Gyógynövények használata a bőrápolásban

Avagy célzott összetevőket tartalmazó többnövényes készítmények használata. 🌿

Bár az olajok önmagukban is remek kezdetnek számítanak, még jobb módja annak, hogy még célzottabb előnyöket érj el a szervezeted számára, és még specifikusabbá tedd az egyedi Dosha alkatodra, ha gyógynövényekkel és fűszerekkel főzöd őket.

Néhány a legjobb ayurvédikus összetevők közül kifejezetten a száraz, öregedő, megereszkedett bőrre ajánlott:

FEKETE LENCSE

Az ősi ájurvédikus szövegekben “ultra tápláló” néven is ismert fekete lencse egy rendkívül erős hidratáló és zsírosító összetevője az ájurvédikus olajnak, amely intenzíven hidratálja a bőrt, és rugalmas megjelenést kölcsönöz neki.

Bár a fekete lencse Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten alapélelmiszerként vált híressé, az Ayurveda már évszázadok óta ismeri a bőrt mélyen tápláló és erősítő erejét.

Az ebből a tápláló konyhai alapanyagból nyert olajról köztudott, hogy elősegíti a fiatalos, és feszes megjelenésű bőrt, és kezeli a megereszkedett és ráncos bőrt. Intenzív hidratáló és tápláló ereje, valamint olajhoz adva sima, nem ragadós és nem zsíros textúrája teszi alkalmassá bármilyen bőrápoláshoz – legyen szó arc- vagy testápolásról!

HIMALÁJAI KŐSÓ

De a testápolás nem az egyetlen dolog, amire a megereszkedett bőrnek szüksége van. Ahhoz, hogy bőröd továbbra is feszesnek és dúsnak tűnjön, intenzív hidratálásra is szüksége van, amely megakadályozhatja, hogy fakónak és száraznak tűnjön.

Az egyik ilyen ayurvédikus összetevő, amely a hidratálás támogatásával segíthet fenntartani a bőr természetes védekezését, a Himalájai kősó.

A himalájai kősó arról is ismert, hogy csökkenti az érdességet és hidratált megjelenést kölcsönöz a bőrnek.

VELVET BAB (BÁRSONYBAB)

A fekete lencséhez hasonló külsejű, de kissé nagyobb, bársonyos bab, ahogy a neve is mutatja, arról ismert, hogy puha, bársonyos textúrával ruházza fel a bőrt. A Velvet bab megnyugtatja a bőrt, és táplált és fiatalos megjelenést kölcsönöz neki.

Ezek a hidratáló babok azzal is hírnevet szereztek maguknak, hogy bőrnyugtató hatásúak, emellett tisztítják és kívül-belül tisztán tartják a bőrt.

Az ősi ayurvédikus szövegek kiemelten beszélnek a bársonybab azon képességéről, hogy külsőleg, olajjal történő alkalmazással feszes kinézetű bőrt kölcsönözhet.

DIÓFŰ

A megereszkedett bőrt kezelő gyógynövényekről szóló értekezés nem lehet teljes a diófű említése nélkül.

A fiatalos megjelenésű bőr intenzív támogatója, a diófű évszázadok óta használatos az ősi ayurvédikus bőrápolásban, hogy segítsen enyhíteni az UV sugárzás okozta öregedés megjelenését.

Köztudott, hogy e fű gyökerének porított kivonata rendkívül hatásos, amikor a finom vonalak, és a ráncosság megjelenésének csökkentéséről van szó.

A fű hűsítő jellege miatt kiváló bőrápolási összetevő a rendkívül száraz bőr számára, amely további irritációt okozhat. Arról is ismert, hogy elősegíti a bőr ragyogását, fényességét.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top