YOGINI EKADASHI BÖJT NAPJA

YOGINI EKADASHI BÖJT NAPJA
Ez a különleges nap megtisztítja a böjtöt tartó személyt és egész családját az átkoktól. Ezek a napok a legkedvezőbbek a böjtölésre és az elme, a test és a lélek megtisztítására. Fontos, hogy korlátozzuk a hüvelyesek és a gabonafélék fogyasztását, és kerüljük a nehezen emészthető, egészségtelen ételeket.
Ha kezdő vagy, nyugodtan böjtölhetsz gyümölcsökkel vagy csak vízzel. Azok, akik rendszeresen böjtölnek, kipróbálhatják a szárazböjtöt a legjobb eredmények elérése érdekében. Az Ekadashi testileg és lelkileg is megtisztít minket, segít megszüntetni a karmikus adósságot.
A böjt során fontos, hogy pozitív gondolatokra koncentráljunk, és jót cselekedjünk, uralkodjunk a negatív érzelmeinken és a haragunkon.
Jobb, ha a napot spirituális gyakorlatokkal, meditációval, imával töltjük, és igyekszünk elkerülni mindenféle konfliktust. Előző nap ajánlatos kizárni a nehézkes ételeket, és másnap reggel a napfelkeltével kelni, a napot hideg zuhanyozással kezdeni, tiszta ruhát felvenni és mentálisan felkészülni a böjtre.
Az Ekadashi másnap reggelén fontos, hogy a böjtöt kis mennyiségű gyümölcs vagy egy kis tál vízzel készített zabkása elfogyasztásával szakítsuk meg, hogy az emésztésünk minél zökkenőmentesebben induljon be.
A VISHNU SAHASRANAMA MANTRA (Visnu ezer neve) egy nagyon erőteljes mantra, különösen az Ekadashi időszakában.
Szép napot Nektek! 🥰🕉️

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top