100 órás Meditáció az ászanákon keresztül – oktatói továbbképzés

A Sarasvati szervezésében 2019. március 09-én elindul a 100 órás Meditáció az ászanákon keresztül képzés. A képzés központi témája a meditatív jógázás elsajátítása az elme kontrollálásán keresztül.

A jógázás közbeni fókusz a durva fizikai szintről a finom fizikai szintre vezeti a gyakorlót, ezek a  meditációs fókuszpontok például a légzés, a csakrák, az energia áramlása, a mantrák, a mudrák, a bandhák, az öt elem képviselte minőség. A meditációs gyakorlatok az elme kontroll fejlesztésére szolgálnak. A képzés betekintést nyújt az ajurvédába, így a három testtípuson keresztül vizsgáljuk a jóga gyakorlás specifikusságát, valamint a jóga filozófia alapjaiba is (Bhagavad-gíta, Jóga-szútra, Hatha jóga pradípika).

A képzés tematikája és időpontjai:

 • 2019. március 09-10.
  1-2. Alkalom: Ászana és pránájáma fókusz.
 • 2019. április 13-14.
  3-4. Alkalom: Légzés és csakra fókusz.
 • 2019. május 24-25-26.
  5-6-7. Alkalom: Három dósa (testtípus) szerinti gyakorlás. Múdra és öt elem fókusz.
 • 2019. június 28-29-30.
  8-9-10. Alkalom: Múdra és öt elem fókusz. Mantra fókusz. 

Kinek és miért ajánlott a képzés?

A képzést mindenkinek ajánljuk, aki szeretné a befelé figyelés állapotát elmélyíteni a jógázás közben. Ezt a képzés során különféle meditációs fókuszpontokon keresztül lesz lehetőség elsajátítani.

Mennyiben más a többi, “átlag” jóga képzéstől, tanfolyamtól?

A fő hangsúlyt a finom fizikai folyamatokra helyezzük a gyakorlás során. Különböző technikákon keresztül lehetőség lesz elsajátítani azt a módszert, amivel a jóga gyakorlásunkat minőségibbé tudjuk tenni.A képzés szerves részét képezi az ajurvéda, így a gyakorlásunkat a saját a testtípusnak megfelelően tudjuk alakítani, ami nagyban képes befolyásolni fejlődésünket a jóga folyamatában.Nagy hangsúlyt helyezünk a légzőgyakorlatokra, melyek segítenek az elme fókuszálásában.

Van-e a képzésre jelentkezésnek előfeltétele?

Minimum 1 éves rendszeres jógázás, vagy alap jóga oktatói végzettség szükséges.

A képzés helyszíne: Sarasvati Oktatási Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

A képzés oktatói:

Hegedűs Zsolt – Vaisnava jógamester. Master yoga (1000 órás) jóga oktató.


A képzés díja egy összegű fizetés esetén: 120.000,- Ft, mely magában foglalja a jegyzet költségét és a vizsga díját.

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben. Ez esetben a képzés díja: 140.000,- Ft.

Jelentkezésedet 40.000,- Ft előleg befizetésével erősítheted meg, mely összeget a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámla számára kérünk megfizetni.

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a +36 30 935 9023 és a +36 20 933 1292-es telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ITT olvashatod.

 

Hogyan tudok jelentkezni?

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a szeminárium díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt ki írja a honlap, valamint kapsz egy üzenetet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek).


Hogyan szólíthatunk? *
Teljes neved: *
e-mail címed: *
Céged neve (ha van):
Irányítószám: *
Település: *
Utca, házszám: *
Telefon: *