Gáspárné Pusztai Virág bemutatkozás és óraleírás

Egy egészségügyi problémára kerestem alternatív megoldást, így találtam rá 2019. év elején a jógára. Ahogy heti rendszerességgel jártam az órákra éreztem a testi változásokat és elindult a változás bennem, a lelkemben, a gondolkodásomban is. Egyre többször megfogalmazódott bennem, hogy a gazdasági terület, ahol már régóta dolgoztam, már nem az én utam. A jógaórák mellett elkezdtem járni tibeti hangtálas hangfürdőkre is, hogy pihenjek és töltődjek. És elkezdett körvonalazódni az új Utam: átadni másoknak, amit megtapasztaltam a jóga órákon és a hangfürdőkön.

2020-ban beiratkoztam egy alap hatha jógaoktató képzésre, ahol elkezdtem közelebbről is ismerkedni a jógával, a szellemiségével.

2021-ben kezdtem el a Sarasvatiban tanulni, ahol az első pillanatban azt éreztem, hogy megérkeztem. Megérkeztem oda, ahol lennem kell, oda, ahol szeretném még alaposabban megismerni a jóga tudományát és itt találkoztam az ayurvédával is, ami az Élet tudománya és ami rögtön elvarázsolt. Azóta több képzést is elvégeztem a Sarasvatiban. Hálás vagyok, hogy itt tanulhattam és hogy a megszerzett tudásom továbbadhatom másoknak.

Célom, hogy minél több embert tudjak támogatni a jóga, az ayurvéda és a hangtálak segítségével, hogy nyugodtabb, békésebb, boldogabb, de legfőképpen egészségesebb életet tudjanak élni.

„A test a lélek legkisebb rezdülésére reagál és a test állapotát erősen megérzi a lélek. Ezt a kölcsönhatást aknázza ki a hatha jóga és egészségessé teszi mindkettőt: a lelket és a testet.” Yesudian

Végzettségeim:

  • hatha alap jógaoktató képzés, Baraka Jóga Iskola, 2020, 150 óra
  • gyógyító hangok – hangtál kezelő képzés, Ezokurzus, 2020
  • hatha középhaladó jógaoktató képzés, Baraka Jóga Iskola, 2021, 150 óra
  • gerincterápiás jógaoktató képzés, Sarasvati, 2021, 100 óra
  • yin jógaoktató képzés, Sarasvati, 2021, 100 óra
  • tradicionális jógaoktató képzés, Sarasvati, 2022, 350 óra
  • ayurvédikus jógaterapeuta oktatóképzés, Sarasvati, 2023, 200 óra
  • integratív ayurvéda tanácsadó képzés, Sarasvati, 2023

Kezdő hatha jógaóra hangtálas relaxációval:

Manapság az ülő munka, a sok-sok számítógép előtt töltött óra, a stressz, a világban uralkodó bizonytalanságok nagyon káros hatással vannak a szervezetünkre. Ezeket a negatív hatásokat tudjuk ellensúlyozni amikor foglalkozunk magunkkal, a testünkkel és a lelkünkkel is.

A kezdő jógaórán a tradicionális hatha jóga elvei alapján alapos bemelegítés után a teljes testet átmozgatjuk, időnként egy-egy területre erősebben fókuszálva, majd a 60 perces gyakorlást egy 30 perces hangtálakkal és egyéb intuitív hangszerekkel kísért relaxációval zárjuk. A hangtálak csodás hangja segíti és mélyíti a relaxációt, ezáltal a pihenést és a szervezet töltődését is.

A gyakorlás során betartjuk a fokozatosság elvét, mindig a könnyebb ászanáktól megyünk a nehezebbek felé. Mindig van lehetőség könnyíteni, módosítani vagy akár megpihenni babapózban.

Ha még sosem jógáztál vagy nem ismered még a hangtálak világát, nem akadály. Várlak szeretettel!😊

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top