Hernyik Lilla

Egész fiatalon Anyukám által találkoztam először a jógával, de igazán a szegedi egyetemi éveim alatt kerültem szorosabb kapcsolatba vele. Sokféle sportot kipróbáltam, de mind közül a jóga volt az egyetlen, ami nem csak átmozgat, de fel is tölt energiával.
Minél többet foglalkoztam vele, annál jobban éreztem magam: kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lettem. És ki ne szeretne kiegyensúlyozott lenni a mai világban?
Ezen a vonalon elindulva jutottam el 2015-ben a Sarasvati 100 órás gerincterápiás jógaterapeuta, majd 2016-ban a 200 órás női jógaoktató képzésre.

Azóta a környezetemben élőknek segítek gyakorolni a jógát magánóra keretein belül, és ezt a kört szeretném bővíteni a jövőben.
A gerincterápiás jóga, úgy gondolom, egy kézzel fogható része a jógának. Az ott tanult ismereteimet nap, mint nap kamatoztatom, használom a saját és ismerőseim egészsége érdekében.
A női jóga nem másért, mint a nőiess
ég fogalma miatt foglalkoztat. Úgy tapasztalom, a generációmnak szüksége van ennek tudatosítására. Sokszor problémát jelent nőként helytállni, úgy, hogy közben ne veszítsük el nőiességünket.
Ezt segíti, ha megismerjük saját testünket és határainkat, hogy tudatosan használhassuk azt.
Célom a női test igényeinek megfelelően összeállítani az órát. A külső ingerekkel teli világban próbáljuk megteremteni azt az időt, mikor saját magunkra koncentrálhatunk.

 A bemelegítés során felmérjük az aznapi állapotunkat, majd menstruációs ciklushoz
hangolva terheljük, lazítjuk a testet, akár jógaeszközökkel támogatva. Figyelmet fordítunk a medence szerveire, a hormonháztartás kiegyenlítésére, a testünkben felgyülemlett feszültség tudatos elengedésére. Az utóbbit óra végi relaxációval mélyítve.

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top