Az újrakezdés éve – Lopás tilalma /Asteya/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért a 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltottuk ki.

Az lekövetkezendő időszakban /április végéig biztosan/ – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni.

Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhez! 😊

A hét fókuszában a LOPÁS TILAMA áll.

Hú a lopás…Számos formája létezik a lopásnak, nem csak a szó szoros értelemben vett lopás, amikor valaki eltulajdonítja más, kézzel fogható értéktárgyát.

Belegondoltatok, hogy mi mindet lehet ellopni még:

  • IDŐNKET. Például a felesleges, és értelmetlen szószaporítással, pletykával. Az időnk véges, használjuk ki számunkra legmegfelelőbb módon, de nem henyéléssel, hanem bármilyen pozitív, építő jellegű tevékenységgel.
  • ENERGIÁNKAT. Észrevettétek, hogy vannak ún. energia vámpír emberek? Ők azok, akikkel a találkozást követően úgy érzed magad, mint akinek teljesen lemerült az eleme.
  • SZERELMÜNKET, BOLDOGSÁGUNKAT. Pl. a féltékenységből, irigységből való rosszindulatú „szar kavarás” szintén ide tartozik. A lényeget legjobban ez a mondás fejezi ki: „dögöljön meg a szomszéd tehene is”.
  • ÖTLETEINKET. Az is lopás, amikor egy másik ember ötletét a sajátjának adja ki valaki. Még akkor is, ha ezzel anyagi hasznot nem hajt magának.

Egyszerűen NE VEDD EL, AMI NEM A TIED!

Ezen a héten fokozottan figyeljetek oda, hogy ezt a szemléletet valóban alkalmazzátok, és másokkal is betartassátok. Hiszen bármink is van ebben az anyagi életben nem mi vagyunk a tulajdonosok. Csupán eszközként kaptuk, amit használunk, de bármelyik pillanatban el is veszthetjük. Ezért fontos kifejleszteni azt a látásmódot, miszerint minden tárgyat és tevékenységet Istennel összhangba hozzuk, és LELKI ÉRTÉKEK MENTÉN kezeljük, használjuk.

Tudd, hogy bármennyire is úgy tűnik ezekért te dolgoztál meg, valójában Isteni kegy által valósult meg. Légy hálás, és segíts másoknak.

„Aki rendíthetetlen a lopás elkerülésében, annak számára minden kincs (agyagi és lelki egyaránt) elérhetővé válik.” /YS 2.37/

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste. 😇🙏🏻🕉

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top