Nemzetközileg akkreditált egy éves jógaoktató képzés indiai és magyar oktatókkal

sarasvati_tradicionalis_jogaoktato

A Sarasvati Oktatási Központ 2018 február 24-án ismét elindítja 350 órás Tradicionális jóga oktatói program akkreditált felnőttképzését nemzetközi akkreditációval!  Hallgatóink a képzés során nemzetközileg elfogadott végzettséget kapnak, a Nemzetközi Jóga Szövetség (YAI) által kiállított diplomát is szereznek!

Az első olyan átfogó egy éves jógaoktató képzés, amely az ájurvédikus alapoktól indul, megtanítva a testtípusok szerinti jógagyakorlás minden részletét.

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik jártasak a jóga minden területén. Ismerik a különböző jógagyakorlatokat, melyeket az ájurvédával (testtípus szerinti jógagyakorlás) ötvözünk, a légzőgyakorlatokat és relaxációs, meditációs technikákat, illetve azok élettani hatásait, valamint az általános anatómiát, élettant és az általános egészségtannal kapcsolatos ismereteket.

Képzésünkön nem csupán jógaászanákat tanulhat meg a jelentkező, hanem a mindennapokban hasznosítható gyakorlati tudást is kap, amely tartalmazza a jóga-, és légzőgyakorlatokat, az ájurvédát, azon belül a személyre szabott életmódot, táplálkozást, valamint a különféle relaxációs technikákat, megtanítva ezzel a helyes és tudatos egészségmegőrzést. A leendő oktatóink tudják, hogy mi a jóga valódi szerepe és ismerik a lehetőségeit az ember életében, és ezeket képesek továbbadni és tanítani. Mindezek mellett ismerik a jóga és az ájurvéda filozófiáját, és a jógához kapcsolódó szentírásokat, valamint azok magyarázatait.

Az egészségügyi tantárgyakat is életszerűen, ábrákkal és gyakorlatokkal fűszerezve tanítjuk, hogy a klasszikus jóga anatómiai és élettani sajátosságai ne csupán a könyvekben maradjanak meg. A leendő oktató így saját testén és gyakorlásán keresztül tapasztalja és tanulja meg az izmok, ízületek, csontok elhelyezkedését, működését, szabályszerűségeit. Oktatói tapasztalatunk alapján így könnyebb elsajátítani a helyes és helytelen gyakorlást és javítást.

A képzés 4 elméleti részvizsgát (egészségügyi –anatómia, élettan, jógaélettan-, ászana, ájurvéda és jógafilozófia), és 2 gyakorlati vizsgát (ászana és vizsgatanítás) tartalmaz.

Kotroczo_Aniko_kep

Óralátogatás (hospitálás):

Szemeszterenként 10 alkalom jógafoglalkozás látogatása kötelező része a tanfolyamnak, amit egy hospitálási naplóban kell vezetni. Amennyiben nálunk szeretnéd az órákat látogatni, úgy mozgásközpontunkban 50% kedvezményt biztosítunk a heti rendszeres jógafoglalkozások árából a jelentkezési díj befizetését követően, a képzés kezdetétől a végéig.

A tanfolyam oktatói:

A képzésben  sok éves tapasztalattal, és több irányú képzettséggel rendelkező oktatóink vesznek részt:

dr. Kotroczó Anikó – Alternatív gyógyászat doktora (jóga, ájurvéda szakirányban), Vaisnava jógamester, Ájurvédikus jógaterapeuta, Birthlight kismama és baba-mama jógaoktató, Egészségfejlesztő terapeuta. Grand master (5000 órás) jóga oktató.

Tantárgyai: Anatómia, Élettan, Jógaélettan, Jógaászanák

 

Deepak Anthwal –  Jógaoktató

Bokrossy Zoltán – Életmód tanácsadó

Tantárgyai: Ájurvéda, természetes gyógymódok, fitoterápia

Bacsa Terka – Vaisnava jógamester, kismama és baba-mama jógaoktató. Master yoga (1000 órás) jóga oktató.

É. Nagy Zsófi – Vaisnava jógamester, bodyART oktató. Master yoga (1000 órás) jóga oktató.

Hegedűs Zsolt– Vaisnava jógamester. Master yoga (1000 órás) jóga oktató.

Tantárgyai: Jógaászanák, Jógaélettan

Daxesh Patel – Meditációs instruktor

Tantárgyai: Relaxáció, Meditáció

Szabó Gábor – Védikus filozófia

Tantárgyai: Védikus filozófia elmélet és gyakorlat

A képzés időpontja:

A képzés 1 éves időtartamú, 2 szemeszterből áll, 2018 február 24-től 2018 decemberéig tart, mely képzés 2018 nyarán kiegészül egy 5 napos jógatáborral. A záróvizsga előzetesen 2019. januárjában lesz. A sikeres vizsgát tett jógaoktatók a záróvizsgát követően kapják meg oklevelüket. Szemeszterenként 8 hétvégéből áll a képzés, szombat és vasárnap 9 órától 16 óráig.

Első szemeszter időpontjai:

– 2018. február 24-25.

– 2018. március 10-11.

– 2018. március 24-25.

– 2018. április 07-08.

– 2018. április 21-22.

– 2018. május 05-06.

– 2018. május 26-27.

– 2018. június 9-10.

A következő képzés előreláthatóan 2018 szeptemberében indul.

 

A képzés helyszíne: Sarasvati Központ, Budapest IV. kerület, Gábor László utca 3/b.

 

A hallgatók felvételének feltétele:

A képzésre jelentkezés feltétele középiskolai érettségi vagy ezzel egyenértékű bizonyítvány.

Szakirányú tanulmányok nem előfeltétel, hiszen az egyes tantárgyak tartalmát a hallgató alapszintről ismeri meg.

A képzés díja egy összegű fizetés esetén: 145.000,- Ft szemeszterenként, és az 5 napos nyári jógatábor júliusban, mely költsége kb. 60.000.- Ft.

Részletfizetés lehetséges maximum 3 részletben. Ez esetben a képzés féléves díja: 165.000.- Ft.

Együttesen jelentkező családnál  a családtagnak 15%-os kedvezményt biztosítunk.

A képzés díja magába foglalja a 350 órás képzést, a jegyzeteket, valamint a vizsga díját is.

 

Jelentkezésedet 40.000,- Ft előleg befizetésével erősítheted meg, mely összeget a Sarasvati Worldwide Ltd. OTP Banknál vezetett 11742087-29902169 számú bankszámlaszámára kérünk megfizetni. Amennyiben az előleg befizetése után a fennmaradó díjat egy összegben fizeted be, úgy az előleg befizetése nem minősül részletfizetésnek. 

Jelentkezés és további információ: jelentkezes@sarasvati.hu e-mail címen, vagy a 70/622-8288-as, vagy a 30/415-4807-es telefonszámokon.

Az Általános Szerződési Feltételekekről ITT olvashatsz. 

A következő képzés kezdése 2018. telén (februárban) fog indulni.

 

Hogy tudok jelentkezni?

Add meg az adataidat az alábbi űrlapon, majd fizesd be a szeminárium díját! A Regisztrációd mivel limitált a résztvevők száma, akkor lesz végleges, ha befizetted az időpont szerint aktuális díjat. Ha sikerül jelentkezned, azt kiírja a honlap, valamint kapsz egy üzenetet a megadott postafiókodba, a további részletekről! Jelentkezéseddel elfogadtad a Sarasvati Oktatási Központ ÁSZF-ét (általános szerződési feltételek). 


Hogyan szólíthatunk? *
Teljes neved: *
e-mail címed: *
Céged neve (ha van):
Irányítószám: *
Település: *
Utca, házszám: *
Telefon: *