Stresszoldó jóga és bemutatkozás

Stresszoldó Jóga

Egy hosszú, fárasztó nap után jólesik kiengedni a gőzt, kiszakadni kicsit a mindennapok monotonitásából és feltöltődni. Ehhez nyújt segítséget a Stresszoldó jóga. A foglalkozásokon találkozni fogsz a hatha jóga (statikus ászanák gyakorlása) ászanáival, melyeket kiszínezek a vinyasa jóga (dinamikusan áramló ászanák) elemeivel. Az ászanákat a légzéssel szinkronban végezzük, mely segíti a befelé figyelést és az ászanák elmélyítését. A Stresszoldó jógán megismerkedhetsz különböző légzőgyakorlatokkal, és relaxációs technikákkal is, amelyek lehetőséget adnak a testnek, elmének és a léleknek a belső csend megélésére.

Károly Timi bemutatkozás

A jógával a 20-as éveim vége felé találkoztam először… vettem egy Jóga DVD-t egy bevásárlóközpontban, és megcsináltam párszor a sorozatokat. Jól esett, de nem volt nagy áttörés. Arra viszont jó volt, hogy a jóga befészkelje magát a gondolataimba.

Aztán 37 éves koromban elkezdtem rendszeresen jógázni. Kezdetben Bikram jógát gyakoroltam, majd áttértem a hatha jógára. 43 éves koromra a jóga nagyon sokat adott nekem. Túl azon, hogy segít kompenzálni az ülőmunka ártalmait, rugalmasan és fitten tart, segít megküzdeni a stresszel, az értékrendem is sokat változott a jóga hatására.

 A jóga filozófiája is kezd egyre inkább a mindennapjaim részévé válni. A pránajáma és a meditáció a mindenapjaim része lett.

Képzettségeim:

  • 2022-Tradicionalis jógaoktató képzés 350 óra (Sarasvati)
  • 2023-Ashtanga jógaoktató képzés I sorozat (Sarasvati)
  • 2023-Ayurvédikus jógaterapeuta oktatóképzés 200 óra (Sarasvati)

2022-től oktatok hatha jógát, 2023-tól Ashatanga jógát Dunakeszin.

Én imádom a jógát,  és az egész holisztikus szemléletet, ami hozzá kapcsolódik. Ászana gyakorlás után…mindig megfiatalodok. Ezt az érzést szeretném átadni minél több embernek!

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top