Az újrakezdés éve – Rendszeres testmozgás /Ászana gyakorlás/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért a 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltottuk ki.

Az elkövetkezendő időszakban /április végéig biztosan/ – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni.

Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz! 😊

A hét fókuszában a RENDSZERES TESTMOZGÁS áll.

Törekedjünk arra, hogy minden nap minimum 20-30 percet mozogjunk. Teljesen mindegy, hogy milyen testmozgást választasz, csak csináld!

Mivel a járvány miatt jelenleg korlátozott a közösségben végezhető sportolás, ezért kreatívan találjuk fel magunkat. Lehet ez séta a parkban, kocogás a háztömb körül; társasház/lakótelep esetén lift helyett lépcsőzés, vagy szobában végzett testmozgás.

Ha már próbáltad a jógát, akkor iktass be minden napra legalább fél órás gyakorlást, vagy egészítsd ki a sportolásodat jógával.

Figyeld meg milyen változást tapasztalsz magadban azzal, hogy minden nap „rákényszeríted” magad, hogy sportolj. Az elején elméd lehet, hogy tiltakozni fog – „már megint, hiszen tegnap is mozogtam…” – de ne hagyd magad. Vegyél erőt magadon, öltözz át sportruhába, és csináld. Ne engedj a kísértésnek! Minden és mindenki tud várni 30 percet, nem áll meg a világ nélküled.

Tipp: sokkal könnyebb dolgod lesz, ha a napi rutinodba illeszted be ezt a min. 30 percet. Lehet ez reggel, vagy este, amikor számodra megfelelő. Néhány nap után azt fogod észrevenni, hogy már várod a napi mozgás adagodat.

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste. 😇🙏🏻🕉

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top