50 órás Yin Jóga Tanfolyam

50 órás Sarasvati® Yin Jóga tanfolyam

yin jóga oktatóképzés banner

Miről szól a yin jóga tanfolyam?

Az 50 órás yin jóga oktatóképzés célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak és jól alkalmazzák a yin jóga elemeket, ismerik a test anatómiáját a testet behálózó meridián pályákat.

Folyamatos áramlásban meg tanulod tanulni a statikus mély meditatív állapotú gyakorlást. Megérted magát a yin jógát, az ászanákat, a csendet és ellazult gyakorlást. Mivel a Yin jóga pózok többnyire passzív pózok, főként a talaj közeli ászanák csoportjából áll, és a pózok száma lényegesen kevesebb, mint amit a hatha jógában.

A Yin jóga célja, hogy pózokban egy mély ellazult állapotot érj el, ahol megnyílik egy belső valóság egy mély tér, ahol érdemes elidőznöd és ellazulhatsz. Ebben a helyzetben az izmok elernyednek mélyen a test minden szövetéig, a csontokig bezárólag, így gyakorlásod lehetőséget ad a test mélyebb rétegeinek elérésére.

A pózokat három, öt, vagy akár húsz percig is tartjuk, ezen idő kitöltése az energia megtartása az oktató feladata. Mi segítünk, megérteni ebben az időben oktatóként mit kell csinálnod, és hogyan tudsz a legjobban figyelni a gyakorlóidra.   A pózban töltött idő a meditációban eltöltött időhöz hasonlít. Mivel egy Yin órán sok janghoz hasonló póz fordul elő, azon kívül, hogy más a nevük, ez az, ami segít a abban, hogy az elmédet a jang felől a yin felé irányítsd azaz, az aktívból a passzívba hogyan jutsz el.

A képzés célja:

 • olyan szemlélet és oktatás kialakítása, bemutatása ahol oktatóként bátran és szabadon tudsz sorozatokat, óratervet kialakítani akár a meridián pályákra, vagy akár egy különleges mentális témára vonatkozóan
 • megtanulod az igazításokat és az eszközök használatát pózonként, hogy a lehető legtöbb figyelmet tudj biztosítani a tanítványaidnak és közben magabiztos oktató legyél 
 • hogyan tervezz meg egy yin-jang típusú órát
 • bátran merd használni a jang-os gyakorlás méltó befejezéseként

Kinek ajánljuk?

Végzett oktatóknak, akik szeretnék a tudásukat bővíteni és jobban megismerni a yin jógát.

A képzés tematikája:

 • Yin jóga ászanák
 • Meridián pályák ismerete

Oktatási módszerek:

 • előadások
 • gyakorlati órák
 • otthoni gyakorlatok
 • hospitálás
 • gyakorlás (egyéni és csoportos) 

A képzés oktatói:

Farkas Zsuzsa – Tanító, testnevelő,  1000 órás master jógaoktató, Yin Jóga, Vinyasa Flow és Gyerekjóga oktató, a Szivárvány Gyermekterápia megalkotója.

Dr. Puskás László Imre – alternatív pszichológiai tudományok doktora, természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, aurikulo terapeuta.

A képzés időpontja:

A 2022 tavaszi képzés időpontja:

 • 2022. február 11-13. (péntek-szombat-vasárnap)
 • 2022. március 19. (szombat)

A 2022 nyári intenzív képzés dátuma:

2022. július 02-03 között személyesen  + online felületen való tanulás, gyakorlás saját tempóban. 

A képzési napokon az oktatás 9:00-16:00 óra között tart.

A képzés helyszíne:

Sarasvati Oktatási Központ, 1043 Budapest, Gábor László utca 3/b.

A képzés díja:

A képzés díja egy összegű fizetés esetén: 99.000,- Ft, mely magában foglalja a jegyzet költségét és a vizsga díját.

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben. Ez esetben a képzés díja: 119.000,- Ft.

Részletfizetési adatlapot itt lehet letölteni. 

Jelentkezésedet 40.000.- Ft előleg befizetésével erősítheted meg a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára  tudod utalni. A fennmaradó összeget egy összegben vagy részletekben tudod befizetni.

A képzés sikeres elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki.

Lehetőség van a nemzetközi Yoga Alliance által kiállított oklevél igénylésére is, mely egyben fényképes regisztrációt is jelent. Ennek összegét a képzés díja nem tartalmazza, ez külön fizetendő.4

Jelentkezés és egyéb információk:

Csatlakozás gomb megnyomásával, és a részvételi díj megfizetésével lehet.
 
Sarasvati Worldwide Ltd. magyarországi fióktelepe OTP Bank : 11742087-29902169
IBAN szám: HU87 1174 2087 2990 2169 0000 0000
SWIFT/BIC Code – OTPVHUHB
 

További információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, telefonon a +36 30 935 9023-es, vagy +36 70 426 3444-es telefonszámokon.

COVID-19 tájékoztató: amennyiben a vírus helyzet miatt ismételt kijárási korlátozás, vagy tilalom lenne, úgy a képzés az online oktatási felületünkön továbbra is zökkenőmentesen folytatódik! 🧘‍♂️😊

Hallgatók felvételének feltételei:

Nincs külön feltétel.

Oklevelet kizárólag akkor tudunk adni, ha a vizsgázó igazolja, hogy már végzett jógaoktató.

Jelentkezés a képzésre

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a képzés díját! A regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy levelet a megadott e-mail címedre a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-jét (általános szerződési feltételek).

Scroll to Top