Ájurvédikus testóra

✨ Beszéljünk az ayurvédikus testóra lenyűgöző koncepciójáról✨
Ezen ősi rendszer szerint testünk a nap folyamán különböző energetikai fázisokon halad át, igazodva a természet ritmusához.
🌅 Kapha: Reggel 6-10 óra között ez a nyugodt és földelő fázis, amely tökéletes ébredéshez, gyengéd mozgással, meditációval és tápláló reggelivel, hogy kiegyensúlyozottan és stabilan indítsd a napodat.
☀️ Pitta: Délelőtt 10 és délután 2 óra között a tüzes energia emelkedik, ideális a termelékenységhez és az emésztéshez. Létfontosságú, hogy ebben az időszakban könnyű, tápláló ebédet fogyasszunk, és hidratáltak maradjunk, hogy kordában tartsuk a belső tüzet.
🌅 Vata: Délután 2-6 óra között virágzik a kreativitás, de az energia kezd fogyni. Ez a tökéletes ablak a kreatív tevékenységekhez, a gyengéd nyújtásokhoz és az érzékeket megnyugtató és tápláló gyógyteákhoz.
🌜 Kapha: Délután 6 és este 10 óra között a leállás ideje következik. Relaxáljunk, kapcsoljuk le az elektronikát, és együnk könnyű, könnyen emészthető vacsorát, hogy felkészüljünk a pihentető alvásra.
🌙 Pitta: Este 10-től hajnali 2-ig kezdődik az átalakító fázis. A minőségi alvás ebben az időszakban létfontosságú a méregtelenítéshez és a fiatalodáshoz, biztosítva, hogy felfrissülve és energikusan ébredjünk.
🌜 Vata: Hajnali 2-6 óra között a szervezet felkészül az új napra. A mély, pihentető alvás elengedhetetlen ebben a fázisban a mentális tisztaság, az érzelmi egyensúly és az általános vitalitás támogatása érdekében.
Az ayurvédikus testóra elfogadása lehetővé teszi számunkra, hogy harmonizáljunk a természet ritmusával, elősegítve az egyensúlyt, a vitalitást és a jólétet.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top