Ayurvédikus táplálkozás koncepciója és hatása az életünkre

Miről szól?
Az ayurvéda az élet tudománya, amely több, mint 5000 éves múltra tekint vissza. Elsősorban az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre helyezi a hangsúlyt.
Ez egy tökéletesen kialakított rendszer, melynek része nem csak az életmód. A filozófiája segítségével megismerhetjük kik is vagyunk valójában, a körülöttünk lévő világot és ezáltal kialakíthatunk egy harmonikus életet, és megtalálhatjuk az egyensúlyt a környezetünkkel.
Ahhoz, hogy az ember megértse az ayurvédát az alapoktól kell kezdeni, hiszen nagyon összetett rendszerről van szó.
Ez alkalommal a táplálkozással fogunk foglalkozni.
Jelenleg az egyik legkomolyabb problémát jelentő betegségcsoport az emésztőrendszeri betegségek csoportja. Ez annál is inkább fontos, mert a többi probléma (szív -és érrendszeri, daganatos betegségek, endokrin rendszert érintő betegségek) kialakulására erőteljesen hatást gyakorol a táplálkozásunk.
Az, hogy mit, mikor, milyen párosítással eszünk, meghatározó az egészségünk megtartása vagy visszaállítása szempontjából. Olyan otthon is alkalmazható tanácsokat szeretnénk adni, ami minőségi változást tud hozni mindenki életébe.
Ezen a workshopon megismerjük az ayurvédikus táplálkozás és emésztés koncepcióját, a 6 alapíz jelentőségét, az ételtársítások fontosságát és a leggyakoribb emésztőrendszeri betegségeket és azok ayurvédikus megoldásait.
Oktató:
dr. Kotroczó Anikó
Időpont:
2021. március 20 (szombat) 16:30-18:30
Helyszín:
Sarasvati Oktatási Központ – 1043 Budapest, Gábor László u. 3/b., amennyiben az aktuális COVID szabályozás ezt lehetővé teszi.
Illetve lehetőség online is részt venni. Ez esetben a workshop zárt csoportban lesz megtartva. A jelentkezők mailben fogják megkapni a belépési kódot.
Díja:
6.500,- Ft
Jelentkezés és egyéb információk:
OTP Bank : 11742087-29902169