Nemzetközileg Akkreditált Ájurvédikus Jógaterapeuta Képzés

200 órás nemzetközileg akkreditált Ájurvédikus Jógaterapeuta képzés.

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak a jógaterápia területén. Ismerik a különböző jógagyakorlatok terápiában alkalmazható lehetőségeit, melyeket az ájurvéda tudományával ötvözünk, valamint a légzőgyakorlatokat és relaxációs, meditációs technikákat, illetve azok élettani hatásait, valamint az általános anatómiát, élettant és az általános egészségtannal kapcsolatos ismereteket.

jógaterápia

Képzésünkön a mindennapokban hasznosítható gyakorlati tudást kap a résztvevő, amely tartalmazza a jógaterápiában alkalmazható módszereket, lehetőségeket, a személyre szabott életmódot, táplálkozást, valamint a különféle relaxációs technikákat, megtanítva ezzel a helyes és tudatos egészségmegőrzést. A leendő oktatóink tudják, hogy mi a jóga terápiájának a valódi szerepe, ismerik a lehetőségeit az ember életében, és ezeket képesek alkalmazni a gyakorlatban.

 

14

Alap jógaoktatói végzettség, vagy intenzív jógás múlt szükséges a jógaterápia elvégzéséhez. Ismerni kell az ászanákat, a légzésszabályozó technikák alapjait. Ez a képzés a betegségek prevenciójának és a már meglévő problémák rehabilitációjának a jóga által nyújtott lehetőségeiről szól.

A képzés moduljai:

I. modul

A jógaterápia alapjai, a test és elme kapcsolata

Egészség-betegség az ájurvéda szerint

Bevezetés az ájurvéda alapjaiba (3 dósa, gúnák, 5 elem tana prakriti és vikriti, testtípusok szerinti jógagyakorlás)

II. modul

Ájurvéda és a jógatáplálkozás (Évszakok változása és hatása az emberi szervezetre, ízek és hatásaik, gyógynövények és fűszerek szerepe)

Ájurvédikus fitoterápia (Leggyakrabban használt gyógynövények és gyógynövény készítmények ismerete)

Természetes gyógymódok alkalmazása a jógaoktatásban

Tisztító eljárások (pancsakarma és satkarma)

III. modul

Jóga anatómia és élettan

A különféle betegségek megelőzése és rehabilitációja a jóga segítségével

Ájurvéda diagnosztikai módszerei

Jóga gyakorlat, pránajáma, bandhák, csakrák és a jóga kapcsolata

Relaxáció és meditáció a terápiában

A képzés oktatói:

dr Kotroczó Anikó – Alternatív gyógyászat doktora (jóga, ájurvéda szakirányban), Vaisnava jógamester, jógaterapeuta, ájurvédikus terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.

Dóri Edina – anatómia

Hegedűs Zsolt– Ájurvédikus jógaterapeuta, vaisnava jógamester. Master jóga oktató (1000 órás).

 

A képzés tartama:

A tanfolyam egy éves időtartamú, 2 szemeszterből áll, 2018. elejétől 2018. végéig tart, mely képzés 2018 nyarán kiegészül egy 5 napos jógatáborral. A záróvizsga előzetesen 2019. januárjában lesz. A sikeres vizsgát tett jógaoktatók a záróvizsgát követően kapják meg oklevelüket. A képzés szemeszterenként 5 hétvégéből áll, szombat és vasárnap 9 órától 16 óráig.

A képzés minden nap 9:00 órától 16:00 óráig tart.

Az első szemeszter képzési időpontjai: a következő képzés 2019 tavaszán indul, pontos dátumokkal hamarosan jelentkezünk! 

Óralátogatás (hospitálás):

Szemeszterenként 5 alkalom jógaterápiás foglalkozás látogatása kötelező része a képzésnek, amit egy hospitálási naplóban kell vezetni. Amennyiben nálunk szeretnéd az órákat látogatni, úgy mozgásközpontunkban 50% kedvezményt biztosítunk a képzés ideje alatt.

A képzés díja szemeszterenként: 120.000,- Ft egy összegben kifizetve. Részletfizetés maximum 3 részletben lehetséges!

Részletfizetés esetén a képzés díja: 140.000.- Ft/szemeszter

A képzési díjat a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Bank Zrt. 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára kérjük megfizetni.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt adunk. Lehetőség van a nemzetközi Yoga Alliance által kiállított oklevélre is, melynek összegét a képzés díja nem tartalmazza, az külön fizetendő.

A képzés helyszíne: Sarasvati Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 30/415-4807-es, vagy a 70/622-8288-as telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ITT olvashatod.

 

Hogy tudok jelentkezni?

Add meg az adataidat az alábbi űrlapon, majd fizesd be a szeminárium díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy üzenetet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek).


Név (Hogyan szólíthatunk):
*
Email-cím: *
Teljes név: *
Cégnév (Ha van):
Irányítószám: *
Város: *
Utca, házszám: *
Telefonszám: *
Hozzájárulok, hogy e-mailt küldjenek nekem a képzésekkel kapcsolatban.
Az Adatkezelési tájékoztatót elfogadom.