Az újrakezdés éve – Meditáció /Dhjána/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért a 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltottuk ki.

Az elkövetkezendő időszakban /április végéig biztosan/ – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni.

Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz! 😊

A hét fókuszában a MEDITÁCIÓ áll. Azaz a meditáció haladóknak.

Üljünk le kényelmes, keresztezett lábú ülésbe. Hátunkat akár a falnak is vethetjük, ha úgy esik jól. Helyezzük el figyelmünk középpontjába az OM mantrát. Ezt vibrálhatjuk némán, vagy hangosan is, amire éppen jelen gyakorlásunk során lehetőségünk és igényünk van.

Fókusz pontunkban csupán az Om mantrát tartsuk meg. Ha bármikor azt tapasztaljuk, hogy elménk elkalandozott, vezessük vissza figyelmünket a meditáció tárgyára: OM, OM, OM…

Ezt a gyakorlatot próbáljuk meg fenntartani minimum 10 percen keresztül.

„Amikor a dháranában egy pontra szögezett tudatot hosszantartóan elnyújtva (megszakítás nélkül) fenntartjuk, az a meditáció (dhjána)”.

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste. 😇🙏🏻🕉

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top