A jógázás folyamata

A jógázás folyamata segít megismerni eredeti önvalónkat, kapcsolatunkat Istennel, és megtanít olyan tettek végrehajtására, melyek összhangban vannak az Abszolút Igazsággal.

Ez a test nem más, mint lelkünk temploma, ahol az ászanákon keresztül megfogalmazzuk imáinkat. Fontos tudatosítani, hogy ezt a testet kölcsön kaptuk, és az emberi életforma azzal a különleges helyzettel ajándékozott meg, hogy intelligenciánk helyes használatával az önmegvalósítás folyamatába kezdhessünk.

A hamis egó természetét tekintve: szeret uralkodni. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az anyagi testünk tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy a hamis egó eme késztetését az anyagi test mikro kozmoszán keresztül megvalósítsuk.

Szoktunk-e úgy tekinteni anyagi testünkre, mint belső univerzumok bolygó rendszereire?

Eszünkbe jut-e, hogy azok az anyagok amiket a táplálkozás során vagy éppen egészségromboló érzékkielégítő tetteinken keresztül testünkbe juttatunk, azzal életet tartunk fent, vagy kegyetlen pusztulást okozunk?

Hogy válhatna belőlünk jó irányító, ha saját anyagi testünk fölött tanúsított uralkodásunk csak sivár, kizsákmányolt “földet” hagy maga után?

Hogy lehetnénk alázatosak, ha magunkkal szemben képtelenek vagyunk alázatosak lenni?

Hogy fejleszted a tisztelet tulajdonságát, miközben dohányzol és nem vagy tisztelettel a környezetedre? Hogy teszel szert tudásra, ha az alkohol fogyasztással a tudatlanság kötőerejével társulsz? Hogy leszel könyörületes, mikor étkezésed az erőszak hatja át? Hogy tudod látni a valóságot, ha közben tudatmódosítást végzel?

Itt az idő, hogy elkezdje az ember gondozni a kertjét, még ha először a gyomlálással is kell kezdeni. Mindenki szép kertet szeretne, de abba energiát is kell fektetni a folyamatos gondoskodáson keresztül. És amikor megjelenik egy gyom, nem a kertészkedést kell abbahagyni, hanem gyökerestől kell eltávolítani a gazt.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top