108-as szám jelentősége

A 108-as szám gyakran jelentős szimbólumként szerepel az ősi hagyományokban, beleértve a hinduizmust, és a buddhizmust is.
Sok spirituális kereső 108 mala gyönggyel meditál, hogy számolja a mantráit, és a jógik néha 9, 12 testhelyzetből álló sorozatban fejezik be a napköszöntést (9 x 12 = 108).
Nem tudjuk pontosan, hogyan érkeztek meg a jógik a 108-as számhoz, de úgy tűnik, hogy ez egy olyan szám, amely összeköt bennünket a kozmikus rendben elfoglalt helyünkkel.
108 MEGMAGYARÁZZA KAPCSOLATUNKAT A NAPPAL ÉS A HOLDDAL ☀️🌑
Sokan úgy vélik, hogy a 108 a létezés teljességének a száma, ami megmagyarázza a Föld kapcsolatát a Nappal és a Holddal. Az ókori védikus matematikusok és csillagászok nagy gondot fordítottak a Földnek a Naphoz és a Holdhoz való viszonyának vizsgálatára, és a modern tudomány is bebizonyította, hogy elméleteik rendkívül pontosak.
A Surya Siddhanta szerint az indiai csillagászok által írt szöveg és a létező legrégebbi csillagászati ​​könyvben, a 108-as szám magyarázza a Nap, a Hold és a Föld közötti kapcsolatot. Például a Nap és a Föld távolsága megegyezik a Nap átmérőjének szorzatával 108-al, és ugyanez az egyenlet alkalmazható a Föld és a Hold közötti távolságra is. A Nap átmérője állítólag 108-szorosa a Földének.
108 A TESTÜNKBEN 👤
Az Ayurveda szerint testünknek 108 marmapontja van , amelyeket úgy lehet értelmezni, mint az energia és az anyag metszéspontját, vagy azokat a pontokat, ahol energetikai testünk és fizikai testünk találkozik.
A jógik szerint testünkben 7 csakra vagy energiaközpont található, a fejtetőtől lefelé a gerincoszlopig.
A 108-as szám a szívcsakránkhoz is kapcsolódik, amely köztudottan összeköt bennünket a szeretettel, az átalakulással és az együttérzéssel.
A védikus bölcsesség azt is mondja, hogy 108 energiavonal van, amelyek közvetlenül a mellkasunk közepén állnak össze, ott, ahol a szívcsakránk van.
A 108 Fahrenheit-fok pedig az a belső hőmérséklet, amelynél az emberi test létfontosságú szervei kezdenek tönkremenni a túlmelegedés miatt. 🌡️
Az asztrológiában – a sorsunkkal való kapcsolatunkban – is gyakran megjelenik. Például a Föld asztrológiai ciklusa 2160 éves (20 x 108). Míg a védikus asztrológiában 27 holdház is található, amelyek a négy elemre vagy négy irányba oszlanak el (27 x 4 = 108).
108 A MAI JÓGIKUS HAGYOMÁNYOKBAN 🧘🏻‍♀️
A 108 a jóga hagyományában mindenhol szerepel. Úgy is értelmezik, mint egy számot, amely az egész univerzumot tükrözi, és összeköt bennünket az istenivel. A jógik spirituális útjukon mindenhol megtalálhatják ezt a szent számot. A meditációhoz használt 108 malagyöngy és a 108 napüdvözlet mellett állítólag 108 spirituális helyszín is található Indiában.
A hinduizmusban 108 Upanisad vagy szent szöveg található. A Mahamrityunjaya mantrát 108-szor éneklik az Úr Shiva imádatára. 108-at találhatunk más hagyományokban is, például a buddhizmusban; A tibeti buddhizmus azt tanítja, hogy az elme 108 téveszméje létezik.
A hindu istenségeknek 108 neve van, Indiának pedig 108 szent helye. A dzsainizmusban 108 erényt tartanak számon. Kínában a Tai Chi egyes formáinak 108 mozdulata van. Míg a tibeti buddhizmusban 108 téveszme létezik. Sok buddhista templomban 108 lépcsőfok található, amelyek a megvilágosodás 108 lépését jelzik, Japánban pedig a zen buddhista templomokban 108-szor kongatnak meg egy harangot az év végén a ciklus lezárásaként, hogy emlékeztessen arra a 108 földi kísértésre, amelyeket egy embernek le kell győznie, hogy elérje a nirvánát.
🕉️ Az Aum mantrához hasonlóan úgy tűnik, hogy a 108-nak is van egy lényege, amely összeköt bennünket az egésszel. Legyen szó napköszöntések vezetéséről, az isteni énekek számának összeszámlálásáról, vagy a templomhoz vezető lépcsők megszámlálásáról, emlékeztetőül szolgál a világ csodájáról és összekapcsolódásáról.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top