Az újrakezdés éve – Erőszaknélküliség /Ahimsza/

A 2020-as év meglehetősen megdöbbentő, viszontagságos, hektikus és „felforgató” volt. Ezért úgy döntöttünk, hogy az idei 2021-es évet az ÚJRAKEZDÉS ÉVÉNEK kiáltjuk ki.

Ez azt jelenti, hogy az lekövetkezendő 4 hónapban – a testi, lelki, szellemi megújulás tükrében – a dharma, és a jóga szellemisége szerint közösen megújulunk.

Minden héten hétfőn közzétesszük az adott hét iránymutatását, és tanítását, amelyre az adott héten kiemelten figyelmet kell fordítanotok. És ezt követően ezen elvek szerint kell cselekedni. Reméljük minél többen csatlakoznak kezdeményezésünkhez!

A hét fókuszában az ERŐSZAKNÉLKÜLISÉG áll, melyet másokkal és magaddal szemben is alkalmazz.

Az erőszaknélküliséget számtalan módon tudod megvalósítani:

  • A napi tevékenységeidben tartsd meg a határokat, ne zsigereld ki magad, másokat.
  • Másokkal szemben a kommunikációd legyen kegyes. Szavaiddal építeni, és rombolni is tudsz. Figyelj oda mit mondasz, és mindezt hogyan teszed!
  • Ha rendszeresen jógázol, akkor ne hajszold túl magad – tiszteld a határaidat.
  • Táplálkozásod során próbálj áttérni a vegetáriánus étkezésre, vagy legalább is folyamatosan csökkentsd a hús fogyasztást. Ezzel bolygónknak is segítesz, amin valamennyien élünk.

Az erőszakmentesség kapcsán – ha azt rendületlenül végezzük – a Jóga-szútra az alábbiakat mondja: „Aki az erőszaknélküliség gyakorlásában rendíthetetlenné vált, annak jelenlétében megszűnik a viszálykodás.” (YS. 2.35)

A megosztásokat köszönjük! Tegyünk közösen a szebb mindennapjainkért! Namaste.🙏🏻

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top