Holdfogyatkozás

Ebben a kedvezőtlen időszakban a Hold védelme nélkül maradunk, ami sebezhetővé tesz minket fizikai és érzelmi szempontból, negatívan befolyásolja az emberekkel való kapcsolatokat. Most fontos, hogy óvjuk egészségünket, tegyük kedvenc dolgainkat a lelki harmónia érdekében, és éljük meg tudatosan a holdfogyatkozást,
veszekedések és negativitás nélkül.
Egy ősi védikus legenda szerint egy démont büntettek meg kegyetlenségekért, és kettévágták – Rahu (fej) és Ketu (test). Azóta a démon gyűlöli a Napot és a Holdat, mivel ők is részt vettek a büntetésben, és időről időre elnyeli a fényüket. Ezért és így történnek a nap- holdfogyatkozások.
Nap- és holdfogyatkozások – Surya-grahan
és Chandra-grahan – évente körülbelül négyszer fordul elő. A védikus asztrológia szerint ebben az időszakban a
a Rahu vagy Ketu árnyékbolygók blokkolják a
csillagokat, megszakítva azok energiaáramlását és életfényüket. Ezért ezek az időszakok kedvezőtlenek minden élőlény számára, beleértve az embereket is.
A napfogyatkozások hatása két héttel az esemény előtt és két héttel utána is érezhető, de a legerősebb ereje magának a nap(hold)fogyatkozásnak a napján van.
A nap/ holdfogyatkozások negatív hatása
A Lumináriumok fényforrások és
az élet fényforrásai számunkra. A Nap szimbolizálja az ember személyiségét, tudatosságát és elméjének vezetői tulajdonságait és sikerét.
Napfogyatkozás idején tehát az elme ködös, a psziché labilis, a viselkedés pedig nem megfelelő vagy akár agresszív is lehet.
A Hold a tudatalatti, az intuíció, a finom gondolkodás és az érzések szimbóluma. A Hold energiája nélkül sebezhetővé, érzelmileg instabillá válunk, és hajlamosak vagyunk veszekedni és vitatkozni.
A napfogyatkozások negatívan hatnak az emberek egészségére is, különösen a meteorológiailag érzékenyekére: az idegrendszer instabil, valakinél súlyosbodhatnak a krónikus betegségek, különösen a szív- és érrendszerrel kapcsolatosak.
A nők hormonális ciklusa is megzavarható, még inkább a holdfogyatkozás idején. A terhes nőknek különösen óvatosnak kell lenniük.
A nap/ holdfogyatkozások POZITÍV hatása
Bár a napfogyatkozásoknak sok negatív hatása is van, ez egy nagyszerű időszak arra, hogy elmerüljünk és spirituális gyakorlatokkal foglalkozzunk: meditációval, jógával és mantrák éneklésével.
Ebben az időszakban könnyebb megszabadulni a régi rossz szokásoktól, a felesleges tevékenységektől, és elengedni mindent, aminek nem kellene az életünk részeinek lennie.
Tippek a “túlélésükhöz”
A védikus irodalomban számos olyan szabályt állapítottak meg, amelyek segítenek megvédeni magunkat a nap/ holdfogyatkozás negatívumaitól, és jól kihasználni az időt:
– Ne kezdjünk új tevékenységekbe, és ne rendeljünk fontos eseményeket a nap/holdfogyatkozások időpontjához.
– Halasszunk el minden utazást és kirándulást, komoly munkát, pénzügyi tranzakciót és drága vásárlást.
– Csak jó gondolatokra programozzuk be magunkat, vágyainkat!
– Uralkodjunk az érzelmeinken, kerüljük a veszekedéseket, vitákat és az agressziót.
– Töltsünk minél kevesebb időt a szabadban, jobb, ha bent, otthon maradunk.
– Ne vezessünk, vagy ha feltétlenül muszáj, akkor a lehető legóvatosabban tegyük.
– Ne nézzük a nap/holdfogyatkozást még a szemüvegen keresztül sem, mert megnyitja magát az árnyékbolygók sötét energiájának!
– Kerüljük a nagy társaságokat, és általában minimalizáljuk a másokkal való kommunikációt.
Három órával a napfogyatkozás előtt és három órával utána jobb, ha kerüljük az étkezést, igyunk inkább több vizet.
Ha nem tudunk szigorú böjtöt tartani, kerüljük a nehézkes és húsos ételeket.
Azok számára, akik rendszeresen böjtölnek, kedvező, ha a nap/holdfogyatkozás előtt és után három nappal böjtölnek.
Ne főzzünk a nap/holdfogyatkozás idején, ne hagyjunk a szabadban semmilyen ételt vagy vizet.
Nem kell félni a napfogyatkozásoktól.
Ne feledjük, hogy ez az időszak egy újabb lehetőség arra, hogy életed új szakaszába lépj, és úgy tervezd meg, ahogyan szeretnéd!♥️

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top