Sarasvati Vinyasa Jógaoktató Képzés

A 200 órás oktatóképzés célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak és jól alkalmazzák a tradicionális hatha jóga elemeket folyamatos mozgásban és áramlásban, mint amilyen a dinamikus jóga.  Ismerik a különböző jógagyakorlatokat és ezek variációit. Ismerik és alkalmazzák a kötött sorozatokat (Krama irányzat), vagy mernek eltérni tőle, és önálló sorozatokat képeseket elkészíteni, tanítani (Flow irányzat). Óráik dinamikusak és változatosak.

A képzés során megismerkedünk a Vinyasa amerikai  (Flow) és indiai (Krama) irányzatával.

sarasvati_vinyasa_flow_kepzes

A tanfolyam egy éves időtartamú, 200 órás nemzetközileg akkreditált képzés. Két szemeszterből áll, mely képzés kiegészül egy 5 napos jógatáborral. A képzés szemeszterenként 5 hétvégéből áll, szombatonként és vasárnaponként 9 órától 16 óráig tart.

A VINYÁSZA KRAMA stílus egyedisége, hogy minden egyes ászanát megadott mozdulatsorral kell felvenni, melynek központi mozgató rugóját az egyenletes és lassú légzés adja. Több száz vinyásza sorozat létezik, melyet Sri. T. Krishnamacharya hozott vissza a köztudatba.

A vinyásza krama sorozatok kötött sorozatok.

A VINYASA FLOW azonban felépítésében némileg különbözik a tradicionális hatha jóga óráktól. Nagyon lágy, mozgással összehangolt légzéssel dolgozik, finom összekötésekkel építi fel gyakorlatait, mely aztán egy folyamatos, dinamikus áramlásban teljesedik ki. Az ászanákat sorozatba rendezve gyakorolja, de ezek a sorozatok nem állandóak.  Az egymást követő ászanák sorát az oktató egy bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra vagy úgynevezett “peak, azaz csúcs” pózra fókuszálja.

 

Hallgatók megtanulják, hogy:

– mitől vinyasa egy vinyasa óra

– hogyan hozzuk létre az áramlást

– pontos sorozatok

– csúcs póz kialakítása – peakpose – jelentősége

– miért fontos a bemelegítés

– hogyan kötjük össze a pózokat

– napüdvözlet A és B variáció (Asthangás) pontos kivitelezése és annak tanítása

– jóga anatómia kicsit másként, haladó szinten

– jóga filozófia

– ayurvéda alap ismeretei- ezzel is növelhető a gyakorlatok változatossága, ha ismerjük az alaptípusokat (dósákat), illetve széleskörű tudást ad a jóga „gyógyászatáról” is.

– légzés szerepe a mozgásban, hogy minden mozdulatunkat a légzés irányítson, és a légző gyakorlatok fontossága

– mudrák, gyakorlati útmutatás

– nehezebb jógapózok tanítása, hogyan tanítod meg, hogyan lesz belőle “peakpose”, mire figyelj amikor gyakorlod, hogyan tanítsd meg a gyakorlóidnak, hogyan készíts fel egy “peakpose”-t

– ászana doktor alap ászanáknál, igazítás szerepe és fontossága, mikor és hogyan igazítsd a gyakorlóidat

vinyasaflow_sarasvati

A tanításunk életszerű nemcsak ábrákkal hanem gyakorlatokkal fűszerezve tanítjuk, megtapasztaljuk a saját testünkön és gyakorlásunkon keresztül, mind a mozgás örömét, mind az ászanák kivitelezését, és az anatómiát.  Ez alapján könnyebb elsajátítani a helyes és helytelen gyakorlást és az igazításokat.

Vinyasa Flow irányzatról itt olvashatsz többet.

 

A képzés időpontjai:

A következő képzésünk 2017. őszén indul. Pontos dátumokkal később jelentkezünk.

 

A képzés helyszíne: Sarasvati Oktatási Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

 

A képzés oktatói:

Kotroczó Anikó – Vaisnava jógamester, Ayurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.

Farkas Zsuzsa – Tanító, testnevelő,  Vinyasa Flow oktató, Jógaoktató, Szivárvány Gyermekterápia megalkotója

Hegedűs Zsolt – Vaisnava jógamester, Vinyasa Krama oktató. Master jóga oktató (1000 órás).

Dr. Arnold Dénes Arnold – Orvos (sebész szakorvos, fájdalom specialista)

 

A képzés díja egy összegű fizetés esetén:

120.000,- Ft szemeszterenként, és az 5 napos jógatábor díja, ami kb. 60.000,- Ft lesz, ami tartalmazza a szállást, teljes ellátást és az oktatás díját.

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben. Ez esetben a képzés féléves díja: 140.000,- Ft.

Jelentkezésedet 40.000,- Ft előleg befizetésével erősítheted meg, mely összeget a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára kérünk megfizetni.

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 20-933-1292-es telefonszámon.

A következő képzés 2016. őszén indul. További információval hamarosan jelentkezünk.

 

Hogyan tudok jelentkezni?

Add meg a neved, e-mail címed, telefon számod, majd fizesd be a szeminárium díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt ki írja a honlap, valamint kapsz egy üzenetet a megadott postafiókodba, a további részletekről!


Hogyan szólíthatunk? *
Teljes neved: *
e-mail címed: *
Céged neve (ha van):
Irányítószám: *
Település: *
Utca, házszám: *
Telefon: *