Egészség-betegség az ayurvéda szerint workshop

Miről szól?

Az ayurvéda az élet tudománya, amely több, mint 5000 éves múltra tekint vissza. Elsősorban az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre helyezi a hangsúlyt.

Ez egy tökéletesen kialakított rendszer, melynek része nem csak az életmód. A filozófiája segítségével megismerhetjük kik is vagyunk valójában, a körülöttünk lévő világot és ezáltal kialakíthatunk egy harmonikus életet, és megtalálhatjuk az egyensúlyt a környezetünkkel.

A nyugati gyógyítás és gondolkodás általában az egyéniség általánosítására, kategóriákba szorítására hajlik. Például, a normalitás nyugati fogalma szerint, a normát az alkotja, amely a többség számára közös. Az ayurvéda azt tartja, hogy a normalitás egyénileg kell értékelni, mert minden egyes emberi természet saját különös és spontán temperamentummal és működéssel rendelkezik.
Keleten a megértés kulcsa az elfogadás, megfigyelés és tapasztalat; nyugaton viszont a kérdezés, elemzés és logikai dedukció. A nyugati elme általában az objektivitásban bízik, míg a keleti nagyobb hangsúlyt helyez a szubjektivitásra. A keleti tudomány arra tanít, hogy meghaladjuk a szubjektív- objektív megkülönböztetést. E megközelítésbeli különbség a magyarázata annak, miért nehéz egyes nyugatiak számára megérteni az Ayurvéda módszertanát.

Ahhoz, hogy az ember megértse az ayurvédát az alapoktól kell kezdeni, hiszen nagyon összetett rendszerről van szó.

Ez alkalommal az egészség- betegséggel, és a betegségek ayurvédikus gyógyításával (a betegség 6 lépcsőfoka, az agni és ama jelentősége) fogunk foglalkozni.

Megértjük majd miért fontos annyira, hogy kiegyensúlyozott legyen a a “tüzünk”, valamint miért okoz nagy gondot a felhalmozódott salakanyag a testünkben és azt hogyan tudjuk eltávolítani. Ezek mellett pedig szó lesz az immunrendszer jelentőségéről.

Belegondoltál már abba, hogy vajon miért betegszik meg valaki, mások meg miért nem?

Valójában az immunrendszer állapota erőteljesen befolyásolja a betegségekre való hajlamot, hiszen meghatározza a szervezet reakcióját a fertőzésekre, súlyos betegségekre, vagy csak egy egyszerűbb megfázásra is.

Ezen a workshopon szó lesz arról, hogy az ájurvéda hogyan definiálja az immunrendszer fogalmát, annak működését, valamint azt, hogy hogyan lehet erősíteni, támogatni  azt.

Oktató:

Kotroczó Anikó (dr.ayu.phil)

Időpont:

2022. november 25 (péntek) 18:30-20:30

Helyszín:

Kizárólag ONLINE lehet résztvenni. A workshop zárt csoportban lesz megtartva. A jelentkezők mailben fogják megkapni a belépési kódot.

Díja:

10.000,- Ft

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe
OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
Scroll to Top