Az újrakezdés éve – Szexuális önmegtartóztatás /Brahmacsarja/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért a 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltottuk ki.

Az lekövetkezendő időszakban /április végéig biztosan/ – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni.

Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhez! 😊

A hét fókuszában a szexualitás, szexuális önmegtartóztatás áll.
Ez most biztosan elrettentő “kihívás” lesz, mert elsőre arra asszociálhattok, hogy “jaj, akkor tilos a szex”. Esetleg felmerülhet az is, hogy milyen béna dolog már, hiszen a szeretkezés, utódnemzés, az emberi faj fenntartása az élet természetes része, DE nem erről van szó!
A szexuális kontroll ott kezdődik, hogy az öltözködés során nem a testi adottságainkat hangsúlyozzuk. Tehát a popsit éppen hogy eltakaró szoknya, a mellek szemet kiszúró kipakolása, a szinte teljesen átlátszó ruházat, stb… kerülendő.
Gondolatainkban is próbáljuk kontrollt tartani, törekedni arra, hogy a másik emberben a LELKET lássuk, nem pedig a testi adottságait, külső jegyeit.
A héten szorítsuk háttérbe az incselkedést, flörtölést, helyette pedig olyan személyiség jegyekkel tűnjünk ki, mint a kedvesség, igazmondás, segítőkészség, figyelmesség, stb…
Szintén kerülendő a párunkon túli, további (pár)kapcsolatok egyidejű “futtatásra”. Ha már egyszer ŐT választottad, tarts ki mellette, vagy lépj tovább.
“Aki a szexuális önmegtartóztatás terén rendíthetelenné válik, az hősies erőre tesz szert.” /YS 2.38/

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste. 😇🙏🏻🕉

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top