Ayurvédikus táplálkozás koncepciója és hatása az életünkre

Miről szól?

Az ayurvéda az élet tudománya, amely több, mint 5000 éves múltra tekint vissza. Elsősorban az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre helyezi a hangsúlyt.

Ez egy tökéletesen kialakított rendszer, melynek része nem csak az életmód. A filozófiája segítségével megismerhetjük kik is vagyunk valójában, a körülöttünk lévő világot és ezáltal kialakíthatunk egy harmonikus életet, és megtalálhatjuk az egyensúlyt a környezetünkkel.

A nyugati gyógyítás és gondolkodás általában az egyéniség általánosítására, kategóriákba szorítására hajlik. Például, a normalitás nyugati fogalma szerint, a normát az alkotja, amely a többség számára közös. Az ayurvéda azt tartja, hogy a normalitás egyénileg kell értékelni, mert minden egyes emberi természet saját különös és spontán temperamentummal és működéssel rendelkezik.
Keleten a megértés kulcsa az elfogadás, megfigyelés és tapasztalat; nyugaton viszont a kérdezés, elemzés és logikai dedukció. A nyugati elme általában az objektivitásban bízik, míg a keleti nagyobb hangsúlyt helyez a szubjektivitásra. A keleti tudomány arra tanít, hogy meghaladjuk a szubjektív- objektív megkülönböztetést. E megközelítésbeli különbség a magyarázata annak, miért nehéz egyes nyugatiak számára megérteni az Ayurvéda módszertanát.

 

Ahhoz, hogy az ember megértse az ayurvédát az alapoktól kell kezdeni, hiszen nagyon összetett rendszerről van szó.

Ez alkalommal a táplálkozással fogunk foglalkozni.

Jelenleg az egyik legkomolyabb problémát jelentő betegségcsoport az emésztőrendszeri betegségek csoportja. Ez annál is inkább fontos, mert a többi probléma (szív -és érrendszeri, daganatos betegségek, endokrin rendszert érintő betegségek) kialakulására erőteljesen hatást gyakorol a táplálkozásunk.

Az, hogy mit, mikor, milyen párosítással eszünk, meghatározó az egészségünk megtartása vagy visszaállítása szempontjából. Olyan otthon is alkalmazható tanácsokat szeretnénk adni, ami minőségi változást tud hozni mindenki életébe.

Ezen a workshopon megismerjük az ayurvédikus táplálkozás és emésztés koncepcióját, a 6 alapíz jelentőségét, az ételtársítások fontosságát és a leggyakoribb emésztőrendszeri betegségeket és azok ayurvédikus megoldásait.

Oktató:

dr. Kotroczó Anikó

Időpont:

2021. március 20 (szombat) 16:30-18:30

Helyszín:

Sarasvati Oktatási Központ – 1043 Budapest, Gábor László u. 3/b., amennyiben az aktuális COVID szabályozás ezt lehetővé teszi.

Illetve lehetőség online is részt venni. Ez esetben a workshop zárt csoportban lesz megtartva. A jelentkezők mailben fogják megkapni a belépési kódot.

Díja:

6.500,- Ft

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe
OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
Scroll to Top