JÓGAKISOKOS – Urdhva Mukha Shvanasana (felele néző kutya póz)

JÓGAKISOKOS – Urdhva Mukha Shvanasana (felele néző kutya póz)

A felfelé néző kutya 5 előnye:
1. Megnyitja a mellkast: megnyitja a mellkasi üreget és a kulcscsontokat, ami ellensúlyozhatja a gerinc gömbölyödését, ami a sok íróasztalnál végzett munka vagy a székben görnyedve történő munkavégzés során keletkezik. Ha előre nyomjuk magunkat, és a vállakat hátra és lefelé visszük, akkor maximalizáljuk ezt az előnyt, mely növeli a tüdő rugalmasságát.
2. Stimulálja a hasizmokat: a hasizmok nyújtása a felfelé néző kutyában egy kis masszázst ad a hasi szerveknek, így azok ellazulhatnak, ami potenciálisan javítja a működésüket.
3. Erősíti a hátizmokat: a nyaki és mellkasi gerinc kitágulása és az ágyéki gerinc izmainak összehúzódása segíti az összes hátizom működését, nyújtását és erősödését.
4. Nyújtja a csuklót és tonizálja a karizmokat: a tenyéren és a kezeken keresztül a test súlyával való határozott lenyomás megerősíti a csuklókat, ami megelőzheti a stressz okozta sérüléseket. Ebben a pózban a karok összes izma részt vesz, erősítve és tonizálva azokat is.
5. Meghosszabbítja a gerincet: mivel mély homorítást végzünk, ezért az javítja a testtartást, és potenciálisan enyhítheti a mérsékelt hátfájást.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top