Panchakarma Indiában

Gyere velünk Indiába most ősszel és fedezd fel a Panchakarma áldásos hatását!

Régóta fennálló egészségügyi problémáidra keresel megoldást? Úgy érzed, hogy az itthon elérhető gyógymódok nem hoznak számodra változást? Már mindent kipróbáltál, de a tüneteid továbbra is jelen vannak? Még nem találtad meg azt az utat, ami leginkább szolgálná a testi és lelki egészségedet?

Az ájurvéda csodálatos és egyetemes rendszere valójában az élet tudománya. Holisztikus szemlélete figyelembe veszi a test, a lélek és a szellem egységét. Habár a prevención van a hangsúly, de a betegségek kezelésében is hatékony megoldást nyújt, még az itthon „gyógyíthatatlan” népbetegségek tekintetében is. Kiválóan diagnosztizál és csak természetes eszközöket használ. A fókusz a táplálkozáson és a megfelelő napi rutin kialakításán van, a gyógyszerei pedig a gyógynövények.

De mi is az a panchakarma és hogyan kapcsolódik az ájurvédához?

A panchakarma egy mindenre kiterjedő ájurvédikus kezeléssorozat, amely egy komplex tisztító eljárás az egész test számára. Ez a tisztítás nem az itthon már megszokott méregtelenítő eljárásokhoz hasonlatos, hanem egyedi és különleges módszer. A kezelések hatására a test különböző részeiben lerakódott méreganyagok az emésztőrendszer felé kezdenek el áramolni. Ez követően pedig, az emésztőrendszeren keresztül képesek távozni a szervezetből.

És hogy miért olyan fontos ez? Az ájurvéda már a kezdetektől felismeri, hogy a lerakódott méreganyagok milyen hatással vannak a szervezetre és hogy milyen folyamatokat indítanak el, ezáltal pedig milyen problémákat okoznak hosszútávon. A lerakódott méreganyagok felszívódási zavarokhoz vezetnek, a bélrendszer működése meggyengül és mivel a bélrendszerünkben hordozzuk az immunrendszerünk 70%-át, ezáltal az állapota hatással van minden testi folyamatunkra.

Kinek ajánlott?

Nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy a panchakarma előnyeit élvezd. Ha egészséges vagy, akkor erősebb leszel és több energiád lesz. Ha beteg vagy, akkor természetes módon, gyengéden segíti visszaállítani az egészségedet. A megelőzés fontos! Bármi, amit tehetsz az egyensúlyi állapot fenntartása érdekében, hosszú távon segít, és biztosítja a hosszú, egészséges életet.

Az ama (méreganyag) felhalmozódásának jelei nyilvánvalóak lehetnek, ha az alábbi tünetek bármelyikét észleled, akkor a panchakarma program számodra javasolt:

  • Lepedékes nyelv
  • Fáradtság egész nap, különösen étkezések után
  • Testi fájdalmak
  • Autoimmun betegségek- Cukorbetegség, Hasimoto szindróma, Reumatoid artitisz, Szklerózis multiplex, lupusz…stb.
  • Zavaros elme
  • Rossz szagú lehelet, puffadás
  • Székrekedés vagy hasmenés illetve egyéb emésztőrendszeri betegségek
  • Idegrendszeri panaszok (alváspanaszok, pánikbetegség, depresszió, túlzott stressz…stb.)
  • Nőgyógyászati betegségek, mint kiegyensúlyozatlan menstruáció, ciszta, mióma, endometriózis, fogantatási nehézségek…stb.

És hogy miért utazz el Indiába?

A panchakarma kezelések székhelye egy ájurvédikus terápiás központ, amely a Himalaya lábánál található, Rishikeshben. Ez a város a spiritualitás és a jóga központja is egyben, így az idelátogatóknak az ájurvédikus kezelések egy olyan autentikus élménnyel egészülnek ki, melyet örökre megőriznek a szívükben és ez nagyban hozzájárul a gyógyulás sikeréhez.

Hogyan telnek a napok a terápiás központban?

Az egyedi állapotfelmérést követően mindenki személyre szabott terápiás tervet kap, amelynek megfelelően telnek az ott töltött napok. Az ébredést követően jóga gyakorlással indul a nap, majd a személyre szabott reggeli elfogyasztása következik. Ezután kezdődnek az egyéni kezelések délelőtti és délutáni beosztással. Testtípusnak megfelelő ájurvédikus masszázsokkal, olajos kezelésekkel és gőzterápiával indul a program, majd ahogy telnek a napok sor kerül a kivezető eljárásokra is. Ebéd időben lehetőség van a tapasztalatok megosztására majd délután folytatódnak a kezelések. A nap folyamán lehetőség van a város felfedezésére is, majd pranayama (légzés technikák) gyakorlással és vacsorával zárul a nap. A kezelések teljesen fájdalommentesek, céljuk a test ellazítása, ezáltal segítve a regenerálódást, a méregtelenítésről pedig a gyógynövények gondoskodnak.

Mikor lesz az utazás?

  1. november 09-26 között.

Ha úgy érzed, hogy megszólított Téged ez a lehetőség és szeretnél csatlakozni, akkor kérjük írj üzenetet az info@sarasvati.hu e-mail címre. Minden kérdésedre válaszolunk és a korábbi résztvevőkkel is beszélgethetsz.

 

Korábbi résztvevőink tapasztalatai:

„Eddigi életem legvarázslatosabb utazása volt! Soha nem éreztem különösebb hívást Indiával kapcsolatban, mégis azt éreztem ott, hogy megérkeztem. A terápiás központ egy olyan békés és szeretetteljes hely volt, ahol már az első pillanatban otthon éreztem magam. Saját szobám volt, fürdőszobával együtt, ami igazán komfortossá tette az ott töltött időt. A teljes kezelést egy wellness élményhez tudnám hasonlítani, olyan ellazulást eredményez, ami semmihez sem hasonlítható és a kivezető eljárásokban sem volt semmi kellemetlen (pedig azoktól tartottam😊). Számomra egy új világ nyílt meg az ájurvédának köszönhetően, végre értem a testem működését, hogy miért úgy működik ahogy és hogy miért különbözik mindenkié. Az a spiritualitás pedig, ami jelen van Indiában, az nem írható le szavakkal, át kell élni.  Nagyon szeretnék újra visszatérni!”  Evelin (31)

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top