Jóganidra és meditáció előadás Swami Yatidharmanandával

Miről szól?

Swami Yatidharmananda egy “Utazó-Swami”, a Swami Chidananda Sevashram alapítója. Swamiji a világot járja, relaxációs és meditációs workshopokat tart, kirtanokat énekel, és nagy szeretettel osztja meg életének történetét arról, hogyan formálta át életét Guruja, Swami Chidananda. Beszélgetései mellett nagy hangsúlyt fektet a gyakorlásra. Olyan gyakorlatokat mutat és tanít meg, melyek képessé tesznek minket arra, hogy megbirkózzunk a mindennapi élet kihívásaival.

Swami spirituális családba született, de felnőtt korában úgy tartották, hogy “egy üzletember és egy mágus apa elkényeztetett gyereke”. 17 éves korában járt először a Sivananda Ashramban, amikor elkísérte apját, aki akkoriban szerzetes lett. Az ásramban tett látogatása során találkozott Szvámi Chidananda-val, ami fontos fordulópontot jelentett az életében. Ezután mágnesként vonzotta a spiritualitás útja.

Guruja útmutatásai szerint Delhiben rendszer elemzőként tanult és dolgozott. Később Hongkongba ment, és az egyik legnagyobb multinacionális vállalatnál dolgozott számítógépes programozóként. De hamarosan a sorsa visszahúzta Indiába. Erős késztetést érzett arra, hogy az ásramban maradjon és szolgálja Guruját. A kezdeti elutasítás után végül a Guru elfogadta őt, és 1996-ban, 24 évesen az egyik személyes asszisztense lett.

Guru szolgálatának szentelte magát, és az az áldás érte, hogy sok éven át éjjel-nappal vele lehetett. Abban a ritka lehetőségben és áldásban volt része, hogy szolgálhatta az egyik legnagyobb szentet, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott az életében. Négy évvel később, 2000-ben megkapta a Sannyasa Dikshát. Mivel ennyi mindent kapott Swami Chidanandajitől minden elvárás nélkül, feltétlen szeretettel, ez arra ösztönzi őt azóta is, hogy megossza ezeket az anekdotikus bölcsességeket, tanításokat mindenkivel.

2003-ban Gurujától azt a feladatot kapta, hogy fejlessze az ásramot a digitális térben. Swamiji számos könyv és az ashram honlapjának megtervezését is elvégezte. Létrehozta az audiovizuális stúdiót és könyvtárat, és restaurálta Szvámí Sivánanda egyedülálló filmjeit. A digitális archiválás területén nemzetközileg is nagyon ismert lett, amit a Guru Kripa-jaként fogalmazott meg, erre szentelte életét. Gurudév Szvámi Csidanandadzsi 2008-as mahaszamádhiját követően továbbra is a Sivananda Áshram audiovizuális stúdiójában szolgált.

2015 júliusában elindult a saját útjára, és megalapította a Swami Chidananda Sevashramot a Sivananda Ashram Gurudev Swami Chidanandaji áldásával.

2015-ben Swami Yatidharmananda lehetőséget kapott, hogy részt vegyen és felszólaljon a Világvallások Parlamentjén Salt Lake Cityben, Utah államban, az USA-ban. 2016 áprilisától 2016 szeptemberéig egy amerikai és európai körútra is vállalkozott Gurudev Szvámi Csidanandaji születésének 100. évfordulója alkalmából, ahol tiszteletadásként megosztotta Guruja saját életét érintő, személyes élményeit, tanításait. Részt vett a 2. Nemzetközi Jóganapon az ENSZ New York-i székházában.

2016 óta minden évben sokat utazik az Egyesült Államokba és Európába, hogy relaxációs és meditációs workshopokat tartson. 2018-ban a torontói Világvallások Parlamentjén is tartott workshopot. Emellett szeret énekelni, kirtanozni, ami nagyon felemelő a lélek számára.

2020 szeptembere óta Swami Yatidharmananda a Swami Sivanand Seva Samiti főtitkáraként szolgál, és Swami Premanandaji és Swami Atmanandaji, Swami Sivanandaji Maharaj közvetlen tanítványainak társaságában él a Sivananda Ashramban, Ganeshpurban (Uttarkashi, Himalája, India).

Oktató:

Swami Yatidharmananda

Időpont:

2024. április 21. (vasárnap) 9:00-16:00

Helyszín:

Sarasvati Oktatási Központ /1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 57-61 II. emelet/

Díja:

Az előadás díja adomány alapú. Adományoddal Swamiji küldetését támogatod.

Ha nem tudsz részt venni a programokon, de szívesen támogatnád Swamiji küldetését, akkor itt teheted meg:

https://sivanandsevasamiti.org/get-involved/donate

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe
OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
Scroll to Top