Stoffel Csilla

Stoffel Csilla vagyok, ápolónőként végeztem, bár az élet másfelé sodort az egészség és az egészségmegőrzés mindig nagyon foglalkoztatott, így kerültem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karának Rekreációszervező és egészségfejlesző szakára. Nagyon meghatározó három év volt számomra rengeteget tanultam és nagyon szerencsésnek tartom magam, mert az iskola szemlélete megtanított a holisztikus látásmódra.

A sport mindig része volt az életemnek, többféle sportot is kipróbáltam végül a fitnesz világa ragadott meg és nagyon sok éven át kitöltötte az életemet. Mindig nagy figyelmet fordítottam a bemelegítésre a levezetésre és a gyakorlatok helyes kivitelezésére. Mert tudom, hogy sokszor egy rosszul kivitelezett gyakorlattal többet árthatunk magunknak, mint gondolnánk. Ez motivált a jógával való megismerkedésre az évek múlásával a gerincem az izmaim és az ízületeim lazasága, rugalmassága, illetve hajlékonyságom megtartása érdekében fordultam a jóga felé, mert olvastam a jótékony hatásairól. Majd ki is próbáltam, először olyan hihetetlen volt megtapasztalni, hogy milyen sok gyakorlat volt nehéz számomra, pedig erősnek éreztem magam, de ezt kihíváskén éltem meg és egyre többet jógáztam és a fejlődés nem maradt el. A jóga beépült az életembe és a mindennapjaim részévé vált. Mivel már jógáztam és számos jótékony hatását megtapasztalhattam, így egyenes út vezetett a tradicionális jógaoktatói végzettség megszerzésére. A jóga nagyon sok mindent adott nekem, a legfontosabbat önmagam megismerését, szabadságot, szeretetet és megismertem a mentális csendet. A jógázás előtt elképzelhetetlennek tartottam, hogy csöndben kelljen bármit is csinálnom. Nagyon hálás vagyok, mert a jóga olyan dolgokkal ajándékozott meg, amire nem is számítottam. Fizikailag, lelkileg és mentálisan is egyaránt megerősített. Megtanított a felesleges erőfeszítések elengedésére. Az érzékeim kifinomultabbak lettek, így ráérzek dolgokra. Önbizalmat, önismeretet, türelmet és elfogadást másokkal szemben, nyugalmat és megbékélést adott, amelyek a kapcsolataimban sokat segítettek.

A Sarasvai Alapítvány tanáraitól kiváló szakmai alapot kaptam és még egy nagyon fontos dolgot, a szeretetet. Ilyen mentalitással ritkán találkozik az ember. Az itteni hangulat megfogott és itt tartott. Már első alkalommal úgy éreztem megérkeztem és az a rengeteg szeretet, amit kaptam meghozta a hozzájuk akarok tartozni érzést. Hihetetlen a mai világban, ahogy ez „A CSAPAT” támogatja és segíti egymást mindenben. Köszönöm nektek.

A Sarasvati Alapítvány Jóga és Mozgásközpontban Hatha jógát tanítok. Ha azért jössz el jógázni, mert azt gondolod ez egy remek sport, amitől külsőleg fejlődhetsz, azt rövid időn belül el tudod érni. De ettől sokkal többet fogsz kapni. Testi, lelki és szellemi harmóniát, ami hozzájárul ahhoz, hogy egészséges legyél és nagyon sokáig az is maradj. Boldogságot, amely a belső harmóniából ered és tökéletes élményt, amelyek minőségi életet eredményeznek.

Tökéletes élmény: olyan erős összpontosítás arra, amit csinálunk, hogy semmilyen egyéb dologra nem figyelünk közben és a problémáink miatt sem aggodalmaskodunk. Az éntudat eltűnik, az időérzék eltorzul. Az ilyen élményt nyújtó tevékenység jutalomértéke olyan magas, hogy azt az emberek hajlamosak pusztán emiatt végezni a tevékenységüket.

A jóga és az áramlat közötti hasonlóság rendkívül erőteljes, tulajdonképpen gondolhatunk a jógára úgy is, mint rendkívül átgondoltan megtervezett áramlattevékenységre. (Csíkszentmihályi Mihály: FLOW az áramlat)

Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Scroll to Top