A karma törvénye

Mi a karma törvénye?

Az univerzumban minden, beleértve a gondolataidat és az érzéseidet is, csak energia. Egyszerűen fogalmazva, minden cselekedeted fordított energiát generál, amely valamikor, valamilyen módon visszahat rád.

Ezt szem előtt tartva, a karma törvényeit olyan irányvonalaknak kell tekintened, amelyeket az életedben be kell tartanod.

A karma 12 alapelve segít abban, hogy megértsd, hogyan működik, és pontosan hogyan tudsz pozitív karmát manifesztálni magad számára.

Ezek az alapelvek segíthetnek megérteni, hogyan működik valójában a karma, és milyen hatással lehetnek gondolataink és tetteink ránk és a körülöttünk lévő világra.

Ha a karmát iránymutatásként használod az életedben, az arra ösztönözhet, hogy jobban odafigyelj a gondolataidra, tetteidre és cselekedeteidre, mielőtt döntést hozol.

1. Az ok és okozat alapelve

Ez a legalapvetőbb törvény, amelyet gyakran összekapcsolnak a karma fogalmával. Ez az alapelv kimondja, hogy bármilyen energiát, gondolatot  vagy tettet nyilvánítasz ki, cserébe vissza fogod kapni pozitív vagy negatív formában, függően attól, hogy milyen volt az adott gondolat, vagy tett minősége. Ha el akarod érni mindazt, amire vágysz az életben, akkor úgy kell felépítened az életed, hogy ezért megdolgozol. Ez úgy foglalható össze, hogy “ki mint vet, úgy arat”. Ha például szeretetteljes vagy önmagaddal, az segíthet abban, hogy szeretet, szerelem legyen az életedben.

2. A teremtés alapelve

A teremtés alapelve azt a tényt hangsúlyozza, hogy az élet nem csak egy egyedi élmény számunkra. Ha nagy dolgokat akarsz elérni az életben, akkor pozitív cselekedeteket kell végrehajtanod, hogy elérd őket, és nem abban reménykedni, hogy a dolgok varázsütésre igazodnak a szándékaidhoz. Éppen ezért kérdezd meg magadtól, mit kell tenned ahhoz, hogy elengedd a negatív energiákat, és manifesztáld azt, amit az életben szeretnél. Egy másik módja ennek az, ha átgondolod, hogy pontosan hogyan tudnád a tehetségedet arra használni, hogy valami hasznosat nyújts a körülötted élő emberek számára?

3. Az alázat alapelve

A karma ezen alapelve kimondja, hogy az ember ne legyen annyira arrogáns, hogy ne fogadja el azt a tényt, hogy bármi, amivel most szembesül, a saját múltbeli tetteinek következménye. Például másokat hibáztatni a saját nem kielégítő szakmai teljesítményéért ahelyett, hogy elfogadnánk, hogy ez annak a következménye, hogy saját magunk nem teljesítettük teljes mértékben a feladatainkat.

4. A növekedés alapelve

Bár a legtöbb ember azonnal szeretné megtapasztalni a változást, az igazi, tartós változás kizárólag belülről fakad. Ahhoz, hogy a világot szeretetteljesebbé és pozitívabbá tegyük, önmagunkban kell kezdenünk. A növekedés ugyanis önmagaddal kezdődik, nem pedig a körülötted lévőkkel. Végső soron csakis magadra kell összpontosítanod, nem pedig más emberekre és tetteikre.

5. A felelősség alapelve

Eszerint te vagy a felelős mindazért, amit az életedben tapasztalsz. Ez az alapelv biztosítja, hogy ne hibáztass más embereket vagy dolgokat a problémáid gyökereként. A felelősség alapelve kimondja, hogy az ember az életében hozott összes döntésének a “terméke”.

6. A kapcsolat alapelve

Az életed minden szakasza, beleértve a múltbéli életedet, a mostani állapotodat és azt, ami még jönni fog, összefügg egymással. Minden, amit ma megtapasztalsz, a múltbeli szándékaid és tetteid következménye, és a mai tetteid meghatározzák a jövődet.

7. A fókusz alapelve

Ha a fókuszt egyszerre több dolog között osztod meg, az elméd zavarossá válhat, és negatívitást és frusztrációt okozhat. Ezért a fókuszálás alapelve  hangsúlyozza annak fontosságát, hogy egy adott időben egyetlen dologra összpontosítsunk. Ha meg akarsz szabadulni a megbánás, a harag vagy a kapzsiság érzéseitől, akkor a béke és a szeretet magasabb bölcsességére kell koncentrálnod.

8. A vendégszeretet és az adakozás alapelve

A karma ezen alapelve kimondja, hogy adj és kötelezd el magad azok mellett a dolgok mellett, amelyek azzá tettek, aki vagy. Ha például a szeretet és a béke világában szeretnél élni, akkor arra kell fordítanod az erőfeszítéseidet, hogy ilyen környezetet teremts a körülötted lévő emberek számára.

9. Az itt és most alapelve

A jelen megélése az egyik legjobb módja annak, hogy valóban megtapasztald a nyugalmat és elérd a belső békét. Ezt úgy érheted el, ha elengeded a múltból származó összes negatív viselkedést és gondolatot. Ha túlságosan sokat koncentrálsz egy-egy eseményre a múltból, akkor azt újra át fogod élni. Az egyik módja annak, hogy az emberek megéljék a pillanatot, amelyben élnek, az, hogy körülnéznek ott, ahol éppen vannak, a szemüket valamire fókuszálják a környezetükben, pislognak néhányat, és megerősítik, hogy “itt vagyok”.

10. A változás alapelve

A történelem megismétli önmagát, hacsak nem tanulunk valamit a múltbeli eseményekből, és nem teszünk megfelelő lépéseket a sémák, minták megtörésére. Ez lehetőséget ad a változásra, hogy szabadon megteremthesd önmagad egy jobb változatát és egy jobb jövőt, amely mentes a múltból származó negatív mintáktól.

11. A türelem és a jutalom alapelve

Ez az alapelv azt írja elő, hogy ahhoz, hogy a jövőben változás születhessen, következetesnek kell lenni a jelenben tett cselekedeteinkkel. Semmi értelme, hogy az egyik nap egészségesen élj, és már másnap ellentmondj a tetteidnek és az elhatározásodnak. Légy következetes a cselekedeteidben és a szándékaidban, és el fogod érni, amit az életben szeretnél.

12. Az inspiráció és a fontosság alapelve

Mindannyian szerepet játszunk, és mindannyian hozzá tudunk járulni valamivel ehhez a világhoz. Amit megosztunk, az néha kicsinek tűnhet számunkra, de óriási változást hozhat valaki más életében.

Erre akkor érdemes összpontosítani, amikor motivációra van szükségünk, vagy kezdjük úgy érezni, hogy nincs célunk, vagy nem számítunk. Akkor jusson eszünkbe ez a fontos alapelv!

Ezen alapelv szerint minden hozzájárulásod hatással van a világra. Olyan különleges adottsággal, küldetéssel és céllal születtél, amelyet csak te hozhatsz a világba az egyediségeddel és a képességeiddel. Ezért vagy itt ebben a világban!

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top