Tradícionális jóga oktatóképzés

Az első olyan átfogó egy éves – 350 órás – jógaoktató képzés, amely az ájurvédikus alapoktól indul, megtanítva a testtípusok szerinti jógagyakorlás minden részletét. 

A képzés nemzetközileg akkreditált (YAI – Yoga Alliance India).

Miről szól a képzés?

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak a jóga minden területén. Ismerik a különböző jógagyakorlatokat, melyeket az ájurvédával (testtípus szerinti jógagyakorlás) ötvözünk, a légzőgyakorlatokat és relaxációs, meditációs technikákat, illetve azok élettani hatásait, valamint az általános anatómiát, élettant és az általános egészségtannal kapcsolatos ismereteket.

Képzésünkön nem csupán jógaászanákat tanulhat meg a jelentkező, hanem a mindennapokban hasznosítható gyakorlati tudást is kap, amely tartalmazza a jóga-, és légzőgyakorlatokat, az ájurvédát, azon belül a személyre szabott életmódot, táplálkozást, valamint a különféle relaxációs technikákat, megtanítva ezzel a helyes és tudatos egészségmegőrzést. A leendő oktatóink tudják, hogy mi a jóga valódi szerepe és ismerik a lehetőségeit az ember életében, és ezeket képesek továbbadni és tanítani. Mindezek mellett ismerik a jóga és az ájurvéda filozófiáját, és a jógához kapcsolódó szentírásokat, valamint azok magyarázatait.

Az egészségügyi tantárgyakat is életszerűen, ábrákkal és gyakorlatokkal fűszerezve tanítjuk, hogy a klasszikus jóga anatómiai és élettani sajátosságai ne csupán a könyvekben maradjanak meg. A leendő oktató így saját testén és gyakorlásán keresztül tapasztalja és tanulja meg az izmok, ízületek, csontok elhelyezkedését, működését, szabályszerűségeit. Oktatói tapasztalatunk alapján így könnyebb elsajátítani a helyes és helytelen gyakorlást és javítást.

A képzés 4 elméleti részvizsgát:

 • egészségügyi  (anatómia, élettan, jógaélettan)
 • ászana
 • ájurvéda
 • jógafilozófia

És 2 gyakorlati vizsgát tartalmaz:

 • ászana 
 • vizsgatanítás

Óralátogatás(hospitálás):

Szemeszterenként 10 alkalom jógafoglalkozás látogatása kötelező része a tanfolyamnak, amit egy hospitálási naplóban kell vezetni.

Amennyiben nálunk szeretnéd az órákat látogatni, úgy mozgásközpontunkban 20% kedvezményt biztosítunk a heti rendszeres jógafoglalkozások árából a jelentkezési díj befizetését követően, a képzés kezdetétől a végéig, melyek akár online módon is teljesíthetők a https://online.sarasvati.hu/ felületen elérhető órák közül. 

A képzés oktatói:

A képzésben  sok éves tapasztalattal, és több irányú képzettséggel rendelkező oktatóink vesznek részt:

A képzés időpontja:

A képzés 1 éves időtartamú, 2 szemeszterből áll, mely képzés nyáron kiegészül egy 5 napos jógatáborral. A záróvizsga a 2. félévet követően lesz. A sikeres vizsgát tett jógaoktatók a záróvizsgát követően kapják meg oklevelüket. A képzés szemeszterenként 8 hétvégéből áll. Az oktatás a képzési napokon 9 órától 16 óráig tart.

A 2020 őszén induló képzés első szemeszterének időpontjai:

 • 2020. szeptember 26-27.
 • 2020. október 17-18.
 • 2020. október 31 – november 01.
 • 2020. november 14-15.
 • 2020. november 28-29.
 • 2020. december 12-13.
 • 2021. január 16-17.
 • 2021. január 30-31.

A képzés helyszíne:

Sarasvati Oktatási Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

A képzés díja:

A képzés díja egy összegű fizetés esetén: 159.000,- Ft szemeszterenként, és az 5 napos nyári jógatábor júliusban, mely költsége kb. 70.000.- Ft.

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben. Ez esetben a képzés féléves díja: 179.000.- Ft.

Részletfizetési adatlapot itt lehet letölteni. 

Együttesen jelentkező családnál  a családtagnak 15%-os kedvezményt biztosítunk.

A képzés díja magába foglalja a 350 órás képzést, a jegyzeteket, valamint a vizsga díját is.

Jelentkezésedet 50.000 Ft előleg befizetésével erősítheted meg, mely összeget a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára kérünk megfizetni. Amennyiben az előleg befizetése után a fennmaradó díjat egy összegben fizeted be, úgy az előleg befizetése nem minősül részletfizetésnek.

Jelentkezés és egyéb információk:

Jelentkezni a csatlakozási gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.

Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
 

További információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 70/426-3444-es telefonszámon.

COVID-19 tájékoztató: amennyiben a vírus helyzet miatt ismételt kijárási korlátozás, vagy tilalom lenne, úgy a képzés az online oktatási felületünkön továbbra is zökkenőmentesen folytatódik! 🧘‍♂️😊

Vizsga időpontja:

2021. nyarán a jógatáborban.

Tábor időpontja:

2021. július 07-11. (a 2020 szeptemberében és a 2021 februárjában induló csoportoknak) 

Hallgatók felvételének feltételei:

Szakirányú tanulmányok nem előfeltétel, hiszen az egyes tantárgyak tartalmát a hallgató alapszintről ismeri meg.

Jelentkezés a képzésre

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-jét (általános szerződési feltételek).

Scroll to Top