Stresszkezelés – kisállattársaság

Mindannyian boldogok és nyugodtak szeretnénk lenni… de csak néhányunknak sikerül. Az igazság az, hogy nem vagyunk felkészülve a 21. századra: túl gyors, túl zsúfolt, túl pörgős. És minél stresszesebb életet élünk, annál nehezebb megtalálnunk azokat a nyugodt pillanatokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól legyünk.
De nem kell így lennie. Van ellenszer a mindennapok megpróbáltatásaira és zűrzavarára, van mód arra, hogy legyőzzük a stresszes napokat és elérjük a belső béke állapotát. Ehhez a mindennapi nyugalomhoz szeretnénk mi is hozzájárulni néhány relaxációs és stresszkezelési technika megosztásával, melyet (közösen is) gyakorolhatunk.
FELADAT
Ha erős bennünk az önkritika, és szeretnénk kedvesebbek lenni magunkhoz, próbáljuk ki ezt a vizualizációt. A gondoskodó belső hang kifejlesztése alapvető készség az emocionális agytorna során. Az alapgondolat az, hogy mindenki képes az öngondoskodásra – és ez elengedhetetlen, ha a belső béke megteremtésére törekszünk.
Menete:
1. Képzeljük el, hogy a világ legaranyosabb kisállata éjjel-nappal velünk van – kutya, macska vagy bármilyen más állat megfelel erre a célra (ha van saját állatunk, természetesen azt is elképzelhetjük). A lényeg, hogy a kisállat rajongjon értünk.
2. Ha az állatunk engedelmes, nagylelkűen megjutalmazzuk. Ha valami rosszat tesz, megmondjuk neki komoly, de szerető hangon.
3. Mielőtt kinyitjuk a szemünket, határozzuk el, hogy ezentúl ugyanúgy fogunk magunkhoz is beszélni, mint a kisállatunkhoz.
MIKOR ALKALMAZZUK?
Ezt a gyakorlatot legjobb a nap elején, öt percig gyakorolni. Ha elképzeljük, hogy egy kitalált, vagy valós kisállathoz beszélünk, könnyen kialakul a gondoskodó belső hang, amely erőssé és őszintévé tesz.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top