Az újrakezdés éve – Gyűjtögetéstől való mentesség /Aparigraha/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért a 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltottuk ki.

Az lekövetkezendő időszakban /április végéig biztosan/ – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni.

Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhez!

A hét fókuszában a GYŰJTÖGETÉSTŐL VALÓ MENTESSÉG áll.

Belegondoltatok már, hogy mennyi olyan tárgy, eszköz, ruha van a birtokunkban, amit már évek óta nem is használtunk? Tedd a szívedre a kezed, légy őszinte magadhoz: Valóban szükséged van ezekre a tárgyakra?

Szedd össze azokat a holmikat, amelyekre nincs szükséged, és add olyan személynek, szervezetnek, akiknek valóban segítségére lennének.

A hét folyamán próbálj meg nem többet költeni a szükségesnél. Olyan dolgokat vásárolj, amelyekre szükséged is van, és nem a sokadik lesz a polcon, a fiókban.

A gyűjtögetést nem csak tárgyakból állhat, hanem élő, lélegző személyekből is. Ülj le egy csendes helyre, és vedd számba a körülötted lévő személyeket (barátaidat, ismerőseidet, rokonokat). Ki/kik azok, akik valóban MIATTAD vannak veled, és ki/kik akik valamilyen érdekből, kényszerből, megszokásból, stb…

Gondolkozz le azon is, hogyan tudnád rendszerezni az életed ennek az elvnek a megtartásával. Mely területek azok az életedben, ahol szükséges egy kis „lomtalanítás”.

Nem szabad ülni az energián, áramoltatni kell azt, máskülönben megbetegít, rabbá tesz, és az anyaghoz láncol. Ne akarjunk birtokolni! Ez vonatkozik személyekre, tárgyakra, helyzetekre is. Emlékezzünk arra, hogy a tulajdonosok nem mi vagyunk.

„Aki mindig mentes a biroklásvágytól, az előtt feltárul az anyagvilágban való megszületésének mikéntje és értelme.” /YS 2.39/

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste. 😇🙏🏻🕉

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top