Csoportos hangtálas hangfürdő óraleírás és bemutatkozás

A hangtálak Ázsiából, Tibetből származnak. Általában 7 fém ötvözetéből készülnek kézi munkával kovácsműhelyekben több ember munkájának eredményeként. Nemesfémekből készülnek, azokból lehet felharmonikusokban gazdag hangzású hangszert készíteni.

A hangtálak hangja elűzi a haragot, az ingerültséget, a feszültséget és nyugtató, ellazító hatással van. A negatív érzelmeink feloldásával a testünk is egészségesebb lesz, javul a hangulatunk és pozitív lelkiállapotba kerülhetünk.

A hangterápia rendkívüli hatása, hogy béta agyhullámokból, amikor ébren vagyunk, aktívak, tevékenyek vagyunk, a hangtálak csodás hangja és a finom rezgések által könnyen alfa állapotba kerülhetünk, amikor ellazul a test és megpihen az elme. Ez a pihenés és töltődés állapota.

Hangterápiánál elsődleges érzékelés a hang, a másodlagos a rezgés, amit a test felvesz és továbbít a belső szervekhez és sejtekhez, hiszen a testünk 70%-a víz. A sejtek reagálnak a hangokra és ez idézi elő bennünk a változást.

Hangtálak hatása:

 • feszültségoldás
 • béke, nyugalom érzése
 • felhozhatnak emlékeket
 • harmonizálják a testet, a lelket

A csoportos hangfürdő 60 percig tart. Kényelmes hanyatt fekvésben, szükség esetén párnával alátámasztva, betakarózva, mivel ellazult állapotban lehűl a test. Fontos a kényelmes ruha viselése.

 

Egy egészségügyi problémára kerestem alternatív megoldást, így találtam rá 2019. év elején a jógára. Ahogy heti rendszerességgel jártam az órákra éreztem a testi változásokat és elindult a változás bennem, a lelkemben, a gondolkodásomban is. Egyre többször megfogalmazódott bennem, hogy a gazdasági terület, ahol már régóta dolgoztam, már nem az én utam. A jógaórák mellett elkezdtem járni tibeti hangtálas hangfürdőkre is, hogy pihenjek és töltődjek. És elkezdett körvonalazódni az új Utam: átadni másoknak, amit megtapasztaltam a jóga órákon és a hangfürdőkön.

2020-ban beiratkoztam egy alap hatha jógaoktató képzésre, ahol elkezdtem közelebbről is ismerkedni a jógával, a szellemiségével.

2021-ben kezdtem el a Sarasvatiban tanulni, ahol az első pillanatban azt éreztem, hogy megérkeztem. Megérkeztem oda, ahol lennem kell, oda, ahol szeretném még alaposabban megismerni a jóga tudományát és itt találkoztam az ayurvédával is, ami az Élet tudománya és ami rögtön elvarázsolt. Azóta több képzést is elvégeztem a Sarasvatiban. Hálás vagyok, hogy itt tanulhattam és hogy a megszerzett tudásom továbbadhatom másoknak.

Célom, hogy minél több embert tudjak támogatni a jóga, az ayurvéda és a hangtálak segítségével, hogy nyugodtabb, békésebb, boldogabb, de legfőképpen egészségesebb életet tudjanak élni.

„A test a lélek legkisebb rezdülésére reagál és a test állapotát erősen megérzi a lélek. Ezt a kölcsönhatást aknázza ki a hatha jóga és egészségessé teszi mindkettőt: a lelket és a testet.” Yesudian

Végzettségeim:

 • hatha alap jógaoktató képzés, Baraka Jóga Iskola, 2020, 150 óra
 • gyógyító hangok – hangtál kezelő képzés, Ezokurzus, 2020
 • hatha középhaladó jógaoktató képzés, Baraka Jóga Iskola, 2021, 150 óra
 • gerincterápiás jógaoktató képzés, Sarasvati, 2021, 100 óra
 • yin jógaoktató képzés, Sarasvati, 2021, 100 óra
 • tradicionális jógaoktató képzés, Sarasvati, 2022, 350 óra
 • ayurvédikus jógaterapeuta oktatóképzés, Sarasvati, 2023, 200 óra
 • integratív ayurvéda tanácsadó képzés, Sarasvati, 2023

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top