A lélek három mérge

💥 A LÉLEK HÁROM MÉRGE ☠️
Buddha elmagyarázta, hogy három dolog mérgezi a lelket, és ezek a következők: ragaszkodás, elutasítás, tudatlanság (a lélek tudatlansága).
Ragaszkodás:
Ragaszkodásra késztet, arra, hogy azt higgyük, miénk a dolgok, az emberek, a barátok, a gyerekek, a partnerek, sőt még a helyek is, ahol járunk.
Így működik az elménk, mindenhez ragaszkodik. A ragaszkodás féltékenységet, agressziót szül másokkal szemben, mert azt hisszük, hogy el akarják venni tőlünk azt, amiről “azt hisszük”, hogy a miénk, mert a valóságban semmi sem a miénk, még a testünknek sem vagyunk a tulajdonosai, mert azt a halál pillanatában magunk mögött kell hagynunk.
A ragaszkodás a szenvedés forrása, mert figyelmen kívül hagyjuk a nagy igazságot:
“És ha a dolgok mulandóak, mi értelme van ragaszkodni valamihez, amiről biztosak vagyunk benne, hogy el fog múlni?”
Csak el kell fogadnunk, hogy az embereknek joguk van megváltoztatni a gondolkodásukat…, mert igen, az emberek mindenben változnak, a hozzáállásban, ízlésben, tevékenységekben, véleményekben, és a szeretet sem örökkévaló néhány emberben. Amikor azt javasoljuk egy embernek, hogy engedje el azt, ami SOHA nem volt az Övé, a jóleső érzés leírhatatlan.
Az elutasítás:
Haraghoz és gyűlölethez vezet. Azt akarni, hogy valami ne létezzen, valamit el akarunk távolítani az életünkből, hasztalan, mert bármit teszünk, az, ami zavar (személy, dolog vagy helyzet), ott marad. Amit tennünk kell, hogy kiderítsük, miért zavar annyira, milyen dolgokat vetítünk rá, ami a miénk? És azokkal a dolgokkal, amiket nem tudunk kiiktatni, meg kell tanulnunk együtt élni.
Az elutasítás a végtelen szenvedés másik forrása.
A tudatlanság:
Az egyetemes törvények figyelmen kívül hagyása. Annak a tudatlansága, hogy ha kárt teszel, az általad okozott kár valahogyan vissza fog térni hozzád. A karma törvényének figyelmen kívül hagyása, a lélek három mérgének figyelmen kívül hagyása, és általában a tanítások nem ismerete nagyon erős mérget alkot.
A tudatlanság az első a három tűz közül💚🔥.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top