Óratípusok

Kundalini jóga

A Kundalini jóga gyakorlatait könnyű beilleszteni a mindennapokba, nem kell, hogy jógában gyakorlott legyél, kezdők is becsatlakozhatnak. Technikája, akár csak a hatha jóga irányzatok, egyaránt használja a kéz- és testtartásokat, légzést, mantrákat, meditációkat, amivel a testre, lélekre és a tudatosságra egyaránt hat.

Yin jóga

A yin jóga megtanít lelassulni, önmagunkat elfogadni, belelazulni számunkra feszítő és néha kellemetlen pozíciókba. Ezeket a jógaszőnyegen megtapasztalt élményeinket utána kivihetjük a teremből és adaptálhatjuk a mindennapi élethelyzeteinkben is. Ez is hatha jóga gyakorlás, a külső szemlélő számára talán a legstatikusabb módja, ám a mozgás élménye még sem marad el.

Senior jóga

50 év feletti jógázni vágyóknak, és NEM CSAK időskorúaknak – életminőség javításként, életmód váltáshoz – súlyfelesleggel küzdőknek, betegség, sérülés miatti rehabilitáció elősegítésére.

Ovis Jóga

A jógagyakorlatok az állat és növényvilág neveit viselik, így játékosan, utánzás által könnyedén elsajátíthatóak a jóga ászanák. Elsősorban mesével, dalokkal tarkított nagy,- és finom motoros mozgások jelennek meg az órán. 3-7 éveseknek.

Baba-mama jóga

“A modern világ egyre gyorsuló tempója mellett kisbabáinknak minden lehetséges segítséget meg kell adnunk, hogy jó közérzetük, nyugalmuk alapjait megteremtsük. Ezekhez az alapokhoz életük során mindig vissza tudnak majd térni. A jóga erőforrás, amelyből merítve a babák képesek lesznek a stressz hatékony kezelésére, és megtanulnak igazán jól ellazulni.

Hatha Jóga

A hatha jóga a jóga gyakorlati ága: tartalmaz légzőgyakorlatokat, pozíciókat, koncentrációt fejlesztő, és mentálisan ellazító gyakorlatokat. Ez az óra Neked szól ha szeretnél: – kímélő és mégis hatékony módon mozogni – javítani a tartásodon – javítani a stressztűrő képességeden és a koncentrációdon – javítani az emberi kapcsolataidon – egészségesebb lenni – jógázni

Dinamikus Hatha jóga

Ezen az órán a légzéstempót ritmusként használva (5-6 légzésig kitartott pózok) fűzzük egybe a hatha jóga ászanáit, megalapozva a Nap-üdvözletekkel. Az újra és újra felvett pózok külső és belső szerkezete fokozatosan pontosodik és mélyül el, míg a folyamatos és áramló mozgással kitöltött légzés lecsendesíti az elmét.

Kismama jóga

A kismama jógán légzéssel összekapcsolt speciális gyakorlatokkal készül fel a test a könnyebb szülésre. Lazul a medence, nő a csípőizület mozgékonysága, megerősödik a baba kihordásához szükséges izomzat. Mozgással kombinált légzőgyakorlatokkal könnyebbé válik a légzés, relaxációval oldódik a testben és az elmében felgyülemlett feszültség.

Scroll to Top