Dr. Udvarvölgyi Zsolt

Dr. Udvarvölgyi Zsolt, PhD –történész, szociológus, főiskolai tanár

Felsőoktatással 2009 tavasza óta foglalkozik, több egyetem és főiskola (Zsigmond Király Főiskola, Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Nyugat-magyarországi Egyetem) óraadó oktatója volt, OKJ-s képzések, egyéb felsőoktatási intézmények megbízott előadója.

Egyetemi tanulmányait történelem szakon az ELTE BTK-n (1996), szociológia szakon az ELTE Szociológiai Intézetben (1998) végezte. Négy évig tanult iranisztikai szakon, 1997-ben rövid távú külföldi tanulmányútra az iráni Iszfaháni Egyetemre utazott. Posztgraduális mester szakos (MA in Central European History) diplomáját a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU) szerezte.

Doktori (PhD) disszertációját 2009-ben védte meg a Miskolci Egyetem BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában („Meskó Zoltán egy politikusi pályakép”). Cikkei, tanulmányai 1999 óta rendszeresen jelennek meg hetilapokban, folyóiratokban, szakmai kiadványokban, több könyv szerzője és szerkesztője, konferenciák rendszeres résztvevője. Több mint húsz éve foglalkozik az iszlám vallással, a hazai, európai és közel-keleti muszlim közösségekkel. 1998 és 2009 között az államigazgatásban tevékenykedett, volt közalkalmazott és köztisztviselő is. 2000-2002 között az MTA PTI tudományos segédmunkatársa. 2005-2008 között Isztambulban élt és dolgozott.

Jelenleg a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola főiskolai tanára és szakfelelőse.


		

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top