltam és a hajlékonyságom megadta a megfelelő alapokat.
Fantasztikus érzés volt megélni mindazt, amit a yoga, nem csak, mint sport, de filozófia képes adni. Kijelenthetem, hogy a yogának és mellette kezdetben a megfelelő gyógytornának köszönhetem, hogy tudok mozogni. Hamar realizálódott bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni és átadni a mozgás örömét másoknak, megmutatni a helyes légzés erejében rejlő potenciált és feltárni ezt a varázslatos világot.
A yoga nem csak egy mozgásforma, hanem egy filozófia, mely segítségével szemlélve az életet minden megváltozik körülöttünk. Szerettem volna igazán jó alapokra szert tenni, így 2023 tavaszán úgy döntöttem, hogy Indiába utazom, pontosabban Rishikeshbe, amit a yoga fővárosának tartanak, hogy valóban autentikus környezetben és módon tanulhassak. Imádtam minden pillanatát az ott töltött időnek, életem legmeghatározóbb élmények tartom ezt az utazást és az ott tanulással töltött napokat. Számomra a mozgás egyet jelent a szabadsággal, a boldogsággal, magával az élettel. Fantasztikus dolognak tartom megélni azt a csodát, amire a testünk képes és megtapasztalni azt, amikor átlépünk a saját határainkon. Gyere, engedd, hogy megmutassam ezt a csodát!

A hatha jóga, a modern kori jóga-gyakorlás alapja.

A hatha szóban a “ha” a napot, a “tha” a holdat jelenti. A nap és a hold pedig a yang (aktív) és a yin (passzív) energiát szimbolizálja. E két ellentétes energia kiegészíti egymást, és harmóniába kerülve kialakítják az egyensúlyt. Ez az, amire a hatha jóga törekszik. Célja az ellentéteken való felülemelkedés, az egység megteremtése és végső soron az elme elcsendesítése.

A mai ember számára sokkal könnyebben megfogható a jóga gyakorlati úton (tapasztalás során) történő elsajátítása, mint annak filozófiája. Ez az oka annak, hogy a hatha jóga vált a legnépszerűbb irányzattá a modern kori társadalmakban.

A hatha jóga a korábbi jógairányzatoktól eltérően az ászanák gyakorlásán keresztül a “durvábbtól a finomabb felé” alapelv követésével igyekszik elérni, megfigyelni és befolyásolni a mélyebb, belső tudati történéseket, az elme pillanatnyi állapotát.

Hatha jóga óráink során foglalkozunk a helyes légzéssel, relaxációval, ászanák gyakorlásával, mantrákkal és mudrákkal.

Kinek ajánljuk? – Hatha jóga óráinkat első sorban azoknak ajánljuk, akik a jóga spirituális oldalával is szívesen megismerkednének, és nyitottnak érzik magukat önmaguk megismerésére.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top