Sarasvati CSAKRA jóga tábor

A jógatradíció szerint az emberi testet meg lehet közelíteni energetikai szempontból is. Ha így nézzük, akkor azt találjuk, hogy a testben az energia 7 helyen intenzívebben koncentrálódik: ezeket hívjuk csakráknak.

Lehet, hogy nem tudtad, de a legtöbb jógaórán megtörténik egyfajta csakra-harmonizáció, ha figyelsz rá, ha nem. Ebben a táborbanlehetőséged lesz megtapasztalni a csakrák által keltett érzeteket, érzelmeket, gondolatokat.

csakrajoga_tabor

Célunk, hogy olyan, a hétköznapjaidban is megvalósítható tudást adjunk át, ami alapján te magad is meg tudod majd állapítani, hogy az egyes problémádat melyik csakra alul, vagy túlműködése okozhatja, és az itt kapott eszköztár segítségével tudsz segíteni magadon.

Az ászanákat (jógapóz) az egyes csakráinkra gyakorolt hatásuk alapján csoportosítjuk. Tanulunk ugyanebben a szellemben légzőgyakorlatokat, és folyamatosan figyeljük a testünk felől érkezett érzeteket, például vezetett meditáció segítségével.

Minden csakra energiát – pránát – igényel a megfelelő működéshez. A pránát egyrészt az ételeinkkel vesszük magunkhoz, melyek meghatározott energiaszinttel rendelkeznek. Például a szívcsakra blokkjait a zöld színű, főként nyers ételekkel egyensúlyozhatjuk ki, a torokcsakra blokkját a friss, lédús gyümölcsök segítenek feloldani.
A táborban a jóga gyakorlást, az étkezést, a pihenést és az összes tevékenységet az ayurvédikus elvek mentén haladva alakítjuk ki Neked – az egészségedért és megelégedettségedért, mindent a maga idejében.

Ezt a tábort azoknak ajánljuk, akik szeretnének:
– többet tudni arról, hogy testük energetikailag hogyan épül fel
– javítani emberi kapcsolataikon
– javítani a koncentrációs képességeiken
– jógázni
-kikapcsolódni
-feltöltődni

Kezdőket és haladókat szeretettel várunk!

Időpontja: 2016. július 11-13.

Helyszín: Pandora Apartman, Mezőkövesd, Zsóry-fürdő, Pandora utca 1.

A Pandora Apartmanok 48 m2-es kőházak, két hálószobával, nappalival, konyhával, zuhanykabinos fürdőszobával, külön WC-vel. Az apartmanokban hatan is kényelmesen elférnek. Az egyik hálószobában franciaágy, a másikban két különálló ágy, a nappaliban kihúzható kanapé található. Minden házhoz tartozik egy kis terasz és saját parkoló. Az apartmanok télen fűthetők, nyáron klimatizálhatók. Mozgáskorlátozott vendégeknek egy speciálisan kialakított apartman áll a rendelkezésükre. Minden apartmanban van televízió, étkezősarok, jól felszerelt konyha (edények, evőeszközök, elektromos főzőlap, hűtőszekrény, vízforraló, konyharuha), a hálószobákban ágynemű, törülközők.

A szállás a mezőkövesdi Zsóry Fürdő területén helyezkedik el, így a tábor résztvevői a fürdő nyitvatartási ideje alatt korlátlan számú belépésre jogosultak a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe. Az érkezés és az elutazás napján a fürdő szolgáltatásait nyitástól zárásig lehet igénybe venni. Kiegészítő jegyet csak a Szaunavilágba kell váltani.

zsory_apartman2 zsory_apartman5 zsory_apartman6

Költségek: a jógatábor teljes költsége 45.000,- Ft, mely tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést (a megérkezés és a távozás napján két étkezést), Zsóry Fürdő használatát, és a tábori programokon való részvételt.

A helyszínre utazás egyénileg történik.

Egyéb fontos tudnivalók:  

Mindenképpen hozzatok magatokkal:

  • jógamatrac – pár darabot mi is hozunk, de ha van sajátod azt mindenképp hozd Magaddal!
  • pléd vagy pokróc
  • időjárásnak megfelelő jógaruházat
  • napsugárzástól védő krém
  • szúnyog riasztóspray
  • jegyzetfüzet
  • fürdőruha

 

A tábor oktatói: 

Kotroczó Anikó– ayurvédikus jógaterapeuta, vaisnava jógamester

Bacsa Terka – vaisnava jógamester

É. Nagy Zsófia – vaisnava jógamester

Nischal Ghale – ayurvédikus terapeuta

6_ayurveda3

A táborban lehetőség van különféle ayuvédikus terápiát, és indiai masszázst is kipróbálni. A kezeléseket indiai ayurvédikus terapeuta kollégánk fogja biztosítani, melyre előzetesen be kell jelentkezni legkésőbb az érkezés napján.

A kezeléseknek plusz költsége van, mely a választott terápiától függ, és a helyszínen fizetendő!

Bővebb információ az ayurvédáról és a kezelésekről: http://www.sarasvati.hu/sarasvati-ayurveda/

Jelentkezni: jelentkezes@sarasvati.hu mail címen lehet.

Copyright © 2020. Sarasvati Worldwide Ltd. | Minden jog fenntartva.

Adatvédelem | Impresszum

Scroll to Top