Sarasvati Gyermekjóga Oktatói Képzés

A Sarasvati 2019. február 02-án ismét elindítja a 100 órás nemzetközileg akkreditált Sarasvati ® Gyerekjóga Oktatói Képzését.

A képzés célja megismertetni a leendő gyermekjóga oktatókat a gyermekjóga alapjaival. Felismerni a felnőtt és a gyermekjóga közötti hasonlóságot és játékosságot. A gyerekeknél az életkori sajátosságokat figyelembe kell venni nemcsak testi-fizikai hanem a lelki szinten is. A képzés célja, hogy átadjuk azt az ismeretanyagot és tapasztalatot, mely szükséges, hogy ne csak elméletben hanem gyakorlatban is eredményes és sikeres gyerekjóga oktató legyél.

Aki gyerekekkel foglalkozik, az tudja, hogy minden pillanatban jelenlétet tanulunk. Ez egy kölcsönös áramlás, szabadon azonban bizonyos kereteket megtartva. A jógázó gyerekeknek életre szóló élményt nyújtani úgy, hogy amikor felnőtté válnak, bármikor örömmel jógázzanak.

A SARASVATI Gyermekjóga Oktató képzés célja:

 • olyan szemlélet és gyermekközpontú oktatás kialakítása, bemutatása a leendő oktatóknak, melyben az ősi jógafilozófia évezredes bölcsessége és a modern tudomány felismerései és dinamizmusa kiegészítik egymást
 • gyerekekkel akkor tudunk igazán jól foglalkozni, ha megismertük a bennünk élő belső gyermeket, tudjuk, hogy a gyakorlás milyen pozitívan hát a saját testünkre és lelkünkre és ezt az érzést és esszenciát nyitott szívvel adjuk tovább
 • a jógára vonatkozó teljes körű tudás mellett olyan apró praktikákkal is megismertetünk, amivel könnyebben és gyorsabban teremthetsz kapcsolatot a gyerekekkel, szabadon, de mégis keretek között tarthatod meg az órádat

 

 Tematika és tantárgyak:

 • Gyermekjóga oktatási módszertana, gyakorlati útmutatók
 • Anatómia
 • Gyermek-Lélek-Tan
 • Tudatos életmód a gyerekeknél – gyakorlati útmutató
 • Versek, mesék, játékok, gyerekeknek
 • Relaxáció gyereknek

 

Oktatási módszerek:

 • előadások
 • gyakorlati órák
 • otthoni gyakorlatok
 • hospitálás
 • gyakorlás

 

Kinek ajánljuk a képzést?

Pedagógusoknak (óvoda, iskola, gondozó nők), gyógypedagógusoknak, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, jógaoktatóknak, és mindazoknak, akik fontosnak és nélkülözhetetlennek tartják a gyermekek egészséges fejlődéséhez a mozgást és ezen belül nyitottak a jógára és a gyermekjógára.

Továbbá javasoljuk és ajánljuk képzésünket azon szakembereknek, akik fejlesztőpedagógusok, gyermekpszichológusok, gyerekterápiával foglalkozó szakemberek, gyógytornászok.

 sarasvati_gyerekjoga_oktatokepzes

A képzés során megszerezhető készségek:

– gyermekjóga gyakorlatok elsajátítása

– a jóga gyerekekre vonatkozó hatásai, életkori sajátosságok figyelembe vételével

– gyakorlati útmutatás, mely biztost tudást ad egy önálló gyermekjóga óra megtartásához

– újfajta, szemlélet kialakítása az oktatásról, szabadságot megélve, de bizonyos kereteket megtartva.

– hogyan motiváljuk a gyerekeket, hogy legyen kedvük részt venni az órán

 

Kereteket és segítséget nyújtunk, hogyan legyél gyermekjóga oktató, mellette támogatunk, hogy az egyéniségedet megtartva alakítsd ki a saját gyermekjóga stílusod és eszközöd.

Akkor leszel sikeres gyermekjóga oktató, ha szíved nyitott, szereted a gyerekeket, elfogadod a folyamatos változást és elfogadod az áramlást, de az irányítás mindig a Te kezedben marad!

Legfőbb szempont: a GYAKORLATIASSÁG.

 

A képzés oktatói:

Farkas Zsuzsa – Tanító – Testnevelő,  Gyermekjóga oktató, 1000 órás master jógaoktató, Szivárvány Gyermekterápia megalkotója, a Sarasvati Gyerekjóga Oktató Képzés Vezetője

A képzés időpontjai: 

 • 2019. február 02-03.
 • 2019. február 16-17.
 • 2019. március 09-10.
 • 2019. április 06-07.
 • 2019. május 04-05. + 1 vizsganap (mely időpont a képzés elején kerül egyeztetésre)

A képzés minden nap 9:00 órától 17:00 óráig tart.

A következő képzés INTENZÍV formában 2019. július 01-07. között lesz. 

A képzés díja: 130.000.- Ft egy összegben kifizetve.

Részletfizetés maximum 3 részletben lehetséges! Részletfizetés esetén a képzés díja: 150.000.- Ft.

A következő képzés 2019 februárjába indul, hétvégi oktatás keretében. 

A képzési díjat a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Bank Zrt. 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára kérjük megfizetni.

A pedagógusok számára elérhető kedvezményekről további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a +36 30 935 9023 telefonszámon.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt adunk. Továbbá lehetőség van a nemzetközi Yoga Alliance által kiállított oklevélre is, melynek összegét a képzés díja nem tartalmazza, az külön fizetendő.

A képzés helyszíne: Sarasvati Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a +36 30 935 9023 és a +36 70 426 3444-es telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ITT olvashatod.

 

Hogy tudsz jelentkezni?

 

Add meg a neved, e-mail címed, telefonszámod, majd fizesd be a regisztráció díját (40.000,- Ft). A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt ki írja a honlap is, valamint kapsz egy levelet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek).


Hogyan szólíthatunk? *
E-mail cimed: *
Teljes neved: *
Cégnév (ha van):
Irányítószam: *
Település: *
Utca, házszám: *
Telefon: *
Hozzájárulok, hogy e-mailt küldjenek nekem a képzésekkel kapcsolatban.
Az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom.