Timi – dinamikus jóga óra

Dinamikus Jóga-középhaladó

Ezen az órán a tradicionális hatha jóga és a hatha flow közötti átmenettel fogsz találkozni. Az ászanákat légzésszinkronnal vesszük fel és kitartjuk néhány légzésig (5-6). Az órák ászana választása változatos, a csoport igényeihez igazodik.
A dinamikus hatha jóga segíti a befelé figyelést és lecsendesíti az elmét.
A durva fizikai testre is áldásos hatása van, hiszen erősíti és rugalmasan tartja az izmokat, javítja a koordinációs képességet, növeli az izületek mobilitását.
A gyakorlást relaxációval vagy légzőgyakorlattal zárjuk.

Bemutatkozás

A jógával a 20-as éveim vége felé találkoztam először… vettem egy Jóga DVD-t egy bevásárlóközpontban, és megcsináltam párszor a sorozatokat. Jól esett, de nem volt nagy áttörés. Arra viszont jó volt, hogy a jóga befészkelje magát a gondolataimba.

Aztán 37 éves koromban elkezdtem rendszeresen jógázni. Kezdetben Bikram jógát gyakoroltam, majd áttértem a hatha jógára. 43 éves koromra a jóga nagyon sokat adott nekem. Túl azon, hogy segít kompenzálni az ülőmunka ártalmait, rugalmasan és fitten tart, segít megküzdeni a stresszel, az értékrendem is sokat változott a jóga hatására.

A jóga filozófiája is kezd egyre inkább a mindennapjaim részévé válni. A pránajáma és a meditáció a mindennapjaim része lett.

Képzettségeim:

2022-Tradicionalis jógaoktató képzés 350 óra (Sarasvati)

2023-Ashtanga jógaoktató képzés I sorozat (Sarasvati)

2023-Ayurvédikus jógaterapeuta oktatóképzés 200 óra (Sarasvati)

2022-től a oktatok hatha jógát, 2023-tól Ashatanga jógát Dunakeszin.

Én imádom a jógát,  és az egész holisztikus szemléletet, ami hozzá kapcsolódik. Ászana gyakorlás után…mindig megfiatalodok. Ezt az érzést szeretném átadni minél több embernek!

Várlak szeretettel!

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top