Deepak Anthwal

Deepak Anthwalnak hívnak, Rishikeshben, Uttarkhand tartományban élek a Himalája lábánál. Sasthri-ként (szankszrit nyelv, a szútrák tudományának szakértője) végeztem a főiskolán. A jógikus tudományok szakon szerztem meg egyetemi MA diplomámat szintén Rishikeshben. 

10 éves koromban kezdtem el komolyabban szanszkrit nyelvet, mantrákat és filozófiát tanulni, mivel édesapám neves ácsárja (a szankszrit nyelv, a védikus filozófia szakértője) és szankszrit nyelvet tanít mind a mai napig. A családi hagyományokat követve jómagam is neves pandit ( nagy tiszteletnek örvendő tanító, aki a védikus tudományok szakértője) lettem.

Néhány évvel ezelőtt kezdtem el Satrughan Ghatnál (Rishikesh Ramjhula) részt venni a Ganga áratin (szertartáson) Manoj Diwedi felügyelete alatt, amin azóta részt veszek.

Nagy örömömre szolgál, hogy Európában is népszerűsíthetem a jóga tudományát és védikus kultúrát. A Sarasvatiban jóga ászanákat, védikus filozófiát, szanszkrit nyelvet, mantra-, és mudratant és védikus szertartástant tanítok.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top