Évszakok hatása – tavaszi feltöltődés az ayurvéda segítségével

Miről szól?

Az ayurvéda az élet tudománya, amely több, mint 5000 éves múltra tekint vissza. Elsősorban az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre helyezi a hangsúlyt.

Ez egy tökéletesen kialakított rendszer, melynek része nem csak az életmód. A filozófiája segítségével megismerhetjük kik is vagyunk valójában, a körülöttünk lévő világot és ezáltal kialakíthatunk egy harmonikus életet, és megtalálhatjuk az egyensúlyt a környezetünkkel.

A nyugati gyógyítás és gondolkodás általában az egyéniség általánosítására, kategóriákba szorítására hajlik. Például, a normalitás nyugati fogalma szerint, a normát az alkotja, amely a többség számára közös. Az ayurvéda azt tartja, hogy a normalitás egyénileg kell értékelni, mert minden egyes emberi természet saját különös és spontán temperamentummal és működéssel rendelkezik.
Keleten a megértés kulcsa az elfogadás, megfigyelés és tapasztalat; nyugaton viszont a kérdezés, elemzés és logikai dedukció. A nyugati elme általában az objektivitásban bízik, míg a keleti nagyobb hangsúlyt helyez a szubjektivitásra. A keleti tudomány arra tanít, hogy meghaladjuk a szubjektív- objektív megkülönböztetést. E megközelítésbeli különbség a magyarázata annak, miért nehéz egyes nyugatiak számára megérteni az Ayurvéda módszertanát.

 

Ahhoz, hogy az ember megértse az ayurvédát az alapoktól kell kezdeni, hiszen nagyon összetett rendszerről van szó.

Ez alkalommal az évszakok hatásával fogunk foglalkozni az egészségünkre való tekintettel. Illetve a miként tudunk tavasszal feltöltődni az ayurvéda segítségével

Belegondoltál már abba, hogy vajon miért betegszik meg valaki, mások meg miért nem?

Valójában az immunrendszer állapota erőteljesen befolyásolja a betegségekre való hajlamot, hiszen meghatározza a szervezet reakcióját a fertőzésekre, súlyos betegségekre, vagy csak egy egyszerűbb megfázásra is. Minden évszak más és más hatást gyakorol testünkre. Az évszaknak megfelelő étrend és életmód az ayurvéda szerint betegség megelőző hatással bír, és erős immunrendszert tudunk kialakítani általa.

Ezen a workshopon az ayurvéda szempontjából átbeszéljük az évszaknak megfelelő életmódot és étrendet, valamint az ajánlott napi rutint, vagyis azt, hogy hogyan érdemes összerakni a napunkat annak érdekében, hogy a legtöbbet kihozhassuk belőle az egészségünk megőrzése mellett.

Oktató:

dr. Kotroczó Anikó

Időpont:

2021. május 08. (szombat) 16:30-18:30

Helyszín:

Sarasvati Oktatási Központ – 1043 Budapest, Gábor László u. 3/b., amennyiben az aktuális COVID szabályozás ezt lehetővé teszi.

Illetve lehetőség online is részt venni. Ez esetben a workshop zárt csoportban lesz megtartva. A jelentkezők mailben fogják megkapni a belépési kódot.

Díja:

6.500,- Ft

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe
OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
Scroll to Top