Holdtea

Ha Trónok harca-rajongó vagy, akkor valószínűleg találkoztál már az ártalmas HOLDTEÁVAL.
❗️A holdtea azonban nem egy kitalált ital, amelyet csak a képernyő céljaira főztek ki. Ez egy valódi ital, amely évezredek óta létezik, és a nők reproduktív egészségét segíti.
Miért hívják holdteának, és hogyan kapcsolódik a női hormonokhoz? Merüljünk el benne…
Mi van a holdteában?
A holdtea egy olyan kulturális és spirituális hagyományhoz kapcsolódik, amely felismeri a dolgok egyensúlyát.
A Hold tea virágos és gyógynövényes keverékek fúziója, amelyek hormonális egyensúlyt hoznak. A nők a menstruációs görcsök enyhítésére és a vele járó kellemetlenségek csillapítására használták.
Egy csésze holdteát különböző gyógynövényekből lehet készíteni, amelyek a nők reproduktív egészségének támogatásában való hatékonyságukról ismertek. Ezek a gyógynövények elősegítik a termékenységet és a hormonális egyensúlyt, és enyhítik a menstruációs tüneteket.
Vörös málnalevél (Rubus idaeus): A Rubus idaeus egy olyan gyógynövény, amelyet már ősidők óta használnak női problémák kezelésére. Gyógyír a gyenge méh, a méhnyak eróziója, a nehéz menstruáció és a menstruációs tünetek, mint a fejfájás és a hangulatingadozás ellen. A málna táplálja a reproduktív rendszert.
Ginkgo: A Ginkgo biloba korlátozott dózisban szedve hatékony gyógymód a reproduktív problémák ellen mind a férfiak, mind a nők számára. Olyan problémák kezelésére használják, amelyek egyébként nem reagálnak a hagyományos gyógyszerekre. A ginkgo csökkenti a PMS súlyosságát és a menopauza tüneteit.
Citrombalzsam: A Melissa officinalis kiváló gyógynövény az alvás elősegítésére és a szorongás csökkentésére. Ide tartoznak a hormonális változások által kiváltott alvási és szorongásos problémák. A citromfű méhserkentő hatású is.
Gyömbér: A Zingiber officinalis egy gyulladáscsökkentő fűszer, amely rendkívül hatékony a gyulladás minimalizálásában és a fájdalom csökkentésében. Jó gyógyír a hányinger, a fáradtság és más fizikai fájdalmak ellen is, amelyekkel a nők gyakran szembesülnek.
Hibiszkusz: A rózsabimbó vagy hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa) kedvelt virágtea, és a sok ehető virág közül is népszerű. A hibiszkusz jellegzetes rózsaszínes-piros színt ad az italokban. A hibiszkusz tele van olyan vegyületekkel is, amelyek enyhítik a menstruációs görcsöket és szabályozzák a női hormonokat.
A Hold tea előnyei
A holdtea előnyei nem korlátozódnak arra, hogy mit tehet a nők egészségének támogatása érdekében. Egész sor gyógyászati előnnyel jár az általános egészségre nézve is.
A felhasznált gyógynövényektől függően a holdtea különböző egészségügyi előnyöket is biztosíthat. De általában ez a varázslatos ital segíthet:
– A fájdalom csökkentésében: A holdtea gyulladáscsökkentő gyógynövényekből áll, amelyek nem csak a menstruációval kapcsolatos fájdalmakat célozzák meg, hanem az azokat kiváltó gyulladás enyhítésével mindenféle testi fájdalmat enyhíthetnek.
– Az alvás javításában: A rossz alvási szokásokat a holdtea fogyasztásával orvosolni lehet. Az olyan gyógynövények, mint a citromfű és a hibiszkusz nyugtatják az agyi tevékenységeket, hogy mély és minőségi alvást idézzenek elő.
– A szorongás csökkentésében: A holdtea szintén nyugtató hatású, és segít csökkenteni az agyi tevékenységeket, hogy segítsen kontrollálni a funkciókat. Segít abban, hogy az érzelmek, érzések és gondolatok koordináltabbá váljanak.
– A hangulat fokozásában: A spiritualitás iránti nagy tisztelettel elkészített holdtea felébreszti az egyensúly és a harmónia érzését. Felkelti az optimizmus és a könnyedség érzését, hogy újult erővel nézzünk szembe az élettel.
– Támogatja az immunrendszer egészségét: Az immunrendszer jobban működik, ha a testi, szellemi és lelki egészség a csúcson van. A gyógynövényekből áztatott tápanyagok hatásos kombinációja erősíti az immunrendszert, hogy elhárítsa a fertőzéseket és megelőzze a betegségeket.
🌝 A Hold tea elkészítése 🥄
A holdtea nem a szokásos csésze tea. Ennek az italnak több növényi anyagra és hosszabb áztatási időre van szüksége az erősebb és koncentráltabb főzethez.
☝️ Az elkészítés hagyományos rituáléja szerint a holdteát a teliholdra néző ablak közelében készítik. Ezután egy éjszakán át a holdfényben áztatják. Az ősi gyógynövényszakértők ezt szent eljárásnak tartják, hogy a Hold több erőt és energiát adjon a keveréknek.
Természetesen bármikor elkészítheted ezt az erőteljes keveréket anélkül, hogy megvárnád a teliholdat. Íme még néhány dolog, amit tudnod kell a szuperhatékony holdtea elkészítéséhez:
A gyömbérgyökeret hideg vízben kezdjük el forralni, mielőtt felforraljuk. Ez lehetővé teszi, hogy a rizómák felszabadítsák vegyületeiket, így a tea sokkal erőteljesebb lesz, mint amikor a már forró vízhez adjuk.
A gyógynövény levelei törékenyek, ezért a legjobb, ha a víz felforralása után áztatjuk. Ez segít megőrizni gyógyító erejüket. A holdteához a gyömbérgyökér főzetét adjuk a levelekhez, hogy a főzetet elkészítsük.
Hold tea recept / Szükséged lesz:
(Hold tea – összetevők)
– 2 gumó gyömbérgyökér, durván felaprítva
-4 csésze hideg víz
– ¼ csésze szárított hibiszkuszvirág
– 2 evőkanál szárított ginkgo levél
– 2 evőkanál szárított málnalevél
– 2 evőkanál szárított citromfűlevél
– tégely
– Szűrő
Mártásos serpenyő
Elkészítés:
1. Tegyük a gyömbérgyökeret egy lábasba, fedjük le vízzel, és közepesen magas hőfokon forraljuk fel.
2. Tegyük a hibiszkusz-, ginkgo-, málna- és citromfűleveleket az üvegbe.
3. Öntsük a gyömbérvizet az üvegbe, és hagyjuk a leveleket négy órán át vagy tovább ázni.
4. Szűrjük le a főzetet, és fogyasszuk a teát hidegen vagy melegen.
Hogyan kell használni?
Igyunn minden este egy csésze holdteát, hogy enyhítse a kellemetlen érzéseket, amelyeket a menstruációs időszakot megelőző néhány napban érzünk. A teát bármikor fogyaszthatjuk, amikor lendületre van szükségünk. Ez egy koffeinmentes és pihentető gyógynövénykeverék, amelyet tudatosan kortyolgathatsz.
Nyugodtan használhatunk más virágokat és leveleket is, hogy olyan íz kombináxiót hozzunk létre, ami megfelel. A kamilla, a bogyók, a golgotavirág, a csalán, a valeriána és a komló néhány olyan gyógynövény, amelyek szintén jól átjárhatóak, hogy egy hatásos holdteát hozzunk létre.
Jó egészséget és kísérletezgetést! 🥰✨

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top