Ram Ki Shaktipooja táncos rendezvény

Ram Ki Shaktipooja táncos rendezvény (Budakalászon, Mogyoródon)

Az Indiai követség Amrita Sher-Gil Kulturális Központja és a Sarasvati Alapítvány meghívására ellátogat hozzánk Varanasiból egy világhírű tánccsoport, akik csodálatos előadással készülnek.

A “Ram Ki Shakti Pooja” című produkciót két helyszínen láthatják az érdeklődők.

2024. június 29-én 20:00 órai kezdettel a Budakalászi Kós Károly Művelődési Házban (Faluház).

Valamint 2024. június 30-án 15:00 órai kezdettel Mogyoród Főterén a Szent László Héten.

Az előadásról:

Ram Ki Shaktipooja fordítása “Rama imádata az Erő Istennőjének”. A darab a Ramayana című, eredetileg Valmiki által írt, majd a XVI. században Tulsidas által hindi nyelvre átdolgozott indiai eposz egy részletél merít ihletet.

Ez a táncdráma három klasszikus indiai táncforma – a Bharatnatyam, a Chhau és a Kathak -on keresztül kerül bemutatásra, fenségességet és természetességet sugallva az előadók cselekedeteiben. A vizuális látványt az indiai klasszikus zene híres Banaras Gharana énekesei által előadott dalok kísérik, amelyeket a szitár, a fuvola és a dobok varázslatos dallamai egészítenek ki, amelyek további előadóként szolgálnak, és a színpadi szereplők mellett a közönséget is elvarázsolják.

Az előadás mindkét helyszínen ingyenes, de a Sarasvati Alapítványunk a tánccsoport Indiából hazánkba utaztatására, és a műsorok szervezésére adományokat elfogad készpénzben a helyszínen, vagy a Sarasvati Alapítvány OTP Banknál vezetett 11742087-24270771 számú bankszámlájára.

További információ:

Vyomesh Shukla, a csoport vezetője, aki a Rámájana és a Mahábhárata új értelmezéseinek bemutatásán dolgozik évek óta, miközben megőrzi a hagyományos előadásmódot.

A különböző kulturális kezdeményezésekben részt vevő Vyomesh Shukla az indiai Kulturális Minisztérium 2018-as kulturális körútjának tanácsadója is volt. Olyan jelentős színdarabokat rendezett, mint a ‘Kamayani’, ‘a ‘Rashmirathi’, a ‘Pancharatram’ a ‘Macbeth’ és a Magyarországra elhozott ‘Ram Ki Shaktipuja’, 

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top