MediBall

„Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod és megváltozik az életed!” Ez a MediBall alapgondolata és küldetése, Szilágyi István Mestertől, a MediBall vezetőjétől származik.

Az alapvető kérdés az, hogy hogyan tudom megváltoztatni a szokásaimat. A régi szokások követése nem vezethet új eredményekre.

A MediBall sokoldalú mozgásaival felül lehet írni a régi idegpályákat, és új szinapszis kapcsolatokat aktiválni az agyban.

A MediBall bemutatása:

 • A MediBall keleti eredetű, a TaiChi köríves mozdulatain alapuló labdajáték és mozgásművészet.
 • Rendkívül figyelemre méltó a MediBall sokoldalúsága, hatásos képesség- és egészségfejlesztő módszere.
 • A gyakorló célja, hogy a figyelem, a képzelet, az egyensúlyra törekvés erejével íveken vezesse és továbbítsa a labdát 1 vagy 2 ütő használatával.
 • Egyénileg, párban és csoportban is játszható. Hobbiként, szabadidős sportként vagy versenyszerűen is űzhető.
 • A megfelelően végzett MediBall gyakorlás egy aktív meditáció, így ajánljuk a belső békét és harmóniát keresők számára is.
 • A MediBall áramlása oldja testi blokkjainkat és lazítja az idegrendszert, esztétikusan erősít, élesíti az érzékeket, egyensúlyba hozza a 2 agyféltekét. Harmonikusan fejleszt fizikailag, érzelmileg és mentálisan egyaránt.
 • Egész testre ható mozgásaink természetes törvényeken alapulnak és felesleges erőlködéstől mentesek, ezért energiát adóak.
 • Minden korosztály számára ajánlható az eszköz könnyed, ugyanakkor dinamikus jellege miatt. A benne rejlő lehetőségek alkattól, testfelépítéstől és képességektől függetlenül felfedezhetőek!

Kinek és miért ajánljuk a MediBall-t?

A MediBall gyakorlása során célunk működésünket fizikális, mentális, érzelmi, és spirituális szinten is szinkronizálni.

Fizikális szinten a MediBall finoman átmozgatja az egész testet, a mozgások természetesek, mivel lágy ívekben, körkörös pályán történnek. Minden mozgás a test ellazításából származik. A gyakorlás során kiemelten foglalkozunk a testtartással, a gerinc és a test súlyközéppontjának – a csípő – mozgatásával. Ezáltal a test helyes mozgatásához szükséges kontroll visszaszerezhető, a test irányíthatóvá válik. A MediBall gyakorlása során szerzett képességekkel az elesések (pl. időskori) és az azokból származó sérülések száma jelentősen csökkenthető.

Mentális szinten a MediBall-ban használt edzésmódszereknek köszönhetően a gyakorló szellemi frissessége folyamatosan javul. A foglalkozások során a mozgásvezérléshez képeket hozunk létre. A gyakorló elképzelt pályán mozgatja az ütőt és a labdát, így a mozgás során az agy folyamatosan „aktív” marad. Játsszunk jobb és bal kézzel, sőt két ütővel egyszerre is, ez segíti a két agyfélteke szinkronját. A páros játék javítja a térérzékelést, és az együttműködési készséget. A MediBall kiválóan alkalmas a stressz kezelésére, a gyakorlás során a figyelem magára a játékra irányul. A fókusz az aktuális napi problémákról átkerül a gyakorlásra. Ebben az állapotban az ember képes feltöltődni energiával, szinte újjá születik.

Érzelmi szinten a játék során hihetetlen felszabadultság érzés lesz úrrá a gyakorlón, teljesen eggyé válik a létrejövő folyamattal. A MediBall gyakorlása közben az ember halad a szabadság felé, és a saját módján megtanulja élvezni a mozgást, a zenét, és merít a boldogságból, amit a játék gyakorlása okoz. A nyugati és a kínai orvosok mind egyetértenek azzal, hogy a boldogság a legjobb elixír a hosszú, egészséges élethez.

A játék alapját képező néhány mozdulat könnyen elsajátítható, így sikerélményhez jut a gyakorló, mely segít fenntartani a motivációt. Mivel párban és csoportban is játszható, remek kapcsolatépítő és -fejlesztő tréning is. A közös gyakorlás során megtapasztalható élmények: jókedv, nevetés, siker, „figyelnek rám”, „fontos vagyok”, „jó vagyok valamiben”, „tudok segíteni másoknak”, lehetőséget biztosít valós emberi kapcsolatok építésére.

Gyakran érezzük azt, hogy szükségünk van egy kis megújulásra, új szín kell az életünkbe, mely feldob minket, melyen keresztül újra pezsegni kezd az élet körülöttünk.

A MediBall képesség- és egészségfejlesztő hatásai:

 • A MediBall nem csak statikus, hanem dinamikus élethelyzetekhez is jól fejleszti a test és idegrendszer ellazításának képességét.
 • A játék fájdalomcsökkentő, stresszoldó, nyugtató hatású.
 • Jótékonyan hat az érrendszerre, az anyagcserét felgyorsítja, az immunrendszert erősíti, és javítja a légzést.
 • Növeli az állóképességet, hajlékonyságot, rugalmasságot és gyorsaságot.
 • Pozitívan hat a mozgáskoordinációra, egyensúlyérzékre és egyensúlyozó képességre, valamint a téri tájékozódó képességre.
 • A páros játéknak köszönhetően növeli a reakcióképességet és reagálási sebességet.
 • Fejleszti a kreativitást, a jobb és bal agyfélteke összekapcsolását, javítja a koncentrációt.
 • A zenére történő gyakorlás miatt fejleszti a ritmusérzéket és ritmusképességet.
 • A formagyakorlatok megtanulása által javul a mozdulatok összekapcsolásának képessége.
 • A MediBall gyakorlásával rövid idő alatt megtapasztalható a mozgástanulás legmagasabb szintje, a kreatív finomkoordinációs szint.
 • Fejleszti a kapcsolatot magunkkal, társainkkal és a létezésünkkel.

Rendszeres gyakorlással egyre nagyobb szinkront és harmóniát élhetünk meg testileg, lelkileg és szellemileg. Képességeinket hazai és nemzetközi versenyeken mérhetjük össze egy új, erőszakmentes versenyzői kultúrában, amiben mindenki hasznosnak és nyertesnek érezheti magát.

Szeretettel hívunk mindenkit, hogy jöjjön el egy edzésre. Különleges élményben lesz része már az első alkalommal is!

Copyright © 2020. Sarasvati Worldwide Ltd. | Minden jog fenntartva.

Adatvédelem | Impresszum

Scroll to Top